Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 254 (5461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Excursie

Elevi şi profesori din Republica Moldova, pe urmele lui Sadoveanu în judeţele Suceava şi Neamţ

Un grup de elevi şi profesori ai Liceului „Mihail Sadoveanu” din localitatea Fârlădeni, raionul Căuşeni, Republica Moldova, au vizitat locurile de referinţă din biografia lui Mihail Sadoveanu din judeţele Neamţ şi Suceava, dar şi alte obiective turistice importante din nordul Moldovei. Excursia a avut loc în perioada 25-28 octombrie şi a constituit ultima etapă a proiectului „Pe urmele lui Sadoveanu”, realizat cu sprijinul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni de la Bucureşti.

Excursia a fost una emoţionantă, iar elevii au avut ocazia, aşa cum au mărturisit chiar ei, să ajungă în locurile despre care doar au citit în manualele de limba română şi istorie.

Maria Guţu, profesoară la Liceul „Mihail Sadoveanu” Fârlădeni, a spus: „Venim dintr-o localitate de la graniţă cu Transnistria, o regiune intens rusificată, iar misiunea noastră e să educăm copiii în aşa mod încât aceştia să vorbească corect româneşte şi să cunoască istoria neamului nostru. Ar fi frumos ca măcar profesorii de limbă română şi istoria românilor să viziteze aceste locuri de mare însemnătate pentru poporul nostru, să le povestească, la rândul lor, elevilor. În satele din Republica Moldova sunt profesori care predau elevilor de 20-30 de ani despre marii scriitori români, despre marele evenimente istorice ale neamului nostru, dar nu au trecut niciodată Prutul. E o situaţia cel puţin ciudată.”

Elevii au participat la un concurs despre viaţa şi activitatea scriitorului Sadoveanu, iar câştigătorii au vizitat un şir de obiective turistice din judeţul Suceava şi Neamţ.

Cristian Tacu, elev în clasa a X-a, a menţionat: „A fost nevoie să strângem multe acte pentru obţinerea vizei, dar, într-un final, am reuşit să obţinem viza şi ne bucurăm că am ajuns la casa lui Sadoveanu din Fălticeni, am trecut prin Paşcani şi am vizitat şi alte locuri la care nici nu visam să ajung, cum ar fi Mănăstirea Putna sau Cetatea de Scaun a lui Ştefan cel Mare.”

Participanţii la proiect au vizitat Casa Muzeu „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, oraşul Paşcani, Casa Muzeu „Ion Creangă” din Humuleşti, Cetatea Neamţ, Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul de Istorie a Bucovinei, Muzeul Satului din Suceava, Mănăstirea Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Gura Humorului şi comuna Marginea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi şi profesori din Republica Moldova, pe urmele lui Sadoveanu în judeţele Suceava şi Neamţ.
 Vizualizări articol: 1160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi şi profesori din Republica Moldova, pe urmele lui Sadoveanu în judeţele Suceava şi Neamţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei