Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 247 (5454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Propunere

Nechifor vrea ca alimentele gratuite de la UE să fie stabilite după nevoile populaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, consideră că alimentele pe care Uniunea Europeană le oferă prin programul de ajutor ar trebui să fie stabilite în funcţie de necesităţile reale ale populaţiei cu venituri reduse. Nechifor a făcut această afirmaţie într-o întâlnire pe care a avut-o ieri cu primarii din judeţ, solicitându-le acestora să facă propuneri cu privire la ce alimente consideră ei că ar trebui să primească persoanele nevoiaşe. Nechifor a precizat că din punctul său de vedere sunt unele categorii de produse care se acordă gratuit de la Uniunea Europeană despre care nu ştie dacă sunt extrem de utile. El a făcut referire la „tomatele în cutiuţe mici, mijlocii şi mari”, adăugând că nu trebuie să se ajungă în situaţia în care persoanele nevoiaşe să primească şi gumă de mestecat. „Haideţi să avem o chestiune serioasă. Eu cred foarte mult în consultarea de jos. Şi atunci trebuie să ne consultăm şi să spună primarii în baza experienţei acumulate. Este nevoie de mălai, făină şi ulei. Dar acum să dăm şi gumă de mestecat, nu cred că e în regulă. Vă rog să avem o consultare corectă să spunem ce merge şi ce nu, şi atunci anunţ şi eu mai departe”, a declarat Cătălin Nechifor.

În judeţul Suceava, aproape 81.000 de persoane primesc ajutoare alimentare gratuite de la Uniunea Europeană. În acest an judeţul Suceava primeşte 3.249,7 tone de alimente, din care 1.397,8 tone de făină albă de grâu, 761,608 tone de mălai, 471,6 tone de ulei, 116,76 tone de roşii în suc propriu, 247,66 tone de zahăr, 96,7 tone de conserve din carne de porc, 68,26 tone de zacuscă, 63 tone de paste făinoase şi 26 tone de miere.

De aceste alimente vor beneficia 80.749 de suceveni, printre aceştia numărându-se 39.889 de pensionari, 14.599 de pensionari, 4.689 de şomeri indemnizaţi, 2.506 de şomeri neindemnizaţi şi 18.359 de persoane care beneficiază de venit minim garantat.

Fiecare persoană primeşte 16 kilograme de făină albă de grâu, nouă kilograme de mălai, 0,5 kg de paste făinoase, cinci litri de ulei, o cutie de roşii în suc propriu, două cutii de zacuscă, patru cutii de conserve din carne de porc, o cutie de 0,250 kg de miere şi trei kilograme de zahăr. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor vrea ca alimentele gratuite de la UE să fie stabilite după nevoile populaţiei.
 Vizualizări articol: 1238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Nechifor vrea ca alimentele gratuite de la UE să fie stabilite după nevoile populaţiei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei