Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 247 (5454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clarificări

Nechifor: Nu vine sfârşitul lumii dacă nu mai zboară Taromul de la Suceava pe timp de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat ieri, în cadrul unei întâlniri cu primarii din judeţ, că în ultimul timp a constatat că o mulţime de persoane sunt specialiste în avioane, după ce Tarom a anunţat că nu a mai inclus zborurile din Suceava pe perioada iernii.  Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că în această problemă „nu ştiu dacă trebuie să ne crizăm foarte mult”, în condiţiile în care una dintre soluţii ar fi urgentarea lucrărilor de modernizare a aeroportului, astfel încât începând de anul viitor de la Suceava să existe curse aeriene internaţionale. Şeful administraţiei judeţene a subliniat că „nu vine sfârşitul lumii dacă nu mai zboară Taromul de la Suceava”.

Cătălin Nechifor a spus că din motive care îl depăşesc ca putinţă de a le înţelege, „şi din păcate a le rezolva”, aeroportul din Suceava oferă condiţii dintre cele mai puţin strălucite.

„E un aeroport care e dezvoltat aşa cum e. Nu avem balizaj, deci nu putem ateriza când e ceaţă. Şi nu ştiu dacă cineva îşi asumă să aterizeze în orb, să nu vadă pista, şi să ne trezim cu nu ştiu ce nebunie. Apoi nu avem sistem ILS, deci nu putem aduce avionul la aterizare în condiţii normale şi să-l ghidăm pe alte instrumente decât ceea ce are pilotul”, a explicat şeful administraţiei judeţene.

Pe de altă parte, Cătălin Nechifor a subliniat că avionul standard care face cursa aeriană Bucureşti - Suceava are 40 de locuri. „Nu cred că moare turismul în Suceava şi Bucovina dacă nu vin 40 de cetăţeni cu avionul zi de zi la Suceava. Mai ales că iarna avionul nici nu prea venea”, a arătat Nechifor. El a spus că anul trecut, din 150 de curse aeriene programate pe timp de iarnă, 35 au fost ratate din cauza condiţii meteo, iar patru zboruri au fost anulate din cauza unor condiţii tehnice din partea Tarom.

„Deci vă daţi seama că undeva la 25% din curse au fost anulate. Iar eu cred că sunt mai nervoşi cei care au bilet cumpărat şi nu au ajuns la destinaţie pentru că nu zboară avionul”, a mai precizat preşedintele CJ Suceava. Cătălin Nechfior a declarat că ia în calcul inclusiv decizia de a bloca şi a închide aeroportul pentru urgentarea lucrărilor de modernizare, în special la pista de decolare şi aterizare. Nechifor a precizat că pista poate fi spartă pe timp de iarnă, pentru a fi refăcută într-un timp rezonabil în cursul anului viitor. „Şi cu asta am încheiat bâlciul. Dar nu are rost să ne crizăm aşa, pentru că nu ştiu câţi turişti vin cu avionul la Vama sau în altă parte. Ceea ce este important pentru mine e că ştiu ce se va întâmpla anul viitor. Şi ştiu că în 2014 vom avea curse externe, vom avea curse cu Bucureştiul, vom avea un aeroport modernizat,  capabil să atragă mai mulţi pasageri”, a încheiat Cătălin Nechifor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: Nu vine sfârşitul lumii dacă nu mai zboară Taromul de la Suceava pe timp de iarnă.
 Vizualizări articol: 3373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 18 voturi
Nechifor: Nu vine sfârşitul lumii dacă nu mai zboară Taromul de la Suceava pe timp de iarnă3.0518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dar inginfat mai esti trimis de
(23 oct 2013, 11:29:35
dar tu cu ce mai mergi la Bucuresti pe timp de iarna sau e mai bine in biroul tau?Tu nu te gindesti decit in ultimul moment caci nu ai facut nimic pentru suceava.Asa om asa declaratie
2.   Comentariu trimis de
(23 oct 2013, 12:25:41
Ar trebui facut referendum ca Suceava sa fie oficial comuna.
3.   Deci 4440 turisti nu mai conteaza? trimis de
(23 oct 2013, 12:44:44
Pe timp de iarna: 150-35-4 = 111 zboruri.
111 zboruri * 40 potentiali turisti = 4440 potentiali turisti pierduti.
Fiecare turist cheltuie cel putin 150 euro pe sejur => 660.000 euro pierdere iarna asta pentru turismul sucevean.
4.   ATENȚIE! trimis de
(23 oct 2013, 12:46:31
28 oct 2011
Aeroportul Suceava va fi modernizat cu 39,5 milioane de euro
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, au semnat vineri la Suceava contractul de modernizare a Aeroportului Suceava prin POS Transporturi, investiţia, în valoare de 39,5 milioane de euro, fiind finanţată de UE, bugetul naţional şi judeţean.

ia zi-le umflatule la popor... unde-s banii? cine a intrerupt contractul? zi mă că s-au dus banii la aeroportul din Iasi pentru că tu ești un mototol și nu ai un cuvânt de spus la București... zi mă zi!
5.   PAMFLET trimis de
(23 oct 2013, 13:00:29
Nichifor a dat bacu la sport?
Acum sucevenii vad cat de competenti sunt uselistii...
6.   Pai nu ti-ar duce nimeni doru... trimis de
(23 oct 2013, 13:01:00
... daca ai pleca din biroul ala.ai face un bine sucevenilor,mantreb cum naiba ai ajuns acolo.Chiar nu-i nimeni sa-ti dea un sut in after si sa ne lasi ca pina amu n-am vz nimic ce ai facut decit ca ai facut reclamatii la monitou sa vada lumea de unde posteaza ca aveai niste pretini prin birourile tale care postau si nu.ti convenea. In rest ai facut doar burta mare si maninci de pe spatele oamenilor ca un parazit.Freak!!
7.   ASA AM VOTAT NE MERITAM SOARTA trimis de
(23 oct 2013, 13:06:26
Poate vine sfarsitul pentru tine,nu ati facut nimic decat gargara,ce ati facut cu centura ocolitoare a orasului Suceava? NIMIC GARGARA,LA AEROPORT NIMIC GARGARA,PRIN ALTE ZONE NIMIC,DE CE? Ne-ati pacalit!!!!!!.OOO DA,Ati adus forari pentru gaze,au secat fantani, apa are deja gust urat in unele fantani de cand se foreaza.Nu esti informat?De ce taci ?De ce nu opresti acest dezastru pentru zona judetului?De ce nu opresti taierea padurilor? MAI VRETI VOTURI? PACAT DE ASA O ZONA FRUMOASA CARE A INTRAT PE MANA UNOR INCOMPETENTI.
8.   N-ar trebui sa fie indolenta si nepasare! trimis de
(23 oct 2013, 13:37:33
Nu, pentru ca aici este Bucovina si avem patriotismul nostru local! Nu, pentru ca apar si urgente de boala, legaturi internationale, etc

Cei care sunt pe o functie si mai au o situatie sociala de invidiat, nu vor intelege niciodata raul pe care-l fac locuitorilor prin neimplicare si nepasare.

Acestia sunt acei oameni de guma, servili regimului oricare ar fi si in orice conditii!

9.   Monitorul? trimis de
(23 oct 2013, 13:44:43
De ce mi-ati sters commentul? ziaristi de 2 bani...
10.   Iasul este pe locul I in absorbtia fondurilor EU! trimis de
(23 oct 2013, 13:49:35

,,Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a vorbit intr-un dialog on-line cu cititorii HotNews.ro despre santierele spre finisare, anuntind ca in acest an se vor termina si licitatiile pentru reabilitarea termica a blocurilor cu fonduri europene. Nichita a dat detalii despre refacerea centrului orasului, despre modernizarea aeroportului, despre cum vor fi inlocuiti teii taiati si realizarea Piatetei Stefan Cel Mare.

Gheorghe Nichita a explicat si stadiul lucrarilor la centura ocolitoare, precum si strategia privind cainii maidanezi ori pistele de biciclisti.”

,,Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a vorbit intr-un dialog on-line cu cititorii HotNews.ro despre santierele incepute in oras, anuntind ca in acest an vor incepe si licitatiile pentru reabilitarea termica a blocurilor cu fonduri europene. Nichita a dat detalii despre refacerea centrului orasului, despre cum vor fi inlocuiti teii taiati si realizarea Piatetei Stefan Cel Mare.

Gheorghe Nichita a explicat si stadiul lucrarilor la centura ocolitoare, precum si strategia privind cainii maidanezi ori pistele de biciclisti.”

11.   Slab om trimis de
(23 oct 2013, 14:24:07
"Cu toate ca e gras e totusi slab."

Ce aveti ma cu comentariul meu de-l radeti? Stiinta imi da dreptata ca e gras, e o formula matematica pentru a dovedi ca oamenii sunt slabi sau grasi iar asta e gras bine... nu cred ca are curajul sa ma dea in judecata pt ca l-am facut gras... castig sigur.

Sau v-ati suparat pt ca i-am zis ca e om slab?
12.   Niste prosti........ trimis de
(23 oct 2013, 14:36:40
Imediat dupa alegerile din vata trecuta pentru locale si judetene, o cunostinta de a mea din bucuresti si-a spus parerea despre noi: " Voi sucevenii sunteti niste prosti, cum sa nu votezi un om care desi a furat e in stare sa isi dea si viata pentru suceava si bucovina, care a facut ceva pentru zona voastra. in mai putin de 2 ani il veti regreta." Cum poti sa il contrazici?????
13.   Comentariu trimis de
(23 oct 2013, 15:56:25
Romanul ca de obicei, se pricepe la toate...Balan, Ardeleanu si cu Flutur se leaga de orice numai sa mai apara in prim plan...Capacitatea de incarcare a avioanelor pe ruta Sv- Buc, in medie era de aprox 60-70%. Motivul? Preturile astronomice in primul rand, dar si orele destul de nepotrivite de operare.
Deci nici aia 40 de turisti/ zi din care oricum majoritatea erau suceveni mai potenti financiar care-si rezolvau diverse treburi pe la Bucuresti...In niciun caz nu-mi place faptul ca se suspenda cursele dar motivele pt care se intampla lucrul asta sunt strict operationale. Tarom a lansat de curand cursa Cluj-Praga si a marit cadentza zborurilor pe rutele Bucuresti-Chisinau, Bucuresti- Sofia si Bucuresti- Belgrad. Toate aceste curse vor fi operate cu avioane ATR 42-500 si ATR 72-500, avioane care deservesc si rutele interne. Cu alte cuvinte, din cauza numarului limitat de avioane, Tarom a considerat ca e mai bine sa renunte la rutele neprofitabile pt a avea cu ce le sustine pe cele profitabile. Pe langa Suceava, Tarom a renuntat si la Tg Mures si la Sibiu. Deci nu suntem noi mai cu motz sau mai prosti...
Eu inteleg ca pt Flutur, Balan si Ardelean e un fleac sa zboare de la Sv la Buc financiar vorbind, dar adevarul este ca pretul biletelor este mult prea mare pt suceveanul si botosaneanul e rand.
13.1  RE: Comentariu trimis de
(23 oct 2013, 16:59:31
Tot operationale erau motivele si data trecuta dar Flutur le-a dat o bucata la ureche alora de la Bucuresti si au lasat totusi cursele. Asta nou de la USL e ca un caine care latra de dupa gard. Nu impresioneaza pe nimeni la Bucuresti, nu are absolut nici o putere politica la nivel regional/national.
14.   NU ARE trimis de
(23 oct 2013, 18:52:15
Nu are nici o trecere la Bucuresti este un papa lapte cum il vedeti.da si el din gura ca alt ceva ce sa/i ceri.
15.   @pilotzica trimis de
(23 oct 2013, 19:19:22
Mai pilotzica dar de cand zborul cu avionul e pentru toata lumea, spui ca doar cei potenti financiar mergeau cu el, pai ce vroiai sa mearga stundetii de la politehnica?? Cand faci o ora pana la bucuresti e normal sa dai 100 de euro (maxim) in loc sa faci 7 ore cu trenul sau 5-6 ore cu masina.
macar un zbor sau 2 pe saptamana ar fi trebuit sa ramana. Pana la primavara nu vor mai avea unde ateriza avioanele. Pt ce sa modernizam aeroportul, daca nu avem nici o cursa??? logic nu?
16.   Comentariu trimis de
(23 oct 2013, 20:50:59
u privire la proiectul de modernizare a aeroportului Iasi, Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a declarat:
"In urma discutiilor purtate in aceasta vara, am convins reprezentantii Comisiei Europene de faptul ca modernizarea Aeroportului Iasi este o investitie viabila din punct de vedere economic si totodata fundamentul dezvoltarii durabile a intregii Regiuni de Nord-Est."
Aeroportul Iasi va solicita 60 de milioane de euro pentru lucrari de modernizare si extindere. Proiectul prevede constructia unei noi piste si finantarea realizarii caii de rulare, a platformei marite si a unui nou terminal (T3), care va avea o suprafata de minim 3.600 de metri patrati, adica de trei ori mai mare fata de cel terminalul recent construit (T2). Noile capacitati de procesare a pasagerilor vor fi proiectate sa suporte un trafic de 2 milioan
17.   De vina e USL ! trimis de
(23 oct 2013, 21:36:16
Cine naiba la votat pe asta ? Cum naiba am inlaturat un om care facea totul pentru Bucovina ?
18.   Uăi da ci plictisală... trimis de
(23 oct 2013, 22:47:59
Când e schimbul doi la rupt păpușoii pe forum fară Ragnarock,Stapler și Fantomas,îmi vine să o caut pe Michela și să o invit la o prajitura la Așchiuță ?
19.   Comentariu trimis de
(24 oct 2013, 09:48:34
DACA AI MERS CU CARUTZA TOATA VIATZA PANA SA AJUNGI ASA DE LAT CE SA TE MAI INTE DE AVIOANE SAU DE CEI DE AFARA CARE VOR SA AJUNGA CAT MAI REPEDE ACASA::GANDESTE PANA SA VORBESTI---
20.   Comentariu trimis de
(24 oct 2013, 19:06:21
Iasi capitala de regiune si alte chestiuni pe care Suceava,le-a pierdut se datoreaza conducerii 2008-2012 adica, vorba lui Silviu Manastire "Ghita' Flutur",datorita acestui maestru in ale spalarii banilor si dusmanul gainilor si a porcilor se intampla toate lucrurile "bune".Iar daca tot are PDL de spus ceva prin vocea lui Balan sau Sandei Maria Ardelean ori academicianul Petru Luhan,sa spuna lucruri concrete, sa vina cu solutii , nu cu vorbe in vânt, ca la asta ne pricepem toti.
21.   ... trimis de
(24 oct 2013, 19:52:23
Am o tristete in suflet... cand vad ce comenteaza unii.. nu-si misca c**u din fata calculatorului... stau pe banii parintilor ... dar ei sunt mari politicieni si mari administratori publici.. da.. ma scuzati ca nu am votat vreun intelectual care filozofeaza p-aici... o seara placuta
22.   ... trimis de
(24 oct 2013, 19:55:43
apropo.. Aeroportul e in reconstructie... pentru ca aeroportul intergalactic lasat de flutur s-a deteriorat din cauza O.Z.N.-urilor si navelor intergalactice care au aterizat pe al nostru aeroport...
Lasati omu sa aduca orasul la un nivel mai ridicat ..winking nu mai comentati atat...
23.   Comici trimis de
(24 oct 2013, 20:00:52
as vreau sa stiu daca cei care au postat pina acum stiu macar unde e aeroportul "Stefan cel Mare". Daca doamne fereste stiti, cit costa un bilet dus/intors pina la bucuresti.:)) In unele cazuri ajunge mult mai mult decit scriau activistii de partid portocalii, verzi sau albi ca nici ei nu mai stiu ce culoare mai au.(pamantie pentru vreo citva ani buni), Daca nu ma insel aeroportul va fi singurl din tara cu pista elastica(putine si in Europa) si cand va fi gata o sa vedem cit va costa un bilet spre Bucuresti sau in alta parte
24.   Comentariu trimis de
(24 oct 2013, 20:06:10
Dupa teroarea Flutur e greu sa intelegi normalitatealaughing Voi cei care mai postati asa de dragu de a posta mai bine va informati inainte sau am uitat pretul cu care sunteti platiti e pe cuvant. Jignirile sunt mai scumpe? Pe ce data va da banii ?
25.   Statul de plata trimis de
(24 oct 2013, 20:18:27
H2SO4, balena Piata etc nu uitati sa printati comenturile si sa va prezenati la george pentru banuti. Poate treceti si pe la Nelutu el da bonusuri:) da grija mare la ele si apropos Flutur nu avea trecere are trecere libera inca, da a trecut vremea lui de tot, sa nu treaca si libertatea lui:)) la cite lucruri bune a facut pentru acest judet(in afara de binele buzunarelor si conturilor lui nimic). Oricum din "binele" facut judetului inca mai poate sa va plateasca comenturile:))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei