Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 247 (5454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinie

Eutanasierea câinilor, considerată doar o ultimă variantă în cadrul unei dezbateri organizate de veterinari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a organizat, luni, o întâlnire care a vizat dezbaterea publică referitoare la proiectul de norme metodologice de aplicare a ordonanţei de urgenţă a guvernului 155/2001, privind gestionarea problemei câinilor fără stăpân, concluzia din urma discuţiilor fiind că varianta eutanasierii este luată în considerare doar ca o ultimă soluţie.

La întâlnire au participat sanitar-veterinarii cu funcţii de conducere şi reprezentanţi ai Asociaţiei de Protecţie a Animalelor Pro Anima.

În cadrul întâlnirii sanitar-veterinarii şi reprezentanţii Pro Anima s-au pus de acord cu privire la necesitatea inventarierii obligatorii a câinilor, atât a celor cu stăpân, cât şi a celor comunitari, sterilizarea obligatorie, vaccinarea, microciparea şi păstrarea în adăposturi până la adopţie, cu interdicţie de a mai fi puşi în libertate şi elaborarea unor proceduri de adopţie locală, dar şi de la distanţă, şi promovarea intensă a acestor proceduri prin toate mijloacele.

„Având în vedere opiniile exprimate, eutanasierea a fost luată în considerare ca o ultimă soluţie”, a declarat doctorul Ioan Corduneanu, directorul executiv al DSVSA Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eutanasierea câinilor, considerată doar o ultimă variantă în cadrul unei dezbateri organizate de veterinari.
 Vizualizări articol: 1478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Eutanasierea câinilor, considerată doar o ultimă variantă în cadrul unei dezbateri organizate de veterinari4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)))) pffff trimis de
(23 oct 2013, 12:52:41
intersant cine... si cum se ia o decizie in privinta potailor...:)))) pro- potaie ( interesata de fonduri) si veterinari ( interesati sa asi vanda marfa) ..... Dovada clara a interesului de a avea 20 de potai comunitare pe cap de locuitor al comunei SUCEAVA...... Pana nu iasa oameni in strada ...sa ai otraveasca cu mana lor ...nu vom scapa in veci se cocris si sleasta ei de potai
1.1  RE: :)))) pffff trimis de
(23 oct 2013, 14:37:22
Corect. Cocris si-a trimis sluga la pascut cu potaile superagresive chiar azi si evident fara botnita, ca deh, e consilier local si nimeni din politia locala nu-i da amenda ca-si pierde job-ul. Si au latrat potaile alea la oameni non stop, de te innebunesc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei