Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 247 (5454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertizare

Nechifor îi atenţionează pe primari că vor fi sancţionaţi la buget dacă nu îşi achită contribuţia la proiectul pentru deşeuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, le-a atras atenţia primarilor suceveni că mai multe primării nu şi-au achitat integral contribuţia financiară pentru realizarea proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor”. Nechifor a declarat că mai sunt primării din judeţ care nu şi-au plătit aceste obligaţii pentru anul în curs, dar nici obligaţiile restante din anii anteriori.

„Mai am răbdare, nu e o problemă, dar nu cred că e corect, pentru că e un proiect care ne vizează pe toţi. Dacă nu reuşim să închidem acest proiect şi din punct de vedere financiar, va fi complicat. Eu cred că e o prioritate pentru noi toţi să scăpăm de ceea ce avem ca sistem neconform, neecologic, o adevărată bombă din punctul de vedere al sănătăţii publice. Şi asta pentru că acum sunt foarte multe depozite de deşeuri neconforme”, a spus Cătălin Nechifor. El i-a îndemnat pe primari să facă un efort şi să-şi plătească sumele restante, atrăgându-le atenţia că anul viitor o să vină la Consiliul Judeţean cu solicitări de alocări de fonduri pentru bugetele locale. „O să mă uit foarte atent la cei care şi-au achitat datoriile, iar pentru cei care nu şi le-au achitat trebuie să vedem cum facem. Asta e viaţa. Trebuie să găsim şi o formulă de presiune coercitivă pentru a ne înţelege”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

Pe de altă parte, el a precizat că în perioada următoare va fi nevoie de o campanie de informare a populaţiei cu privire la proiectul de management integrat al deşeurilor. Cătălin Nechifor a spus că prin acest proiect vor fi construite, printre altele, două depozite ecologice pentru deşeuri, cinci staţii de transfer al gunoaielor, şi vor fi amplasate pubele, însă acest lucru nu este suficient dacă populaţia nu va conştientiza faptul că trebuie să sorteze deşeurile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor îi atenţionează pe primari că vor fi sancţionaţi la buget dacă nu îşi achită contribuţia la proiectul pentru deşeuri.
 Vizualizări articol: 1128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nechifor îi atenţionează pe primari că vor fi sancţionaţi la buget dacă nu îşi achită contribuţia la proiectul pentru deşeuri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei