Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 247 (5454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Noi utilaje la Rosal

Jeepuri dotate cu lamă şi sărăriţe, pentru deszăpezirea străzilor înguste ale Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iarna aceasta, intervenţiile de deszăpezire a străzilor din municipiul Suceava nu se vor face doar cu utilajele tradiţionale deja – camioane cu plug şi sărăriţe de mari dimensiuni, cu care se poate acţiona doar pe străzile principale, ci şi cu maşini de teren, jeepuri, dotate special pentru asemenea acţiuni.

Astfel, începând de săptămâna aceasta, în dotarea firmei de salubrizare Rosal Suceava au mai intrat şase utilaje noi, după cum a precizat viceprimarul Ovidiu Doroftei, care, după problemele cu care s-a confruntat în iarna trecută la deszăpezire, a cerut să se pună mai mult accent pe străzile din interiorul cartierelor. La solicitarea conducerii Primăriei Suceava, Rosal s-a dotat cu patru freze de zăpadă, cu care se va interveni pe trotuare, la deszăpezire, dar şi cu două jeepuri.

„Dacă pe arterele principale nu s-au înregistrat probleme deosebite, în ciuda cantităţilor foarte mari de zăpadă, în schimb, pe străzile din cartiere şi pe trotuare au fost numeroase probleme. Nu de puţine ori s-a încercat să se intervină cu utilajele mari pe străzi din Zamca sau din George Enescu, doar pentru a se constata că nu au cum intra sau că riscau chiar să rămână blocate acolo”, a declarat  Ovidiu Doroftei.

Maşinile de teren cu care s-a dotat Rosal pentru a interveni pe străzile înguste din oraş sunt prevăzute cu lamă specială, pentru îndepărtarea zăpezii, dar au şi rol de sărăriţă, având montat un dispozitiv special, comandat din America, pentru împrăștierea materialului antiderapant.

Una dintre maşinile de teren este o Toyota Hilux – cu care se va acţiona cu precădere în zona cartierelor Zamca şi George Enescu, iar cealaltă un Mitsubishi L200, care va acţiona pe străzile cartierului Burdujeni, după cum a precizat directorul Rosal Suceava, Adrian Niculescu.

Conducerea firmei de salubrizare Rosal a adăugat că, în această perioadă, principala preocupare este aprovizionarea cu material antiderapant, ceea ce reprezintă o cheltuială foarte mare, mai ales că plăţile trebuie făcute anticipat, iar ridicarea cantităţilor necesare se face ulterior, pe bază de programare. De aceea, încasarea parțială a datoriilor pe care municipalitatea le are către Rosal reprezintă o necesitate.

Nu în ultimul rând, o parte din utilajele Rosal au fost deja dotate cu pluguri, pentru a se putea interveni rapid în caz de ninsori, iar în perioada următoare, va fi activat şi un dispecerat non-stop de sesizări referitoare la probleme de trafic rutier, cauzate de îngheţ sau de ninsori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jeepuri dotate cu lamă şi sărăriţe, pentru deszăpezirea străzilor înguste ale Sucevei.
 Vizualizări articol: 5083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Jeepuri dotate cu lamă şi sărăriţe, pentru deszăpezirea străzilor înguste ale Sucevei5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dar piatra... trimis de
(23 oct 2013, 12:02:06
Piatra, nisipul si sarea le-ati achizitionat, le aveti in depozit, cate zeci de tone veti da iar in oras, asa sa stim si noi cam cat de mare va fi GLODUL in GLODUROSUL asta de catun, numit Suceava?
2.   Massaro du-te la oras, nu mai sta la noi in catun! trimis de
(23 oct 2013, 18:19:03
S-o vad si pe asta domnule Niculescu. De obicei in provincie (dumneavoastra fiind din Bucuresti) trimit AIA cele mai exploatate masini. La noi in "catun" nu prea sunt service-uri autorizate mai ales ca folositi si tehnica tocmai din america. laughing
Bataie de joc! Poate iese si domnu primar in cizme si cu lopata in mana iarna asta.
2.1  RE: Massaro du-te la oras, nu mai sta la noi in catun! trimis de
(23 oct 2013, 20:46:08
:))) e de belea rau..cu jeepuri frate... si in poza apare un mitsubishi
2.2  RE: Massaro du-te la oras, nu mai sta la noi in catun! trimis de
(23 oct 2013, 20:48:11
ma asteptam ca autorul sa fie o mujere.. dar vad ca nu e mare diferenta..
Asta la masinile de teren le zice jeep..laughing
Si cata stire...Rosal a luat 2 "jeep-uri" vechi ca bunica.. oare o sa faca fatza ? 2 masini la atatea stradute??
3.   Jeepu Jeepu trimis de
(23 oct 2013, 22:25:21
Ala verde din fotografie pare a fi un Mitsubishi, iar cealalta e o Toyota. Ce treaba au Jeep-urile in articol - nu inteleg. "Ziaristilor"!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei