Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 246 (5453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Nechifor, politically correct, dar degeaba

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-o luăm pe rând. Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava este bătaia de joc a Ministerului Educaţiei, care în prezent e condus de PSD, la fel cum era şi pe vremea când această instituţie era la comanda PDL. Universitatea suceveană a câştigat procesul privind clasificarea făcută de Daniel Funeriu, însă ministerul în fruntea căruia se află social-democratul Remus Pricopie a făcut recurs. Dacă procesul ar fi fost finalizat, atunci instituţia de învăţământ ar fi primit o finanţare mai mare. Prezent la Suceava, Remus Pricopie, dar şi ministrul delegat pentru Învăţământul Superior, Mihnea Costoiu, au promis că Universitatea „Ştefan cel Mare” va beneficia de mai mulţi bani, dar mai încolo. Au zis, că doar nu i-a durut gura.

Cu o sinceritate rar întâlnită la un activist politic, şeful PSD al Inspectoratului Şcolar Suceava, Gheorghe Lazăr, a spus la reuniunea la care au participat directori ai unităţilor de învăţământ din tot judeţul că, în 2013, nu s-a alocat nici un leu pentru continuarea lucrărilor începute la şcoli. Deci, Guvernul USL nu a dat nici un ban pentru construcţia şi pentru modernizarea şcolilor. Datorită sincerităţii sale s-ar putea ca, în curând, să vorbim despre Gheorghe Lazăr ca despre fostul şef al Inspectoratului Şcolar Suceava.

Peste câteva zile, Tarom va anula zborurile de Suceava, lăsând Aeroportul „Ştefan cel Mare” fără nici o cursă de linie. Fiind companie de stat, Tarom-ul se află în subordinea Guvernului USL. 

În ciuda promisiunilor făcute, nici în ziua de astăzi nu este gata şoseaua de centură a Sucevei. Nici măcar un tronson al acesteia. Lucrarea este finanţată din fonduri guvernamentale.

Recent, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, preşedintele Consiliului Judeţean Cătălin Nechifor, a fost invitat, după lăsarea serii, la o emisiune a Antenei 3 în care se vorbea despre gazele de şist. Domnul Nechifor a exprimat opinii decupate din manualul de comunicare a PSD. Cătălin Nechifor a folosit textele plimbate pe la televiziuni de premierul PSD, Victor Ponta, care este în favoarea exploatării gazelor de şist. Nu ştiu dacă domnul Nechifor chiar crede ce a spus la televizor ori a făcut-o pentru a mulţumi conducerea de partid şi de stat. În planul comunicării, Cătălin Nechifor este un câştig pentru PSD. Domnul Nechifor are vorbele la el, se pricepe să dialogheze civilizat şi ştie să fie convingător. De aceea, Victor Ponta ar trebui să-l răsplătească pe acesta, trimiţând bani pentru învăţământ şi infrastructură, şi obligând Tarom-ul să nu anuleze cursele de Suceava. Cătălin Nechifor este politically correct cu PSD-ul şi cu Guvernul USL, însă partidul şi prim-ministrul îl lasă pe acesta pradă criticilor şi miştourilor opoziţiei şi ale simplilor cetăţeni, care observă că drumul de la promisiune la faptă numai nu se termină. La fel ca şoseaua de centură a Sucevei.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor, politically correct, dar degeaba.
 Vizualizări articol: 3087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 10 voturi
Nechifor, politically correct, dar degeaba4.5510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei