Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 247 (5454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9712 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5441 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Dracul a căpătat starea fizică gazoasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inerţia noastră este de-a dreptul palpabilă şi ar trebui să figureze pe stema României. Ne simţim atât de bine, fixaţi în înapoierea noastră. Suntem atât de fericiţi.

De pildă, acuma. Atâta de evidente sunt jocurile de culise ruseşti în chestiunea gazelor de şist, iar noi ne facem că nu vedem. Ar trebui să se lase cu arestări şi cu condamnări la ani grei de puşcărie, pentru încercarea de a submina economia naţională, care şi-aşa e plăpândă.

Ca de fiecare dată, popii ies în evidenţă. Popa din Pungeştii Vasluiului nici nu ştie ce sunt alea gaze de şist. El are o bănuială că acestea ar fi nişte pârţuri de natură diavolească, de mari dimensiuni. Cică sunt eliminate de pământ când este balonat, cum e sfinţia sa după ce a băgat în el borşuri şi fripturi cu sosuri grele.

Cu toate că habar nu are despre ce vorba, popa se vâră în seamă. Îşi ia din cuier capotul lui medieval, cu care ţărănimea e prostită de secole, şi iese la răspândit panică pe uliţe. Mai mult, îndeamnă la răscoală. Scopul? Să-i pună pe americani pe fugă, să plece de aici-şa şi să nu mai vie în veacu’ vecilor, amin. Bagă-i undeva pe americani, cât timp banii popii vin de la ruşi. Pentru popii noştri, banii nu mai sunt ochiul dracului, cum sunt pentru noi ceilalţi.

Ca de fiecare dată în astfel de cazuri, avem de-a face cu o zvonistică trasă la indigo. O zvonistică mai proastă ca o compunere a unui elev de şcoală primară. Dar care, aici e tragedia, prinde la lume. Concluzia ei? Decât exploatarea unor resurse naturale, e de preferat sărăcia noastră, cu gaze importate de la aceiaşi ruşi. Care pun ce preţ vrea sula lor cu care ne-au violat străbunicele.

România are o şansă istorică. Sper să n-o rateze, din cauza unor persoane care nu ştiu decât să tragă aiurea gaze în atmosferă. Şi mai sper ca justiţia să-şi facă în fine datoria şi să deconspire aceste jocuri, atât de evidente pentru o persoană care mai şi gândeşte din când de când.

Şi mai sper să mai intre şi popii în puşcărie, că prea le funcţionează sutanele ca nişte veste antiglonţ.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dracul a căpătat starea fizică gazoasă.
 Vizualizări articol: 3160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Dracul a căpătat starea fizică gazoasă5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei