Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 247 (5454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Burse de ajutor social pentru studenţii nevoiaşi ai Universităţii „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Studenţii nevoiaşi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) pot depune la secretariatele facultăţilor în cadrul cărora studiază dosare pentru acordarea bursei de ajutor social. Bursa de ajutor social se acordă semestrial, la cerere, studenţilor de la învăţământul de zi fără taxă şi cu taxă, integralişti la sfârşitul anului universitar 2012-2013. Venitul net mediu pe membru de familie pe lunile iunie, iulie şi august 2013 trebuie să fie mai mic decât salariul de bază minim brut pe ţară – 800 de lei. Studenţii care beneficiază de burse de studiu nu pot primi şi burse de ajutor social.

Dosarele trebuie să conţină, după caz, următoarele acte: adeverinţă din care să rezulte venitul net al fiecărui părinte pentru lunile iunie, iulie şi august 2013, cupoane de pensie pentru cele trei luni, adeverinţe de venit impozabil pentru ambii părinţi, adeverinţe de venit agricol (lunar sau anual) pentru ambii părinţi, copii după certificate de naştere pentru fraţi şcolari şi preşcolari, adeverinţe de elev ale fraţilor în care se va menţiona dacă primeşte sau nu bursă, precum şi cuantumul lunar al bursei, hotărâre judecătorească pentru studenţii cu părinţi divorţaţi sau aflaţi în plasament familial şi adeverinţă medicală vizată de cabinetul medical studenţesc pentru studenţii bolnavi care se încadrează în nomenclatorul bolilor cu handicap al Ministerului Sănătăţii.

Pentru studenţii asistaţi ai caselor de copii se vor prezenta adeverinţe de la casa de copii şi declaraţie de venituri dată la notariat.

La începutul fiecărui an universitar, Consiliile de Administraţie ale fiecărei facultăţi din cadrul USV elaborează şi înaintează spre aprobare un regulament propriu prin care se stabilesc criteriile de acordare a burselor şi coeficienţii de importanţă pentru ierarhizarea studenţilor.

Cuantumul bursei se va stabili semestrial, în raport cu fondurile distribuite în acest sens pentru fiecare facultate. Dosarele pentru bursa de ajutor social se primesc până la o dată stabilită de fiecare facultate în parte, termenul limită stabilit de acestea fiind în jurul datei de 25 octombrie 2013. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Burse de ajutor social pentru studenţii nevoiaşi ai Universităţii „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Burse de ajutor social pentru studenţii nevoiaşi ai Universităţii „Ştefan cel Mare”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei