Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 235 (5442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pregătiri

Trei firme sucevene vor deszăpezi drumurile naţionale din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei firme sucevene au câştigat licitaţia pentru lucrările de deszăpezire a drumurilor naţionale din judeţul Suceava. Prefectul Florin Sinescu a declarat că pentru drumurile administrate de Secţia de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc licitaţia a fost câştigată de asocierea formată din firmele Florconstruct şi Calcarul. Firma Florconstruct a câştigat şi licitaţia şi pentru drumurile Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava, pentru acest contract fiind în asociere cu firma Autotehnorom.

Florin Sinescu a spus că drumurile naţionale din judeţul Suceava au o lungime de 628 de kilometri, iar pentru lucrările de deszăpezire din următorul sezon rece vor fi disponibile 107 utilaje. Sinescu a mai arătat că Secţia de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc are 11 utilaje proprii, iar firmele care au câştigat licitaţia vor mai avea la dispoziţie încă 38 de utilaje. De asemenea, la Secţia de Drumuri Naţionale Suceava sunt 15 utilaje proprii, la care se vor mai adăuga 43 de utilaje ale firmelor care au câştigat licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor. Prefectul a mai spus că pentru intervenţiile pe timp de iarnă pe drumurile naţionale vor fi disponibile 13.300 de tone de sare, aproximativ 4.500 de tone de nisip şi 167 de tone de clorură de calciu.

Pe de altă parte, Florin Sinescu a declarat că a solicitat inventarierea tuturor utilajelor care pot fi folosite pentru deszăpezirea drumurilor. Astfel, el a precizat că 80 de utilaje sunt disponibile pentru intervenţii pe cei 1.136 de kilometri de drumuri judeţene, peste 200 de utilaje sunt la autorităţile locale din judeţpentru a se interveni pe drumurile comunale, iar alte 501 de utilaje au fost inventariate la agenţii economici din judeţ, acestea putând fi folosite în caz de nevoie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei firme sucevene vor deszăpezi drumurile naţionale din judeţ.
 Vizualizări articol: 2792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Trei firme sucevene vor deszăpezi drumurile naţionale din judeţ3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sinescule trimis de
( 9 oct 2013, 12:10:12
iar l-ai facut om pe FLOREA (evazionistul- cere dosaru de la DNA daca nu ai cunostinta de acel dosar) , mai acum 0 luna nu avea bani pt asfaltarea (peticirea) comunei suceava si acum are bani pentru un intreg judet, daca va desapezi ca asta iarna si precum calitatea lucrarilor de asfaltare din municipiu 'i-mi e greu sa cred ca se va circula in conditii optime la iarna. Din cite stiu si prefectura are o firma de profil ,de ce? nu e sustinuta, sau statul nu da spaga de rigoare si e mai bine sa falimentam ce e a statului si sa promovam evazionisti, inculpatii si viitorii detinuti. sper sa nu il inchida ca pe puscasu inainte de a termina lucrarile de o calitate jalnicaaa
2.   Sasule!!! trimis de
( 9 oct 2013, 15:07:19
Stii tu ceva, dar esti un pic pe langa...Consiliul Judetean are o firma- Drumuri si Poduri- la care este actionar majoritar si nu Prefectura; stii tu vorba aia, "ce are sula cu prefectura" !!!. Dar oricum exista o lege a concurentei si o ordonanta a achizitiilor publice care nu te lasa sa atribui direct, deci Drumuri si Poduri daca vrea sa dezapezeasca sau sa faca lucrari trebuie sa intre in competitiei si daca castiga o licitatie va presta servicii. In alta ordine de idei, sper ca iarna asta sa nu se arunce iar sute de mii de tone de piatra si sare pe sosele, sper sa fim si noi in EUROPA si sa dezapezim cu solutii pe baza de cloruri.
P.S.- exista si un semn de intrebare: de ce Florconstruct a castigat o licitatie daca are datorii la bugetul de stat, de ce atribui unei firme cu "probleme" care e posibil sa-ti faca si tie probleme prin prestarea defectuasa a serviciilor?
2.1  RE: Sasule!!! trimis de
( 9 oct 2013, 17:56:25
Adevarat am gresit, Consiliul Judetean are o firma- Drumuri si Podui, dar tot de la cei care au avut contracte anul trecut (cei din botosani) stiu ca au cistigat pe un pret si pe urma au facut un alt subcotrat de transport al materialului antiderepant cu o valoare ce a depasit per total cea mai scumpa oferta pt sectorul respectiv
3.   Gargara. trimis de
( 9 oct 2013, 18:04:04
Utilaje pentru constructie care au ceva roti intra imediat pe deszapezire? Dar cati au utilaje speciale pentru zapada? Cascavul se imparte acum.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei