Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 235 (5442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitate

Sindicaliştii din învăţământul sucevean cer Prefecturii să facă demersuri pentru rezolvarea problemelor angajaţilor din sistem

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Filiala Suceava a Confederaţiei Naţionale Sindicale (CNS) “Cartel Alfa” a solicitat Prefecturii judeţului Suceava să promoveze un demers pentru rezolvarea problemelor angajaţilor din învăţământul sucevean. Cererile şi nemulţumirile acestora au fost discutate în cadrul unei Comisii de Dialog Social ce a avut loc ieri, la Prefectura Suceava.

Sindicaliştii de la “Cartel Alfa” solicită alocarea a 6 % din PIB pentru Educaţie, în anul 2014, dar şi modificarea Legii Educaţiei Naţionale.

Aceştia mai cer decontarea navetei cadrelor didactice, aprobarea regulamentului pentru acordarea sporului pentru condiții vătămătoare sau periculoase, organizarea concursului pentru inspectori școlari și directori şi menținerea Inspectoratelor Şcolare Județene sub tutela Ministerului Educației Naționale, fiind împotriva trecerii lor sub tutela Consiliilor Județene.

Reînființarea liceelor pedagogice ca bază de formare a viitoarelor cadre didactice, dar şi reînființarea școlilor profesionale în vederea prevenirii abandonului școlar în clasa a IX-a reprezintă alte cerinţe ale angajaţilor suceveni din învăţământ.

Sindicaliştii declară că sunt preocupaţi de condiţiile de studiu ale elevilor din judeţ, solicitând prefectului rezolvarea problemei încălzirii spațiilor în care-și desfășoară activitatea preșcolarii, elevii și personalul din învățământul sucevean.

Deblocarea reală a posturilor pentru personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic, dar şi soluţionarea problemei manualelor școlare (de slabă calitate, vechi și insuficiente) sunt alte două teme pentru care “Cartel Alfa” atrage atenţia.

Potrivit lui Traian Pădureţ, preşedintele CNS “Cartel Alfa”, “<Cartel Alfa> militează pentru includerea muncii decente ca obiectiv în strategia națională de dezvoltare. Un prim și important pas ar fi modificarea de urgență a legislației muncii, așa cum s-a angajat și coaliția guvernamentală când se afla în opoziție”.

 

Lista de “probleme sensibile”

Pe lângă necesitatea modificării Legii Educației Naționale, a aprobării Legii privind salarizarea personalului din învățământ și a Regulamentului privind acordarea sporurilor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare personalului din sistemul de învățământ, sindicaliştii spun că este imperios necesară și rezolvarea unor probleme sensibile, care generează disfuncționalități și nemulțumiri în sistem. Lista problemelor „sensibile” întocmită de sindicalişti cuprinde 24 de puncte.

Aceştia cer debirocratizarea actului educațional în sistemul de învățământ preuniversitar, depolitizarea sistemului de învățământ preuniversitar şi executarea sentințelor judecătorești având ca obiect plata drepturilor salariale cuvenite personalului din învățământ.

Totodată, aceştia solicită Prefecturii reglementarea organizării și funcționării campusurilor preuniversitare de stat și finalizarea celor în construcție.

Formarea continuă și instruirea periodică a personalului didactic auxiliar, egalizarea cuantumului burselor elevilor şi instituirea unor modalități de recompensare a cadrelor didactice cu rezultate deosebite la concursurile internaționale sunt alte probleme aduse în discuţie de sindicalişti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din învăţământul sucevean cer Prefecturii să facă demersuri pentru rezolvarea problemelor angajaţilor din sistem.
 Vizualizări articol: 1447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Sindicaliştii din învăţământul sucevean cer Prefecturii să facă demersuri pentru rezolvarea problemelor angajaţilor din sistem4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   (????) trimis de
( 9 oct 2013, 17:49:33
Mare mancator de ciuperci mai esti Traiane. Te doare-n cot de profesori!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei