Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 235 (5442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examen 2013 la Institutul Naţional de Magistratură: Doi absolvenţi ai Universităţii „Danubius” admişi

Pentru Facultatea de Drept a Universităţii „Danubius” noul an universitar a început cu veşti bune. La doar o zi după ce şi-a premiat studenţii de excepţie, cu ocazia festivităţii de deschidere, Facultatea de Drept primeşte cel mai valoros premiu de la absolvenţii săi: ADMIS la Institutul Naţional de Magistratură.

Este visul devenit realitate pentru studenţii OANA ALINA CHIRIAC şi GHINGHILOSCHI BLĂNARU DAN, treapta supremă a profesiei absolvenţilor de ştiinţe juridice.

Cifra de aproape 4000 de candidaţi la cele 200 de locuri scoase la concurs indică fără prea multe explicaţii faptul că profesiile de procuror şi de judecător sunt încă în vârful clasamentului opţiunilor juriştilor.

 

Baza profesiei de procuror

CHIRIAC OANA ALINA, absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Danubius”, promoţia 2008, şi a programului de masterat Drept şi Administraţie Publică din cadrul aceleiaşi facultăţi în anul 2010, a pornit la drumul către INM pe parcursul anilor de studii, când i-a surâs ideea de a deveni procuror. „Profesorii sunt foarte buni la Danubius. Dreptul civil a fost disciplina mea preferată. Poate şi modalitatea de a prezenta cursurile de către domnul Profesor Macovei Dumitru mi-a creat această atracţie pentru dreptul civil. În mod clar, profesorii mi-au format baza!”

Dorinţa Oanei este de a ajunge procuror. Nu ştie ce s-a întâmplat în decursul anilor, dar atracţia pentru dreptul civil este însoţită acum şi de pasiunea pentru Dreptul penal.

În ultimii trei ani, Oana Alina CHIRIAC s-a implicat intens în activităţi de voluntariat în cadrul organizaţiei nonguvernamentale ANA (Administraţia Naţională Administraţia), lucrând intens la rezumatul actelor normative publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I. Trebuia să umple cumva golul tuturor tinerilor proaspeţi absolvenţi: lipsa de experienţă.

La finalul interviului, domnişoara viitor procuror Oana Alina CHIRIAC transmite studenţilor danubieni mesajul de a nu renunţa nicio clipă la ceea ce şi-au propus şi îi asigură de toată disponibilitatea de a-i susţine în acest demers.

Rampă de lansare a profesiei de judecător

GHINGHILOSCHI BLĂNARU DAN a absolvit Facultatea de Drept în anul 2012 şi a reuşit din prima încercare să fie admis la INM. „Deşi din Suceava, m-am îndreptat către Facultatea de Drept a Universităţii „Danubius” din Galaţi pentru că mi-a fost recomandată de cunoştinţe care absolviseră această facultate şi care mi-au oferit suficiente argumente referitoare la suportul deosebit de care au beneficiat în timpul anilor de studenţie. M-am înscris şi la Drept, eu fiind deja student la aceeaşi Universitate la Facultatea de Ştiinţe Economice, la specializarea Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor, facultate care îmi era necesară profesiei din domeniul vânzărilor.

Pot spune că Dreptul a fost o pasiune accentuată treptat de cursurile electronice puse la dispoziţie pe platforma Sakai, materiale indispensabile pentru a-ţi clădi baza. Pe la jumătatea anului doi de studii s-a născut ideea de a deveni judecător şi începusem să fiu întotdeauna înaintea materiei, citind numeroase tratate de specialitate recomandate de profesori. Domnul Profesor Ioan RUSU a fost îndrumătorul lucrării mele de licenţă ulterior înscriindu-mă şi la programul de masterat Ştiinţe Penale. Universitatea „Danubius” a fost rampa de lansare a profesiei de judecător, pentru care voi opta peste un an.”

 

Pentru studenţii care doresc să se înscrie la examenul de la INM, Facultatea de Drept organizează sesiuni de pregătire speciale în cadrul cărora este discutată rezolvarea subiectelor din anii trecuţi şi sunt dezbătute sute de speţe controversate.  În cadrul acestor cursuri, manualele universitare sunt dublate de culegerile pentru examenul INM.

Felicitări şi mult succes !

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Examen 2013 la Institutul Naţional de Magistratură: Doi absolvenţi ai Universităţii „Danubius” admişi.
 Vizualizări articol: 1699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Examen 2013 la Institutul Naţional de Magistratură: Doi absolvenţi ai Universităţii „Danubius” admişi3.054

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei