Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 235 (5442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şocant

Elev basarabean, practicant de lupte, găsit spânzurat în pădure, la Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un minor în vârstă de 16 ani din Republica Moldova, care venise de curând la studii în România, fiind elev la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, a fost găsit spânzurat de un copac, într-o zonă de pădure, după ce nu a mai venit la şcoală de la începutul acestei săptămâni.

Macabra descoperire a fost făcută ieri dimineaţă, în jurul orei 9.30, în zona Plaiu Deia din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Cadavrul a fost găsit de persoane care se aflau la cules bureţi, la aproximativ două sute de metri de strada Pinului din localitate. Gestul minorului a provocat şoc printre colegi şi profesorii şcolii la care acesta era elev de trei săptămâni. Singura sa problemă cunoscută a fost legată de adaptarea la noua viaţă, în Câmpulung Moldovenesc, într-un internat, şi de dorul de casă. Minorulcunoscuse succes în Republica Moldova la lupte libere, obţinând premii importante la mai multe competiţii, însă renunţase la acest sport odată cu venirea în România. 

 

A plâns la telefon că vrea să se întoarcă acasă

Trofim Burduniuc împlinise de curând vârsta de 16 ani, era din regiunea Orhei şi, din 16 septembrie a.c., era elevul clasei a IX-a A, profil matematică-informatică, de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”. Colegiul din Câmpulung Moldovenesc a fost primul său contact cu România, iar tânărul s-a cazat, alături de un alt coleg din Republica Moldova, într-o cameră a internatului de la Colegiul Silvic Bucovina.

Luni dimineaţă acesta nu a mai ajuns la ore, iar seara nu a mai venit în internat.  Nimeni nu a mai ştiut nimic de el până ieri dimineaţă, când a fost găsit spânzurat de un copac. Anterior, duminică, a fost văzut de câţiva colegi, cu care s-a întâlnit în oraş.

Dorina Carp, directoarea Colegiului Naţional „Dragoş Vodă”, a declarat că tânărul din Republica Moldova era un elev cu recomandări foarte bune, venit cu note mari din gimnaziu.

„Este o veste care ne-a şocat pe toţi şi nu ne putem imagina de ce a recurs acest copil la un asemenea gest. Tot ce ştim este că duminică băiatul a vorbit la telefon cu mama sa şi a plâns că îi este dor de casă”, a precizat Dorina Carp.

 

Mesaj înainte de moarte: “Nu mai suport singurătatea”

Anchetatorii de la Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc au demarat o anchetă cu privire la cum s-a produs moartea tragică a copilului. 

Din informaţiile pe care le avem, tânărul a lăsat şi un bilet de adio în care şi-a motivat gestul. „Nu mai suport singurătatea”, a fost mesajul scris de acesta. 

Drama acestuia a fost că părinţii au vrut să-l dea la studii în România, iar el nu s-a putut împăca cu acest gând. Din păcate, a ales cea mai cumplită soluţie posibilă de a pune capăt acestei probleme.

Trofim Burduniuc era singur la părinţi şi acasă, la Orhei, se făcuse remarcat ca practicant de lupte libere, urcând pe podium la mai multe competiţii. El a participat la întrecerile de juniori ca sportiv legitimat la Clubul de Lupte Libere Orhei.

 

Ajutor pentru repatrierea trupului neînsufleţit

Directoarea Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” a declarat că la nivelul şcolii s-a luat decizia că familia băiatului să fie sprijinită financiar.

„Ştim că familia băiatului nu are o situaţie financiară foarte bună şi de aceea noi, profesorii, şi Asociaţia Părinţilor adunăm cele necesare pentru a face repatrierea trupului neînsufleţit”, a declarat directorul unităţii de învăţământ.

Necropsia la care va fi supus astăzi cadavrul urmează să stabilească în mod cert cauzele morţii.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elev basarabean, practicant de lupte, găsit spânzurat în pădure, la Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 3377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Elev basarabean, practicant de lupte, găsit spânzurat în pădure, la Câmpulung Moldovenesc5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Chiar asa...nu era si o alta varianta!? Pacat! trimis de
( 9 oct 2013, 14:43:51
Cum a putut sa faca atita rau parintilor!?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei