Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 235 (5442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Hliboca

Prima repetiţie a grupului folcloric comun „Bucovineanca”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc la Hliboca, în Ucraina, prima repetiţie a grupului folcloric comun „Bucovineanca”, formaţie propusă spre constituire în cadrul proiectului cultural „Bucovina unită prin limba și tradițiile ei”, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul Politici Pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

 

Tinerii s-au sincronizat perfect pe scenă

Aşa cum aflăm de la Tudor Hreniuc, preşedintele Forumului Bucovinenilor de Pretutindeni (FBB), echipa FBB cu 17 tineri solişti şi dansatori selectaţi din România pentru a face parte din grupul folcloric comun, împreună cu coordonatoarele Eugenia Vaman și Elena Schipor, au plecat în regiunea Cernăuţi, pentru susţinerea primei repetiţii a formaţiei.

După ce au fost preluaţi (din cele opt sate românești din regiunea Cernăuți) şi ceilalţi elevi care au trecut de etapa selecției, repetiţia s-a desfăşurat în formulă completă (40 de participanți) la Centrul cultural din Hliboca.

Spre surprinderea organizatorilor şi a coordonatorilor proiectului, tinerii s-au sincronizat perfect pe scenă, ceea ce promite un spectacol care se va bucura de succes.

Tinerii s-au simţit bine împreună, au socializat, au schimbat date de contact între ei și i-au întrebat pe membrii echipei FBB „Când va fi următoarea repetiție?” și „Când vom pleca în excursie în România?”.

 

Elementele culturale perene asigură unitate

Membrii echipei FBB s-au declarat satisfăcuți de faptul că au reușit să atingă obiectivele prevăzute în proiect, și anume de a asigura și de a întreține relații interumane prin identificarea interesului comun, de a menține spiritul de apartenență la familia bucovineană prin perpetuarea culturii, tradițiilor, obiceiurilor și datinilor strămoșeşti.

Implicarea, emoția și dorința de colaborare a tinerilor în formația artistică comună „Bucovineanca” denotă faptul că elementele culturale perene asigură unitate.

Echipa FBB aduce mulţumiri tuturor celor implicaţi în derularea proiectului, directorilor și profesorilor școlilor românești participante din regiunea Cernăuți şi președintelui consiliului raional Hliboca, domnul Valerie Rotar, gazda primei repetiții muzical-coregrafice a grupului folcloric comun „Bucovineanca”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima repetiţie a grupului folcloric comun „Bucovineanca”.
 Vizualizări articol: 1199 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Prima repetiţie a grupului folcloric comun „Bucovineanca”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 9 oct 2013, 11:41:44
Foarte frumos. Mai multe initiative alaturi de fratii nostri de peste Prut. Felicitari!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei