Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 235 (5442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fundaţia HHC România

Materiale de construcţii, lemne de foc şi alimente pentru o familie nevoiaşă din Berchişeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fundaţia HHC România a venit în sprijinul unei familii nevoiaşe din Berchişeşti, care, în prag de iarnă, locuia într-o căsuţă improvizată, acoperită doar cu nailon, fără sobă, cu o uşă provizorie, în condiţii improprii de locuit, mai ales în anotimpul rece.

Maria Solomon, împreună cu cei doi copii minori, unul de 10 ani şi celălalt de 1 an şi 3 luni, locuia în casa mamei ei, deoarece, după moartea tatălui copiilor, într-un accident de muncă, mama bărbatului nu a mai dorit să acorde sprijin familiei.

În locuinţa cu două camere a mamei femeii mai locuiesc doi fraţi de-ai Mariei Solomon, în condiţii modeste.

 

„Bursă” lunară pentru alimente

Purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că, impresionată de situaţia în care se află cei doi copilaşi orfani de tată, Fundaţia HHC România a donat 5.000 de lei pentru cumpărarea de materiale de construcţii, pentru a se ridica încă o cameră, acoperirea casei, cumpărarea şi montarea de tâmplărie (uşi, geamuri, parchet), dotarea locuinţei cu o sobă, cele strict necesare şi 5 metri cubi de lemn, pentru parcurgerea perioadei friguroase în deplină siguranţă.

„Cazul este instrumentat de Serviciul de evaluare a situaţiilor de risc şi intervenţie în regim de urgenţă, de aceea, asistenţii sociali din cadrul serviciului au cumpărat toate cele necesare refacerii locuinţei. Fundaţia HHC România a donat, în luna septembrie, 400 de lei, doar pentru achiziţionarea de alimente pentru această familie. De asemenea, în următoarele şase luni, Fundaţia HHC, cu sediul în Baia Mare, va dona  câte 200 de lei, lunar, tot pentru alimente necesare întreţinerii familiei”, a completat Nicoleta Daneliuc.

 

Nu vrea să-şi piardă copiii

Bunica maternă a copiilor şi fraţii mamei au declarat că o vor sprijini pe Maria Solomon în creşterea şi îngrijirea copiilor, pentru a evita ca aceasta să-şi piardă copiii, aceştia să fie luaţi de stat. Din declaraţiile mamei reiese că nu doreşte să se despartă de copii şi că va munci cu ziua ca să-i întreţină. „Legătura de ataşament dintre copii şi mamă este evidentă, deci nu se poate vorbi de neglijenţă cu privire la îngrijirea acestora. La soluţionarea cazului se vor implica atât primăria din localitatea de domiciliu a mamei, Primăria Berchişeşti, cât şi preotul paroh din localitate, care deja au ajutat-o pe mamă cu alimente şi îmbrăcăminte pentru copii. Un ajutor important va veni şi din partea unui alt preot sucevean, dintr-o altă localitate decât Berchişeşti, care a sesizat iniţial autorităţile cu privire la situaţia grea în care se află cei doi minori, împreună cu mama lor”, a completat Nicoleta Daneliuc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Materiale de construcţii, lemne de foc şi alimente pentru o familie nevoiaşă din Berchişeşti.
 Vizualizări articol: 1254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Materiale de construcţii, lemne de foc şi alimente pentru o familie nevoiaşă din Berchişeşti3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei