Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 235 (5442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Democraţia tovarăşului Aldea de la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Domnul Gheorghe Aldea este, dacă nu ştiţi, viceprimar al municipiului Fălticeni. În timpul liber se ocupă cu politica. Şi pentru că are mult timp liber, a ajuns preşedinte al PNL Fălticeni. Partidul Naţional Liberal. Un partid care, prin doctrina lui, promovează libera concurenţă. În economie, în societate, în politică etc. Asta fac liberalii adevăraţi, cei care au aderat la acest partid pentru o idee, pentru un crez sau pur şi simplu pentru că în istoria acestei ţări a existat un nume care a cântărit, în bine, extrem de greu: Brătianu. Liberali de frunte au făcut ani grei de puşcărie ori şi-au dat chiar viaţa şi pentru dreptul omului de a spune ce gândeşte, de a se exprima liber. Ca un liberal care se vrea a fi respectat, ca un preşedinte al unei organizaţii municipale, domnul Aldea ar trebui să ştie cu ce se mănâncă liberalismul. Asta dacă nu cumva s-a înscris în acest partid din oportunism. Dar chiar şi atunci, cu o brumă de inteligenţă politică ar fi putut să mimeze faptul că este un liberal şi că trăieşte într-o democraţie.

De ce spun toate acestea? Săptămâna trecută, unul dintre candidaţii la şefia liberalilor suceveni a intenţionat să organizeze o conferinţă de presă în sediul PNL Fălticeni. Au trecut alegerile la PNL, aşa că putem discuta la rece. Deci, candidatul respectiv l-a anunţat pe Aldea despre intenţia sa. Persoana respectivă era, repet, la acea dată, candidat la funcţia de preşedinte al partidului. Şi, în plan secund, mai era şi vicepreşedinte al PNL Suceava. Dar nu a putut să-şi ţină conferinţa. Nu l-a lăsat Aldea. Şi ia ascultaţi cum a explicat domnul preşedinte liberal Gheorghe Aldea gestul său: „Am intervenit la momentul oportun, pentru a păstra unitatea în zona Fălticenilor”. Domnul Aldea, chiar aţi vorbit dvs.? Chiar aţi gândit înainte de a deschide gura? Dar staţi. Că domnul Aldea a mai spus ceva: „Avem doi candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PNL, ceea ce este un lucru destul de sensibil”.

Nu, tovarăşe Aldea! Nu e nimic sensibil în a avea doi candidaţi pentru o funcţie. Pentru asta s-au întâmplat nişte lucruri în 1989, pentru asta au murit o mulţime de tineri. Ca să putem avea doi candidaţi pentru o funcţie, tovarăşe Aldea! Pentru a nu mai exista partid unic, pentru a nu mai exista candidat unic.

Nu, tovarăşe Aldea. Democraţia pe care ne-au dat-o cei care s-au jertfit în 1989 ne dă dreptul să vorbim, să spunem ce gândim. Ce păcat, însă, că acest lucru nu este înţeles şi de mulţi indivizi care îşi spun oameni politici. Şi în mintea cărora, democraţia înseamnă să fie reales şefu` sau cel pe care îl nominalizeazăşefu`. În mintea unor tovarăşi ca Gheorghe Aldea, nu ai voie să candidezi împotriva şefului partidului. Înseamnă că distrugi partidul, că generezi o situaţie sensibilă. Cu aşa oameni politici, şi liberali pe deasupra, nu trebuie să ne mai mirăm că ţara arată cum arată, că trăim cum trăim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Democraţia tovarăşului Aldea de la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 3056 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 10 voturi
Democraţia tovarăşului Aldea de la Fălticeni4.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei