Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 235 (5442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pe înţelesul tuturor

Doi specialişti ai Băncii Naţionale a României le-au vorbit liceenilor suceveni despre “bani şi bănci”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi elevi de liceu din municipiu Suceava au ascultat, ieri, prelegerile a doi specialişti ai Băncii Naţionale a României, Mircea Mureşan, director adjunct la Direcţia Comunicare, şi prof. univ. dr. Nicuşor Ruiu - consilier viceguvernator, aceştia vorbindu-le tinerilor despre bănci şi bani. Întâlnirea de ieri a fost găzduită de Universitatea “Ştefan cel Mare”, manifestarea reprezentând o nouă etapă a proiectului educaţional derulat de Banca Naţională a României în mediul şcolar preuniversitar “Să vorbim despre bani şi bănci”.

Proiectul are drept grup ţintă elevi de la nivelul ciclului liceal, cu precădere din clasele a XI-a şi a XII-a, şi are ca obiectiv sprijinirea educaţiei financiare prin însuşirea de elevi a unor noţiuni economice de bază şi formarea unui vocabular în rândul acestora.

Din prezidiul seminarului au mai făcut parte prof. univ. dr. ing. Valentin Popa – rectorul USV şi prof. Gheorghe Lazăr – inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava.

Valentin Popa le-a prezentat elevilor instituţia gazdă, expunându-le acestora o serie de informaţii referitoare la dezvoltarea, infrastructura, dotările şi performanţele USV.

De cealaltă parte, Gheorghe Lazăr le-a vorbit elevilor despre importanţa “economisirii”, exprimându-şi speranţa că seminarul organizat de BNR va reprezenta, pentru liceeni, o bună povaţă pentru viitor.

Dintre specialiştii BNR, primul s-a adresat elevilor Mircea Mureşan, nu înainte de a înmâna o plachetă de argint inspectorului general Gheorghe Lazăr.

De la Mircea Mureşan, elevii suceveni au aflat mai multe repere dinistoria băncii centrale, evoluţia acesteia, atribuţiile, rolul şi funcţiile ei, dar şi despre istoria monedei naţionale. Cu toate că discursul reprezentantului BNR a fost unul extrem de degajat, elevii au dovedit că au multe carenţe în domeniul economic, specializare ale cărei cursuri le frecventează.

De la consilier viceguvernator Nicuşor Ruiu, elevii au aflat despre Uniunea Europeană, despre politicile şi mecanismele ei fiscale. Seminarul a fost urmat de o sesiune de întrebări şi răspunsuri şi de o întâlnire de lucru cu profesorii de specialitate din liceele din Suceava.

Proiectul “Să vorbim despre bani şi bănci” se derulează în baza unui protocol de colaborare dintre Banca Naţională a României şi Ministerul Educaţiei Naţionale. La nivelul judeţului Suceava, activităţile sunt realizate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Suceava, prin prof. Maria Pentilescu – inspector şcolar de specialitate.

Potrivit comunicatului Băncii Naţionale a României, “dat fiind rolul major al băncii centrale în economia românească şi obiectivele fundamentale pe care trebuie să le îndeplinească, considerăm importantă implicarea BNR în domeniul educaţiei economice şi susţinerea proiectelor care au ca obiectiv informarea cu privire la rolul, atribuţiile şi funcţiile principale ale instituţiei, principiile de bază ale economiei şi încurajarea spiritului antreprenorial, în special în rândul tinerilor”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi specialişti ai Băncii Naţionale a României le-au vorbit liceenilor suceveni despre “bani şi bănci”.
 Vizualizări articol: 1112 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi specialişti ai Băncii Naţionale a României le-au vorbit liceenilor suceveni despre “bani şi bănci”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei