Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 132 (5339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La finele săptămânii

Primarul Sucevei şi cel al Botoşaniului se întâlnesc pentru a pune bazele unui parteneriat între cele două zone metropolitane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noile condiţii de acordare a finanţărilor europene în perioada 2014-2020 impun strategii noi de atragere a acestora. Acesta este şi motivul pentru care, la finele acestei săptămâni, primarul Sucevei, Ion Lungu, se va întâlni cu omologul său din Botoşani, Ovidiu Portariuc, pentru a creiona o strategie comună de atragere a fondurilor europene.

Mai exact, este vorba de un parteneriat între cele două zone metropolitane formate în jurul municipiilor reşedinţă de judeţ, după cum a explicat Ion Lungu:

„Este foarte importantă realizarea acestei zone policentrice, deoarece prin parteneriatul dintre Zona Metropolitană Suceava şi Zona Metropolitană Botoşani avem puterea de a contrabalansa Zona Metropolitană Iaşi, cu o suprafaţă mai mare şi o populaţie mai numeroasă decât avem noi, separat acum. Principiul de finanţare pe strategia 2014-2020 este dimensiunea teritoriului şi a populaţiei. Astăzi, favorită pentru atragerea fondurilor europene este Zona Metropolitană Iaşi. În măsura în care noi venim cu o contrapondere la această zonă metropolitană, prin unirea Zonei Metropolitane Suceava cu Zona Metropolitană Botoşani, suntem în poziţia de concura cu ei de la egal la egal”.

Cele două zone metropolitane au în comun nu doar mărimea şi un număr apropiat de locuitori, ci şi graniţele.

„Limitele Zonei Metropolitane Suceava se întind până la graniţa cu Botoşani – Salcea, Dumbrăveni, Siminicea, Vereşti, adică toate care sunt acolo, iar la ei, de asemenea, zona metropolitană cuprinde localităţile până la graniţa cu Suceava”, a precizat Lungu, care, spre finele săptămânii, are programate discuţii pe tema dezvoltării policentrice cu primarul din Botoşani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Sucevei şi cel al Botoşaniului se întâlnesc pentru a pune bazele unui parteneriat între cele două zone metropolitane.
 Vizualizări articol: 1192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul Sucevei şi cel al Botoşaniului se întâlnesc pentru a pune bazele unui parteneriat între cele două zone metropolitane5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei