Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 132 (5339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La intrarea în Suceava

Pini tăiaţi pentru a face loc unei vulcanizări auto pe o palmă de teren

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Presiunea imobiliară asupra spaţiilor verzi din municipiul Suceava a dus la dispariţia pinilor cu o vechime de aproape 50 de ani din zona sensului giratoriu de la Galleria.

Pinii, care se aflau pe marginea străzii spre Moara, pe partea stângă, în zona cunoscută sub numele de Autoservice, au fost tăiaţi parţial la jumătatea lunii mai, pentru ca acum să fie îndepărtate şi trunchiurile golaşe rămase în urmă după ce muncitorii care îi tăiau şi-au luat tălpăşiţa când au fost luaţi la întrebări.

Ieri, un buldozer nivela deja terenul, scoţând şi rădăcinile arborilor, pentru ca în scurt timp, acolo să fie amenajată o nouă vulcanizare.

Palma de teren de pe care au fost raşi arborii este este o proprietate privată, fiind retrocedată cu mulţi ani în urmă. În urma unor neînţelegeri dintre cel care construieşte acum vulcanizarea cu cei din spaţiul în care îşi desfăşura activitatea anterior, în aceeaşi zonă, bucăţica de teren de la stradă a devenit locaţia perfectă pentru a-şi continua activitatea, fără a-şi pierde clienţii, încât copacii au fost sacrificaţi, mai ales că nu figurau ca făcând parte din spaţiile verzi ale municipiului.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pini tăiaţi pentru a face loc unei vulcanizări auto pe o palmă de teren.
 Vizualizări articol: 4077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 14 voturi
Pini tăiaţi pentru a face loc unei vulcanizări auto pe o palmă de teren3.5514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se repeta povestea trimis de
(11 iun 2013, 11:14:42
Acest caz seamana cu cel de pe strada Marasesti.Se poate face o anumita paralela.Pe Marasesti familia primarului Gherman din Slatina a obtinut acel teren pe domeniul verde intre blocuri.Cum l-a obtinut ar fi interesant de studiat.Pe spatiul verde dintre blocuri in mod normal nu se poate construi.A obtinut totusi un certificat de urbanism.Si familia Gherman a trecut la taiat 40 de copaci.Agenţia de Protecţie a Mediului şi la Ocolul Silvic Pătrăuţi au dat aprobarea pentru tăierea copacilor fără să ţină cont că municipalitatea nu s-a pronunţat, încă, nici cu privire la planul de urbanism de detaliu (PUD) şi nici în legătură cu autorizaţia de construcţie..De altfel un memoriu a fost depus la Ministerul mediului in acest sens.Ce e mai surprinzator este ca in cazul de fata al pinilor taiati in mai angajatii primariei au venit ca o trupa de comando sambata dimineata cand nu este nimeni prin zona pentru a executa taierile.Si mai surprinzator este ca domnul viceprimar Doroftei a zis ca salariatii dumnealui erau in timpul liber.In ultimul timp se observa o adevara ofensiva pentru taierea copacilor,desfiintarea locurilor de joaca pentru copii si a spatiilor verzi.

2.   Opinie trimis de
(11 iun 2013, 13:47:40
Daca spatiul va fi amenajat frumos, nicio problema, insa mi-i tare teama ca o sa se formeze ambuteiaje in zona. Zona este deja aglomerata, mai ales dimineata, iar noi stim deja prea bine ca unde-i o vulcanizare/service acolo sunt si masine parcate aiurea care ocupa o banda de sens. Daca aceasta problema nu este rezolvata va fi foarte grav!!!!
3.   Iar betoane in loc de spatii verzi? trimis de
(11 iun 2013, 14:53:01
De ce oare USL-ul tace, de ce nu ia atitudine in situatia de fata, de ce accepta ca de fiecare data betoanele sa ia locul spatiilor verzi?
Clica conducatoare nu vrea sa asculte si de parerile noastre, de noi, cum ar fi normal!
Nu va intrebati de cum au reusit sa obtina ,, baietii” aprobarile? Uitati-va, este plin peste tot cu fel de fel de constructii! Dar ce nu s-a construit in detrimentul spatiului verde!? Pentru ei, spatiile largi cu iarba, parcurile cu verdeata si flori, nu au valoare … nu sunt aducatoare de bani. Iar noi ne sufocam!
Pacat de orasul Suceava cum arata, nu-i de viitor, se dezvolta haotic, fara spatii verzi, fara parcuri, fara wc-uri, fara terenuri de tenis, volei si parcari printre blocuri, etc
4.   Vedeti-va de treaba trimis de
(11 iun 2013, 19:08:16
acolo e juravlea care nu incape..Autotest bucovina sau cum se cheama este tot al lui, pe tipul asta il cunosc..si vreau sa zic ca din nimic a facut ceva.. voi stati aici impreuna cu monitorul si criticati. unde locuiesc eu s-au taiat mai multi copaci de inaltimea blocului ptr a face loc parcarilor ..si nimeni nu a comentat absolut nimic.. dar aici se vede ca e interesu lu juravlea care nu ii mai ajunge..Domnul juravlea...lasa si pe altul sa manance o paine
5.   Cronica catre carcotasi trimis de
(11 iun 2013, 21:13:57
Dupa cum se vede treaba, la noi inca se actioneaza dupa cum se plange unul sau altul pe la ziare...Acea bucatica de teren era in paragina pana sa se apuce cineva sa aranjeze ceva acolo. Banui ca era un loc tocmai bun pentru unii sa-l foloseasca pe post de wc public. Acum macar se amenajeaza un spatiu in care vor munci cativa oameni (dar asta vad ca nu conteaza pentru carcotasi) si, in plus, terenul va fi amenajat si va arata mai bine, (inclusiv si pentru autoservice va da bine la intrare). Asteptati fratilor putin produsul final si dupa aia sa comentati! Ce treaba are USL-ul cu terenul unui proprietar? Ca doar nu e un lot de teren in padure ca sa nu poata taia copacii!....Ca sa nu mai zicem ca omu' va planta in plus alti copaci asa ca rezerva de oxigen a orasului va fi refacuta! Cu alte cuvinte, vedeti-va de treaba, carcotasilor si luati-va de cei care fura in tara asta si nimeni nu vrea sa-i vada!....
6.   Comentariu trimis de
(13 iun 2013, 06:50:22
Domnu' ziarist, poate te mai documentezi si scrii corect data viitoare , acel utilaj nu este un ''buldozer'', ci este un buldoexcavator JCB, model 4CX, e diferenta de la cer la pamant.
Cat despre acea vulcanizare care se va construi, foarte bine, doar ca va supraglomera zona si asa foarte aglomerata, datorita soselei inguste , care'' gatuie'' dimineata iesirea spre oras sau Falticeni.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei