Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 132 (5339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Interviu

„Nu putem spune că suntem fericiţi dacă nu simţim că suntem fericiţi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cristina G. Hlusak, maestru Theta Healing şi formator profesional în diverse terapii complementare şi alternative, s-a întâlnit  la începutul celei de-a doua decade a lunii aprilie, în Sala Mică a Casei de Cultură din municipiul Suceava, în cadrul unui seminar Theta Healing, cu persoanele interesate de această tehnică înregistrată oficial în OPMCA (Ordinul Practicienilor de Medicină Complementară din România), în cadrul Terapiei Holografice - la secţiunea Aplicaţii bioelectromagnetice şi energetice.

Cristina G. Hlusak, care a venit pentru prima oară la Suceava însoţită de muzicianul terapeut Gheorghe Iovu şi de scriitoarea Geta Heimerl, ne-a oferit, prin mijlocirea biochimistului sucevean Corneliu Pîrîu, un interviu care vizează modul în care a interacţionat cu publicul sucevean.

 

Oamenii sunt interesaţi să descopere sau să redescopere acel ceva pe care-l numim esenţă divină”

 - Care a fost prima dvs. impresie despre publicul cu care v-aţi întâlnit?

 - Am rămas frumos surprinsă, impresionată de interesul persoanelor de aici. N-au fost multe, dar au fost foarte capturate de subiect, de muzica dlui Gheorghe Iovu, de meditaţie, de-a accepta altă perspectivă a ceea ce numim noi durere, suferinţă, boală, tulburare. Au fost persoane deosebite, chiar le priveam în ochi şi fiecare parcă a simţit, a trăit acel moment şi sunt convinsă că acel moment le va rămâne în memorie, va rămâne în sufletul tuturor, inclusiv în sufletul meu.

 - Aţi interacţionat numai cu sala sau aţi avut şi discuţii punctuale cu anumite persoane?

 - La începutul seminarului am oferit aceste uleiuri pure esenţiale, pe care le am din SUA, o formă de a împărtăşi ceea ce am, un mod de a interacţiona, de-a întreba pe fiecare ce l-a determinat să vină, o dorinţă sufletească sau curiozitatea. Am întâlnit oameni minunaţi, foarte deschişi pe acest drum spre spiritualitate, probabil vor să ştie cât mai multe, dar şi eu am învăţat foarte multe de la ei privindu-i în ochi, vorbind cu dânşii...

 - Aţi identificat în sală persoane compatibile cu cea ce doriţi să le transmiteţi?

 - Eu cred că toate persoanele din sală erau compatibile cu ceea ce am transmis noi, altfel n-ar fi fost acolo. Probabil unii au venit din curiozitate, dar toţi au simţit, au trăit meditaţiile, am aplicat împreună aceste exerciţii pe care noi le oferim la cursuri şi au avut rezultate fantastice, multe persoane au avut lacrimi în ochi, au trăit o formă de eliberare, de relaxare.

 - Această primă întâlnire cu publicul sucevean a avut menirea de a găsi printre participanţi viitori cursanţi sau a fost o formă de adresabilitate generală?

 - A fost un interes general către public, pentru că eu ofer aceste cursuri de mulţi ani, le-am oferit în Japonia, în SUA, în Italia, în China, în ţările arabe şi nu are legătură cu religia, cu modul în care noi privim divinitatea care ne-a creat. Dar pentru mine esenţial este să ofer cât mai multe informaţii în România, pentru că sunt mândră că sunt româncă. Aceste informaţii aduc rezultate pozitive imediate, dacă noi privim dintr-o altă perspectivă aspectele vieţii noastre, pe care de multe ori nu le înţelegem.

 - Această tehnică poate fi încercată de oricine sau dvs. trebuie să-i selectaţi pe cei care au o rezonanţă specială pentru aşa ceva?

 - Nu ştiu dacă aş numi-o tehnică, este un mod natural de-a pune în practică darurile noastre naturale; toţi suntem intuitivi, avem acel instinct a ceea ce este bine pentru noi, dar, de multe ori, noi capturăm informaţiile altora şi facem multe lucruri în viaţă în baza părerilor altora. Noi aplicăm un mod firesc al tarelor noaste naturale, toată lumea este deschisă pentru aceasta tehnică, pentru acest mod de viaţă. Eu nu aleg persoanele, ci doar ofer o altă viziune asupra a ceea ce suntem noi de fapt, o viziune despre esenţa noastră, a ceea ce suntem noi în totalitate, nu numai corpul, aspectul nostru fizic, noi suntem mult mai mult decât aspectul fizic, eu cred că noi suntem suflete în aspect fizic. Suntem suflete aici pe pământ, am venit să facem o experienţă pentru a evolua, pentru a creşte şi împreună putem face ca această experienţă să fie mult mai frumoasă.

Este ca o lumină care străluceşte, dar dacă suntem împreună, străluceşte mult mai mult.

 - Pentru că aţi pomenit de America, dar şi de alte zone în care aţi fost, spuneţi-mi dacă sunt mai mulţi oameni interesaţi de mesajul dvs. în străinătate, în comparaţie cu România.

- Comparativ cu România, da! Mie nu-mi place să judec, dar în alte ţări oamenii sunt mult mai deschişi la aceste aspecte pe care nu le pot vedea cu ochiul liber. Cu toţii ştim că există ceva care ne susţine. Eu sunt inginer constructor şi am fost fascinată de ceea ce nu puteam vedea cu ochiul liber. Am urmat Facultatea de Construcţii tocmai pentru că, atunci când priveam o clădire, eram fascinată de ceea ce susţinea acea clădire, de fundaţia ei. La fel, atunci când priveam un arbore, un copac frumos, eram fascinată de rădăcinile acelui copac care-l ţineau falnic şi sănătos şi mă gândeam că trebuie să existe ceva, ceva ce nu vedem cu ochiul liber, dar îl vedem cu ochiul minţii. Oamenii sunt interesaţi să descopere sau să redescopere acel ceva pe care-l numim esenţă divină, acel ceva care ne dă tărie şi forţă de viaţă. Deci, da, în alte ţări sunt mai mulţi oameni interesaţi de aceste aspecte, dar şi aici sunt destui oameni deschişi la acest subiect, pentru că aduce rezultate imediate.

 

„Dacă credem că suntem mai mult decât timpul, decât corpul, decât tot ceea ce spun alţii despre noi, putem face mai mult în viaţă!”

- Care este evaluarea dvs. după aceasta interacţiune cu cei care au venit la întâlnirea de la Suceava?

 - Mi-a plăcut să observ că erau persoane din diferite domenii, pentru că i-am întrebat de unde vin şi de ce sunt aici. Erau persoane din diverse medii, cu diferite cariere, dar erau interesaţi de ceea ce facem. Am dat exemple concrete din ceea ce am trăit sau am observat în SUA, din acele şedinţe în care am văzut efectiv transformări uimitoare. Sunt multe persoane şi în România care au transformat acele aşa-zise boli incurabile, oameni care au fost printre cursanţii noştri. Eu accept şi apreciez foarte mult medicina alopată, sunt foarte mulţi medici printre noi, dar sunt aspecte pe care trebuie să le înţelegem dintr-o altă perspectivă. Medicii pot da un diagnostic în baza experienţelor, în baza simptomelor, dar poate nu este acea cheie, poate că este o altă cheie pe care o putem accesa şi o putem înţelege dintr-o altă perspectivă.

 - Pentru un novice, pentru un om care n-a avut asemenea experienţe, ce-ar putea să găsească el în aceste forme de terapie alternativă?

 - În primul rând ar găsi un mod de-a medita, un mod de a se relaxa. Toţi trăim într-o lume în care schimbările sunt rapide, toţi avem o viaţă aglomerată într-un anumit fel, avem multe necesităţi, multe cerinţe, lucruri pe care trebuie să le îndeplinim în fiecare zi. Dacă am găsi timpul în care să medităm, am învăţa cum să medităm măcar cinci minute pe zi, am obţine rezultate pozitive, iar unele dintre acestea ar permite corpului nostru să se relaxeze, să simtă pace, seninătate, o bucurie, o stare de bine, de plutire. Din când în când, avem nevoie de aceste simţiri. Nu sunt cuvinte, nu putem spune că suntem fericiţi dacă nu simţim că suntem fericiţi. Un lucru este a gândi starea de bine şi alt lucru de a simţi în realitate această starea de bine. Prin meditaţii aplicăm în totalitate această stare de bine.

 - Înţeleg că acest prim contact cu sucevenii va avea ca urmare organizarea unui curs sau a unei serii de cursuri. Ce vă propuneţi să întreprindeţi aici, la Suceava?

 - Într-adevăr este vorba de cursuri. Cursurile sunt interactive, sunt profunde, la cursuri învăţăm să accesăm în mod conştient acea stare a subconştientului pe care noi o numim undele Theta. Sunt acele unde care ne permit să ne relaxăm, undele înainte şi după somn, când suntem în stare de veghe. Când nu visăm şi când primim mesaje, când ne reamintim visele şi când descifrăm aceste mesaje care sunt importante pentru viaţa noastră, ne pot ajuta dintr-o altă perspectivă dacă le înţelegem. La cursuri, în mod concret, aplicăm aceste tehnici, aceste meditaţii în care conştient intrăm în această stare a subconştientului, accesăm puterea infinită a subconştientului. În cel mai rău caz, cineva care nu are nici un fel de experienţă se simte bine şi învaţă să se relaxeze, ce să facă în fiecare zi ca să se simtă mai bine.

 - Aţi venit însoţită de muzicianul Gheorghe Iovu. Atunci când sunteţi împreună cu el au un efect mai mare seminariile dvs.?

 - Eu îl apreciez foarte mult pe dl Gheorghe Iovu şi mă bucur că a acceptat să vină la Suceava ca invitat special. Muzica lui îi ajută pe oameni să se relaxeze. Muzica este frecvenţă, vibraţii care ne ajută să intrăm într-o stare specială.

 - Ce mesaj aveţi pentru suceveni?

- Aş vrea, în primul rând, să mulţumesc oamenilor de aici. Am întâlnit persoane minunate, foarte primitoare, extraordinare, iar pământul de aici are ceva în plus, mă face să mă simt foarte bine. Simt că eu le-am transmis ceva, dar am primit foarte mult de la aceste persoane. Cine doreşte să înveţe să mediteze, s-o facă. Dacă noi credem că putem face mai mult decât ceea ce facem, o putem face. Dacă credem că suntem mai mult decât timpul, decât corpul, decât tot ceea ce spun alţii despre noi, putem face mai mult în viaţă!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Nu putem spune că suntem fericiţi dacă nu simţim că suntem fericiţi”.
 Vizualizări articol: 10584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Nu putem spune că suntem fericiţi dacă nu simţim că suntem fericiţi”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei