Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 132 (5339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru a treia oară

Finalistul concursului „Norvegienii au talent”, pianistul şi compozitorul Bogdan Ota, într-un concert de excepţie la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bogdan Ota, românul care a cucerit Norvegia cu muzica sa, finalist al concursului „Norvegienii au talent”, a susţinut vineri seara, în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universităţii „Ştefan cel Mare”, un concert de mare ţinută.

În faţa unei săli pline, pianistul şi compozitorul român a cântat mai bine de o oră propriile compoziţii, alături de Nordic Sonata Orchestra, dirijată de Bogdan Chiroşcă.

Spectacolul de pe 7 iunie face parte din turneul naţional de promovare a albumului „Day of Wrath”, un proiect ce reuneşte instrumentişti de primă valoare care îl acompaniază pe artist în concertele sale. Publicul meloman din Suceava a avut vineri seară, pentru a treia oară, ocazia de a petrece o oră şi jumătate de excepţie în compania tânărului originar din Botoşani. Carismatic şi prietenos, în faţa unei săli pline, pianistul şi compozitorul Bogdan Ota a interpretat propriile compoziţii, pe care le-a şi explicat publicului. Totodată, pe tot parcursul concertului, în spatele muzicienilor, pe un videoproiector uriaş, au rulat videoclipuri personalizate pentru fiecare compoziţie în parte.

Bogdan a expus publicului compoziţiile sale, care se regăsesc pe albumul „Day of Wrath”, compoziţii precum Revelations, Sahara, Solitude, Harald’s dream, Story of my life, Glimpse of happiness, Fantasy for piano and orchestra.

„Am amintiri foarte dragi legate de universitatea suceveană, pentru că toţi de aici m-au sprijinit încă de la începutul carierei mele, imediat cum am ieşit din graniţele Norvegiei. Prin aceste creaţii muzicale, prin alăturarea dintre sunet şi imagine, încercăm pe cât posibil să cucerim sălile de spectacol, să transpunem ascultătorii într-o lume diferită, departe de realitatea cotidiană. E o încercare ce merită făcută. Această muzică nu am compus-o eu, ea a existat dintotdeauna. Eu doar am scris-o”, a povestit Bogdan.

Acesta a mai povestit că este inspirat de experienţele prin care a trecut de-a lungul timpului, dar şi ale celor apropiaţi, iar prin muzica pe care o scrie încearcă să împartă publicului trăirile şi emoţiile din diferite momente ale existenţei sale. 

 

A compus imnul Universităţii „Ştefan cel Mare”

Primul concert din acest turneu a avut loc în februarie, la Cluj, pe scena Operei Naţionale şi s-a bucurat de o reacţie copleşitoare din partea publicului (sold-out în timp record). În luna martie artistul a concertat în Perth, West Australia, la Mandurah Performing Arts Center, iar în luna iunie va reveni pe continental australian pentru alte două concerte, urmând apoi să plece în SUA. De asemenea, Bogdan Ota va concerta, pe 14 şi 15 iunie, la Cinema Patria, în Bucureşti.

Bogdan Ota este originar din Botoşani, absolvent al Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi. Artistul român a ajuns extrem de cunoscut şi apreciat în întreaga lume odată cu participarea sa la competiţia „Norway Got Talent”, în 2011, unde a înregistrat un succes fulminant.

Bogdan este şi compozitorul imnului Universităţii „Ştefan cel Mare”, pe care l-a interpretat pentru prima dată în anul 2012, alături de membrii corului Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, dirijat de profesoara Iulia Bucaciuc. Ideea de a avea un imn al universităţii îi aparţine fostului rector al USV prof. univ. dr. ing. Adrian Graur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finalistul concursului „Norvegienii au talent”, pianistul şi compozitorul Bogdan Ota, într-un concert de excepţie la Suceava.
 Vizualizări articol: 1481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Finalistul concursului „Norvegienii au talent”, pianistul şi compozitorul Bogdan Ota, într-un concert de excepţie la Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei