Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 132 (5339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Zilele Colegiului Naţional „Dragoş Vodă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 7-9 iunie, elevii Colegiului Naţional “Dragoş Vodă” din Câmpulung                         

Moldovenesc, dar şi profesori, părinţi, foşti elevi, au sărbătorit „Zilele Colegiului”. Programul din acest an a cuprins o amplă paletă de acţiuni, din care nu au lipsit sesiuni de comunicări, pe segmentul real şi pe segmentul uman, prezentări de carte, lansarea revistelor colegiului, sărbătorirea Zilei mediului, prin prezentarea proiectelor de mediu la care au fost antrenaţi elevii coordonaţi de profesorii de la catedrele de ştiinţe, proiecte la disciplinele socio-umane, cenaclu literar, competiţii sportive, întâlnirea emoţionantă a foştilor elevi ai promoţiei 2003, la zece ani de la absolvirea liceului.

La deschiderea festivă a acestui moment a fost invitat să vorbească profesorul Dumitru Niţă, fost director al liceului. Roxana Iosep şi Gabriela Nuţescu, foste eleve ale promoţiei 2003, în prezent profesoare de limba româna la „Dragoş Vodă”, au mulţumit în numele generaţiei lor profesorilor. Profesoara Gabriela Nuţescu a spus că „această întâlnire îmi trezește sentimente de nostalgie și bucurie în același timp, pentru că ne-am întâlnit cu foştii colegi, ne-am revăzut cu dragii noștri profesori, care în anii de liceu ne-au îndrumat și ne-au insuflat pasiunea de a răsfoi cartea dar, cel mai important, au încercat să ne formeze ca oameni. Pentru acest lucru le sunt cu adevărat recunoscătoare. Revederea la zece ani de la terminarea liceului reprezintă un <bagaj> de emoții și bucurii, dar și regrete cu privire la trecerea timpului.”

 

Concurs de machete, proiecte, expoziţii pe tema mediului

Ziua mediului a fost sărbătorită de elevii şi profesorii câmpulungeni în aula colegiului. Scopul acestui eveniment a fost înţelegerea modului în care umanitatea este legată de natură, conştientizarea elevilor asupra efectelor negative ale poluării şi implicarea în vederea formării unor atitudini responsabile faţă de mediul înconjurător şi comunitate.

Activităţile experimentale la care elevii au participat au demonstrat abilităţile practice şi capacitatea formării şi dezvoltării unor competenţe sociale ale acestora, cum ar fi: comunicarea, munca, integrarea şi asumarea rolului lor în echipă. Elevii merituoşi au primit premii şi diplome. În cadrul activităţii a avut loc un concurs de machete, rezentări de proiecte, expoziţie de postere şi fotografii, expoziţie de obiecte realizate din materiale reciclabile, parada costumelor realizate din materiale reciclabile, expoziţie culinară.

 

Voluntariat - „Provita”

Elevele Colegiului „Dragoş Vodă” Iustina Solovan, Ana Solovan, Irina Ursache, Cristina Niga au activat ca voluntare în cadrul proiectului „Provita”, care urmăreşte dezbaterea temelor de interes pentru  tineri, ocrotirea vieţii şi familiei, conştientizarea tinerilor în ceea ce priveşte pericolul şi riscul avortului.

Adolescentele au făcut, în cadrul manifestărilor prilejuite de „Zilele Colegiului”, o retrospectivă a activităţilor derulate în cursul anului şcolar, subliniind că în cadrul proiectului au avut ca invitaţi la conferinţe specialişti din domeniul biofizicii, fizicii nucleare, medicinei. Elevele care au participat la activităţi de voluntariat în cadrul „Provita” au împărtăşit colegilor din clasele IX-XI din experienţa lor, în cadrul orelor de consiliere educativă şi psihologie, experienţă dobândită în taberele „Vreau să aflu” de la Valea Plopului, Alba Iulia.

 

Lansări de carte, moment poetic

În aula colegiului au avut loc şi mai multe lansări de carte. S-au lansat volumul „Eminescu în Bucovina”, culegere întocmită de prof. dr. Ion Filipciuc, şi revistele „Lyceum” şi „Bucovina strămoşească.”

Elevele Eliza Galan, Andreea Carpiuc, Andrea Latiş, Cristina Liţu şi profesoara Dorina Ghideon au prezentat colegilor revistele pe care le-au redactat în perioada martie-aprilie. Directoarea colegiului, profesoara Dorina Carp, i-a felicitat pe elevi  pentru implicarea în redactarea revistelor, dorindu-le succese pe viitor. La bibliotecă, elevii au participat la expoziţii de carte, dezbateri, discuţii pe tema „Eminescu - Poet universal”.

Membrii cenaclului literar, sub îndrumarea profesoarelor de limba româna, au prezentat creaţii proprii, poezii, eseuri, articole, grafică, desene.

Profesoara Maria Ghiţă, purtător de cuvânt al Colegiului „Dragoş Vodă", ne-a spus că aceste activităţi au avut ca scop atât omagierea poetului, în apropierea zilei de 15 iunie, ziua morţii sale, cât şi promovarea deschisă a exerciţiului dialogului, aprofundarea gustului pentru lectura de valoare, „sensibilizarea la frumos, dezvoltarea creativităţii şi a competenţelor de comunicare, formarea unor deprinderi superioare”. Elevii au vorbit despre momentele importante din viaţa poetului, ilustrate cu secvenţe din poeziile sale, au fost evocate copilăria, adolescenţa, perioada studiilor sale la Viena şi Berlin. Elevele Alexandra Horga, Ioana Cotlarciuc, Laura Erhan, Diana Ursache au interpretat piese muzicale pe versuri eminesciene şi au recitat poezii în limbile italiană, franceză, spaniolă şi engleză.

 

Dezvoltarea abilităţilor de comunicare

În cadrul programului „Zilele Colegiului”, elevii participanţi la clubul de dezbateri au făcut retrospectiva activităţilor derulate în cursul anului. Coordonaţi de prof. dr.  Doiniţa Vasiliu, elevii colegiului au participat, pe parcursul întregului an, la dezbateri care au urmărit dezvoltarea abilităţilor de comunicare, dezvoltarea capacităţii de a construi răspunsuri la diferite provocări, sub formă de argumente coerente, dezvoltarea capacităţii de a identifica erorile în argumentările diferiţilor parteneri. Întâlnirile sunt săptămânale.

„În urma participării la dezbateri, am reuşit să depăşim emoţiile specifice comunicării în faţa unui public, capacitatea de socializare s-a dezvoltat considerabil, avem acum mai multă încredere în noi, ne putem controla emoţiile şi sentimentele în mare măsură”, a mărturisit eleva Irina Ursache, care a participat în mod constant la dezbateri. Ea a completat că un alt lucru important este „efectul dezbaterilor” pe termen lung, „învăţându-ne să facem faţă meciurilor pe parcursul vieţii”.

Echipele formate la clubul de dezbateri al colegiului au participat la concursuri judeţene, regionale şi naţionale, în urma cărora elevii au dobândit experienţa necesară pentru reuşita planurilor de viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Colegiului Naţional „Dragoş Vodă”.
 Vizualizări articol: 1727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Zilele Colegiului Naţional „Dragoş Vodă”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei