Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 132 (5339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Mircea Radu IACOBAN

Mircea Radu IACOBAN


Să vezi și să nu crezi!

Tirania și pedofilia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cum auzim că gazeta cutare din străinătate a scris (de bine – mai rar – ori de rău) despre România, cum picăm în fund de emoție: „dom’le, ai văzut ce spune Le monde?” (am luat un titlu la întâmplare, Le Monde având oarece prezumție de obiectivitate). Că materialele de presă nu le scrie gazeta, ci cutare articlier pare a avea mai puțină importanță. Întâi de toate, ar fi de văzut dacă autorul posedă bagajul de informații certe necesare și dacă sursele prezintă garanția credibilității, ceea ce se detectează lesne, încă de la primele fraze. Apoi, având în vedere faptul notoriu că nici marea presă occidentală nu-i scutită de prestări interesate, fie politic, fie financiar, fie pur publicitar, obiectivitatea mimată urmează a fi receptată cu necesarul bemol la cheie, în funcție și de prestigiul și profesionalitatea atestată a semnăturii. Nu mai vorbim despre interesul apăsat politicianist.

Suntem, probabil, unica republică din univers în care entități de stat au subvenționat publicarea de articole defăimătoare pentru români și România – atenție, nu la adresa cutărui om politic ori partid, ci, fie și prin ricoșeu, a țării! Recent, un cotidian ieșean mi-a atras atenția asupra unui site american care vorbește despre pușcăria politică făcută în România postrevoluționară de un oarecare August Kurt Brackob. Deși numele nu-mi spunea nimic, am accesat sursa, spre a mă lămuri asupra unicei sentințe de condamnare politică (cu executare) a unui cetățean străin în România după 1989, știut fiind că nu-s rare cazurile în care codița „politică” se adaugă după „închisoare” mai degrabă nemeritat decât cu întemeiere.

Într-o tabletă de săptămâna trecută scriam despre fostul coleg de militărie S.B., care, în cazarma de la Botoșani, a dormit câteva nopți la arestul garnizoanei fiindcă... refuza să curețe cartofi. Ei bine, într-un necrolog (răposatul n-are nici o vină), un entuziast susținător post-mortem a găsit de cuviință să scrie că S.B. a fost arestat... politic pe vremea lui Ceaușescu. Politica... cartofului (iertați cacofonia). Mai cunosc o serie de împăunări similare, care jignesc însăși memoria adevăraților represați politic, dar cele postate pe site-ul din SUA depășesc orice închipuire și orice limită a bunului-simț!

Aflu, mai întâi, că dl Brackob și-a schimbat numele după eliberarea din închisoarea ieșeană și repatriere (2007) și-l cheamă, de fapt... Kurt Treptow. În America, a ajuns trezorier al Libertarian Party of Nevada și colegii de formațiune politică au inițiat o campanie de credibilizare a militantului „defăimat” cândva de presa ieșeană. Cum, probabil, încă nu s-a uitat, Kurt Treptow a fost condamnat într-un răsunător proces de pedofilie, casa lui fiind plină de filmări în care apare cu minori și minore în timpul săvârșirii de acte sexuale – în instanță adăugându-se și mărturii ale copiilor agresați. Nici vorbă – spune site-ul din Las Vegas – „Kurt nu a fost plăcut de politicienii români care aveau legături strânse cu comuniștii. (...) Forțele din spatele condamnării au fost adversarii săi politici...” Mai aflăm că, la proces, a fost nevoit să accepte „apărarea unui avocat din oficiu”, deși este de notorietate faptul că a fost asistat de unul dintre cei mai apreciați avocați ieșeni, între altele și bun prieten al inculpatului. Care vor fi fost adversitățile politice invocate – mister.

Treptow preda în învățământul superior ieșean și susținea acțiuni caritabile – evident, în mijlocul copiilor și pentru copii. Ce mai spune site-ul american? Iată, culmea culmilor: „Kurt a luptat pentru libertate și a fost transformat în victimă de un guvern tiranic. El a plătit un preț pe care, sperăm, nici unul dintre noi nu va fi nevoit să o facă. Cu toate acestea, el continuă să lupte, în pofida lucrurilor pe care le-a pățit”! Dacă Treptow continuă, în Nevada, să „lupte pentru libertate” cum a făcut-o la Iași, părinții din Las Vegas ar trebui avertizați să-și țină copiii pe-acasă. De altfel, cred că și Guvernul SUA, mult mai puțin tiranic, condamnă pedofilia...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tirania și pedofilia.
 Vizualizări articol: FLOOD/SPAM | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Tirania și pedofilia4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei