Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 132 (5339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Surprinzător

Acuzaţi că au introdus în România 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă, au plecat acasă liniştiţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Indivizii care călătoreau cu un microbuz marca Mercedes Benz în interiorul căruia poliţiştii de frontieră şi vameşii de la Siret au descoperit 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă au plecat acasă fără nici o restricţie. Este vorba de doi cetăţeni ucraineni, Kostya Spyrydon, de 44 de ani, şi Ursu Mykhailo, de 24 de ani, ambii din regiunea Herţa. Cei doi au fost acuzaţi de contrabandă, iar Judecătoria Rădăuţi a emis mandate de arestare pe numele lor pentru o perioadă de 29 de zile. Ulterior, Tribunalul Suceava a admis recursul şi a decis eliberarea celor doi ucraineni, care au plecat acasă deoarece magistraţii nu le-au impus nici o restricţie.

„Decizia Tribunalului Suceava de a ne admite recursul şi a anula mandatele de arestare ale celor doi cetăţeni ucraineni pe care îi apăr este o decizie justă având în vedere că nu există nici un fel de probă la dosar că aceştia aveau cunoştinţă de existenţa ţigaretelor în pereţii dubli ai autoutilitarei Mercedes. Şoferul acesteia a declarat de la bun început că nu este maşina sa, el fiind doar plătit să o ducă până în Italia. Cât despre pasagerul din dreapta, acesta a fost luat la ocazie, a fost omul nepotrivit la momentul nepotrivit, iar pentru atâta lucru nu poţi fi arestat”, a declarat Marius Rădăcină, avocatul care i-a apărat pe cei doi ucraineni.

Kostya Spyrydon şi Ursu Mykhailo au fost depistaţi în neregulă de echipele de control din Punctul de Trecere a Frontierei Siret, verificările amănunţite ale autoutilitarei cu care circulau scoţând la iveală o cantitate impresionantă de ţigări de contrabandă.

Într-un locaş special amenajat sub forma unui perete despărţitor ce delimitează compartimentul pasageri de bagaje s-au descoperit  15.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 27.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul a fost indisponibilizat de lucrătorii vamali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acuzaţi că au introdus în România 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă, au plecat acasă liniştiţi.
 Vizualizări articol: 5299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Acuzaţi că au introdus în România 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă, au plecat acasă liniştiţi5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(11 iun 2013, 20:15:40
Ei..., iată că eu nu cred ceea ce susţine avocatul, adică faptul ca nu ştiau ce e în microbuz şi nici că celălalt era un oarecare, luat la ocazie. Sunt minciuni sfruntate, dar legea e prea democratică, si astfel ,,găselniţele" curg râu, iar acest domn avocat e specialist la asta!. Păcat de cei care-şi fac datoria şi-i prind! Până când această umilinţă??????
Dacă ar fi totuşi adevărat ceea ce susţin, e aşa de grea descoperirea ,,peştelui" - stăpânul microbuzului? Aş propune să se stipuleze în lege să nu fie eliberaţi ,,infractorii" pentru că aşa pot fi numiţi, atâta timp cât au fost prinşi în flagrant, până nu sunt descoperiţi capii. Ori ştiau, ori nu ştiau, nu contează, astfel altă data deschid ochii mai bine când se apucă de astfel de lucruri, dar în situaţia dată, le convine să continue....
Păcat de România!!!!! ... şi sunt încă multe legi prea permisive.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei