Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 12 (5219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate

Nereguli depistate în cadrul şcolilor care organizează învăţământ simultan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din cele peste 800 de unităţi şcolare care funcţionează la nivelul judeţului, 164 organizează, în acest an şcolar, clase de învăţământ simultan. Pentru a se asigura de buna organizare a acestora, inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava au întreprins o serie de controale tematice. Pe parcursul primului semestru, 81 dintre aceste unităţi au primit vizita inspectorilor IŞJ, urmând ca în decursul acestui semestru celelalte 84 de şcoli să intre sub lupa celor de la cârma învăţământului sucevean.

Reprezentanţii IŞJ au precizat: „Clasele cu învăţământ simultan au cam fost uitate, în ceea ce priveşte metodologia care reglementează organizarea acestora. Sunt normative foarte vechi după care ne ghidăm, iar prevederile mai recente sunt, de regulă, scurte şi lacunare. Din evaluarea celor 81 de unităţi şcolare s-a făcut o analiză reală, riguroasă, neîmbrăcată în cuvinte frumoase”.

Potrivit acestora, în cele mai multe din şcolile vizitate de inspectori, învăţătorii îşi fac datoria şi lucrează într-un mod excepţional. Cu toate acestea, au fost depistate şi câteva disfuncţionalităţi, precum nerespectarea programului obligatoriu de şase ore sau modalitatea de constituire a orarului pe discipline care, în multe cazuri, nu respectă curba de efort a elevilor.

„În urma celor constatate, am realizat o scrisoare metodică în care am cuprins toate normativele pe care le-am găsit în toată legislaţia. Scrisoare e însoţită de o serie de anexe, exemple de programe, de orare, moduri de asociere a claselor. Toate şcolile care organizează învăţământ simultan sunt obligate să prelucreze şi să aplice prevederile din această scrisoare”, mai explică şefii IŞJ.

De punctat este faptul că, nu în puţine cazuri, clasele organizate în regim simultan sunt constituite chiar şi din cinci generaţii distincte de elevi, respectiv din elevi ai clasei pregătitoare, din clasa I, a II-a, a III-a şi a IV-a. Acestea funcţionează, în mare parte, în zonele rurale, acolo unde numărul minim de elevi pentru înfiinţarea unei clase nu a fost atins. Cât priveşte clasele pregătitoare organizate în judeţ din toamna anului trecut, 68 dintre acestea sunt organizate în regim simultan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nereguli depistate în cadrul şcolilor care organizează învăţământ simultan.
 Vizualizări articol: 1075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Nereguli depistate în cadrul şcolilor care organizează învăţământ simultan5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei