Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 12 (5219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

În aşteptarea trenului

Nervi întinşi la maximum şi legături pierdute, după o grevă de două ore la CFR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Greva spontană declanşată de o parte a lucrătorilor de la CFR ieri dimineaţă a avut repercursiuni foarte neplăcute şi asupra călătorilor din Suceava. Chiar dacă CFR-iştii de la Suceava nu au mai protestat, colegii lor de la Iaşi au fost mai hotărâţi şi au încetat munca de la ora 7.00 până la 9.00.  Asta a însemnat oprirea în Gara Paşcani a trenului InterRegio 1833 Iaşi - Timişoara Nord, pe care îl aşteptau în Gara Suceava câteva zeci de călători. O parte a oamenilor erau revoltaţi pe bună dreptate pentru că, deşi şi-au luat bilete cu câteva minute înainte de sosirea trenului, nimeni nu i-a avertizat de întârziere, asta deşi la CFR protestul spontan era deja în desfăşurare. După cum am constatat la faţa locului, întârzierea nu a fost anunţată nici la staţie, fiind afişată doar pe panourile electronice, şi acolo târziu, după ora de sosire în Gara Suceava a trenului InterRegio aşteptat de călători.

 

Oameni disperaţi că pierd zborurile de pe aeroportul din Cluj-Napoca: “Pierd avionul şi risc să pierd şi un loc de muncă”

Trenul InterRegio 1833 Iaşi - Timişoara Nord a staţionat în Gara Paşcani în jur de o oră şi patruzeci de minute. A plecat spre Suceava în jurul orei 9.00, când protestul spontan al angajaţilor CFR s-a încheiat.

Întârzierea i-a pus pe unii călători în situaţii limită.

Sebastian Negru, de exemplu, aştepta trenul pentru a merge la Cluj. Trebuia să plece de la Suceava la 8.22 şi să ajungă la Cluj Napoca la 15.22.  La 17.00 avea avion de la Cluj spre Barcelona.

„Am luat biletul de tren din gară la 7.40 şi nu m-a informat nimeni de situaţie, am aflat de întârziere de la dumneavostră, de la ziarişti. Eu ce fac acum? Pierd avionul şi risc să pierd şi un loc de muncă. E bătaie de joc, trebuia să mi se spună de întârziere ca să că caut un alt mijloc de transport”, era revoltat tânărul.

În aceeaşi sutuaţie era şi Radu Iacob, un bărbat din Burdujeni. Întârzierea trenului risca să-l facă să piardă zborul de la Cluj-Napoca la Barcelona.

 

Angajaţii CFR au întârziat nepermis anunţarea întârzierii

O altă suceveancă, Geta Luţac, şi-a pierdut răbdarea şi a răbufnit împotriva angajatei CFR de la Biroul de Informaţii. Asaltată de telefoane, aceasta cu greu le putea răspunde oamenilor.

„Trenul are întârziere de 50 de minute, dar s-ar putea să acumuleze şi mai mult”, i-a răspuns senin şi destul de puţin amabil angajata CFR.

„Astăzi mi-am luat biletul de la Suceava la Cluj-Napoca, ca de obicei cei de la CFR nu ştiu nimic. Ştiţi cum este, oricine pleacă de acasă că are ceva de rezolvat. Mai aşteptăm, ne mai ducem pe acasă, mai revenim, asta e....”, a declarat Geta Luţac.

O altă femeie care avea de ajuns la Arad îngheţa pe peronul gării în speranţa că trenul va ajunge mai repede.

„Îngheţăm de frig, am văzut că e puţină lume în gară, dar nu ne-a anunţat nimeni de întârziere. Sunt bolnavă şi stau aici în frig, vai şi amar de viaţa nostră”, s-a plâns femeia.

 

Angajaţii CFR de la Suceava au spus „pas” grevei în ultimul moment

Trenul InterRegio 1833 Iaşi - Timişoara Nord a fost singurul care a avut întârziere ieri dimineaţă în Gara Suceava. Toate trenurile care s-au format la Suceava, inclusiv cel spre capitală, au plecat fără nici un minut de întârziere. De asemenea, trenul InterRegio 1838 Timişoara Nord-Iaşi a sosit ieri dimineaţă în Gara Suceava la ora trecută în Mersul Trenurilor.

Protestul de două ore al angajaţilor CFR era aşteptat şi la Suceava, de dimineaţă în zonă fiind trimis un echipaj al Jandarmeriei. De asemenea, pe poziţii au fost şi poliţiştii de la „Transporturi Feroviare”. După ora 7.00, când protestul deja începuse în mai multe judeţe din ţară, angajaţii CFR de la Suceava nu erau încă hotărâţi dacă opresc sau nu trenurile. În cele din urmă au ales să-şi continue activitatea.

Greva spontană de ieri a plecat de la faptul că plata salariilor pentru luna decembrie a întârziat la o parte a angajaţilor cu două zile. Reprezentanţii protestatarilor au spus că aceasta a fost doar picătura care a umplut paharul. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că salariile care nu au fost încă achitate vor fi virate în cel mai scurt timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nervi întinşi la maximum şi legături pierdute, după o grevă de două ore la CFR.
 Vizualizări articol: 996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Nervi întinşi la maximum şi legături pierdute, după o grevă de două ore la CFR2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(17 ian 2013, 13:09:54
Angajatii ar trebui sa stie ca CFR-ul nu aduce bani in primul rand din cauza celor care fura cu nesimtire motorina din locomotive si nasilor care fura din tren. Asa ca de unde salarii?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei