Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 10 (5217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Sucevenii, sclavii baronilor de la Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

USL vrea neapărat să redeseneze harta României până la sfârşitul acestui an. Vicepremierul USL, Liviu Dragnea, a declarat că trebuie ca regionalizarea să fie încheiată până la finalul lui 2013, pentru ca România să poată atrage mai multe fonduri europene în perioada 2014-2020. Dacă domnul Dragnea, care este un fel de trompetă a premierului USL, Victor Ponta, a spus aşa ceva, e limpede că se va face regionalizare, dat fiind faptul că Uniunea Social Liberală are o majoritate zdrobitoare în Parlament. Viziunea domnului Ponta în ceea ce priveşte redesenarea hărţii României este cunoscută: opt regiuni care să respecte conturul regiunilor de dezvoltare deja existente. Asta ar însemna că Suceava va face parte dintr-o regiune care va mai cuprinde judeţele Bacău, Vaslui, Iaşi, Neamţ şi Botoşani, iar capitala ar urma să fie la Iaşi. Acest lucru ar conveni de minune celor doi baroni de Iaşi, pesedistul Gheorghe Nechita şi liberalul Relu Fenechiu, care ar fi foarte bucuroşi să învârtă miliarde de euro şi să-şi extindă sfera de influenţă şi peste alte teritorii şi populaţii. În campania electorală pentru alegerile generale, liderul PDL Suceava, actualul senator Gheorghe Flutur, a propus o regiune din care să facă parte judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi, şi care să aibă capitala la Suceava. După ce s-a văzut cu legitimaţia de parlamentar în portofel, domnul Flutur a intrat în amorţire, însă a ieşit din această stare săptămâna trecută. Asta, fiindcă secretarul general al PDL la nivel central a  trebuit să ajungă de la Bucureşti la Suceava pentru a participa la Comitetul Director al PDL. Şi dacă tot a bătut atâta drum, Gheorghe Flutur a acordat şi un amplu interviu „Monitorului” în care a explicat că va lupta pentru ca Suceava să devină capitală de regiune. De la PP-DD nu sunt pretenţii, în schimb USL nu-şi poate permite să tacă. Este de datoria USL să spună care este poziţia sa în ceea ce priveşte locul judeţului nostru pe viitoarea hartă a României, mai ales că sucevenii i-au dat voturi de abia a putut să le ducă. Liderii USL Suceava trebuie să spună dacă vor sta cu limba în gură ori le vor cere şefilor de la Bucureşti să rezerve Sucevei locul pe care-l merită, ţinând cont de întindere, număr de locuitori, istorie, potenţial economic şi aşa mai departe. Liderii USL Suceava trebuie să spună dacă vor permite desfiinţarea unor locuri de muncă şi, probabil, a unor instituţii ori se vor zbate pentru menţinerea acestora. Liderii USL Suceava au obligaţia să spună dacă, în curând, ne vor trimite cu caş, afinată, păstrăv afumat şi miei la Gheorghe Nechita şi dacă ne vor pune să stăm în genunchi şi să pupăm pantofii cu şpiţ ai lui Relu Fenechiu. Evident, asta numai după ce îi vom da cu cremă şi-i vom lustrui cu batista.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, sclavii baronilor de la Iaşi.
 Vizualizări articol: 2480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Sucevenii, sclavii baronilor de la Iaşi4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ilona trimis de
(15 ian 2013, 15:44:06
dle Avram, de ce va intrebati asa de senin ce se intimpla?
l-ati balacarit in fel si chip pe dl.Flutur si PDL.ul incit imi era lehamite sa va mai aud si sa va mai citesc comentariile...
daca erau ajutati ( PDL.ul si toti cei din Suceava) cit de putin , de toti ziaristii, macar cei locali, poate se reusea regionalizarea si Suceava raminea capitala de judet, dar asa....raminem o comuna mai mare.....nici asa nu suntem departe...
asa ca, dle Avram lasati vrajeala ca nu mai tine, ne-am cam saturat de comentariile dumitale.....
2.   ... trimis de
(15 ian 2013, 15:49:23
...in campanie era o doamna de la usl care latra ca "in guvern nu este nici o discutie de vre-o regionalizare a Romaniei"....acu ce se intampla?
3.   Regiunea NE regiunea saraciei trimis de
(17 ian 2013, 15:57:00
Regiunea NE va fi regiunea saraciei evident cu capitala la Iasi. Nu va suparati dragi bucovineni, voi va veti gasi prosperitatea inaintea tuturor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei