Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 12 (5219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Buget 2013

Investiţii de 50 de milioane de euro iniţiate de Primăria Suceava pentru acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană şi-a propus pentru acest an derularea unor proiecte de investiţii în valoare de peste 50 de milioane de euro, o parte dintre ele fiind proiecte noi, iar altele – continuarea unora iniţiate anterior.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus ieri că proiectul de buget pentru 2013 este pregătit deja, în cea mai mare parte, dar că nu poate fi finalizat până când nu se discută bugetul de stat.

„Trebuie să aşteptăm să vedem ce prevede bugetul de stat, ce restricţii ni se impun sau ce posibilităţi avem de a angaja anumite cheltuieli şi a fundamenta anumite venituri”, a adăugat Lungu.

Bugetul acestui an va fi mai mic decât bugetul anului trecut, pentru că veniturile proprii ale Primăriei Suceava încasate anul trecut sunt mai mici cu aproximativ 70 de miliarde de lei vechi decât în 2011, scăderea acestora fiind înregistrată pentru prima dată în ultimii cinci ani. 

„Conform Codului Fiscal, se pot fundamenta veniturile proprii până la maximul realizărilor din anul precedent”, a explicat edilul sucevean.

Chiar şi în aceste condiţii, municipiul reşedinţă de judeţ nu va duce lipsă de investiţii, a căror valoare totală depăşeşte 50 de milioane de euro, dar în cazul unora, este vorba de proiecte multianuale, care nu vor fi finalizate în 2013.

„Este un buget consistent pentru investiţii, un buget al dezvoltării, dar şi al austerităţii maxime în privinţa cheltuielilor de funcţionare a municipalităţii”, a concluzionat primarul Sucevei, Ion Lungu.

 

Investiţii care vor fi continuate în 2013:

- reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei;

- finalizarea proiectului de reabilitare a 14 străzi din municipiul Suceava (au rămas de efectuat lucrări pe trei străzi din Iţcani: Aleea Dumbrăvii, Mitocelului şi Câmpului, care sunt prinse şi la extinderea reţelelor de apă-canal);

- punerea în funcţiune a Centrului Tradiţiilor Populare;

- finalizarea Centrului Cultural Bucovina, la care se desfăşoară acum licitaţie pentru obţinerea finanţării necesare continuării lucrărilor – 4,6 milioane de lei;

- implementarea proiectelor propuse spre finanţare din fonduri elveţiene;

- extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare pe POS-Mediu (continuarea proiectului ISPA);

- finalizarea noului adăpost de câini comunitari;

- reabilitarea şi punerea în valoare a Curţii Domneşti.

 

Investiţii noi:

- reparare străzi pe fonduri europene – fonduri POR de opt milioane de euro obţinute din economiile făcute la primele proiecte implementate;

- reabilitare termică a blocurilor;

- zonă de agrement – pistă role, lângă Patinoarul Suceava;

- aducerea de utilităţi în cartierul Europa, de pe dealul Tătăraşi – străzi, energie electrică, iluminat.

 

Investiţii care nu sunt finanţate de primărie, dar la care este beneficiar:

- ruta ocolitoare a Sucevei;

- noua centrală de termoficare;

- groapa ecologică de la Moara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţii de 50 de milioane de euro iniţiate de Primăria Suceava pentru acest an.
 Vizualizări articol: 1288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Investiţii de 50 de milioane de euro iniţiate de Primăria Suceava pentru acest an5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aeroportul este un rau necesar, indispensabil! trimis de
(17 ian 2013, 13:28:54
Pina nu e prea tirziu, sa incercam sa salvam spatiile verzi ce au mai ramas in orasul nostru. Se stie ca de ani buni conducerea dezinteresata fura municipiului parcurile si asa f. mici! Orasul are mare nevoie de parcuri, flori si verdeața!

În Suceava se construieşte aiurea, spaţiile verzi sunt din ce mai puţine, iar aerul pe care îl respirăm devine tot mai nociv. Din helicopter, orasul Suceava se vede cu foarte putine spatii verzi, dar plin-ochi de fel de fel de constructii, chiar pe fostele spatii verzi. Parcurile sunt si ele diminuate si nu are nimeni in intentie sa amenajeze ceva. Deh, spatiile verzi nu aduc spagi grase.
Ce ne facem cu acesti conducatori marunti, mediocri care distrug verdeata, implicit si sanatatea ?

Exemplu:
Langa podul de la Scheia, in padure, apar vilele!
La Patinoar este pe cale sa dispara partea a doua a parcului de linga cladirea noua cu Traditii Populare!
La Piata Mica, linga Politie dispare curind cochetul parculet. Sunt deja constructii desuete acolo.
Linga spital parculetul cu doua banci arata jalnic, cred ca e pregatit pentru defrisare.

Se poate amenaja un nou LOC DE JOACA pentru copii:
Intre Statiunea Agricola si OMW este un loc potrivit pentru amenajarea unui minunat Spatiu de Joaca. Acolo sunt copaci inalti si loc suficient pentru amenajare, iar in acest fel ar fi descongestionat parcul de la Universitate si parcul nou de la monumentul Arhitectului Porumbescu. Vara sunt foarte multi micuti care nu mai incap in parcurile alea.
Sa determinam primarul sa nu mai ridice constructii, de nici o destinatie, decit la periferia orasului. Dar, peste tot, oriunde se poate, chiar si intre blocuri, sa fie amenajate terenuri de joaca, terenuri de volei, tenis, mini fotbal pentru tineri, etc

Sa se amenajeze parcuri si miniparcuri cu verdeata si flori, cit mai multe cosuri de gunoi, banci pe trotuare,( ca in P. Neamt), copaci, arbusti decorativi,etc
2.   Se fura in continuare trimis de
(17 ian 2013, 19:12:57
La cetatea de scaun impreuna cu directorul muzeului de istorie ce reabilitare poate cartier de vile la un kilometru spre lisaura. Ce profit are cetatea de se baga atatia bani in ea si ce cheltuieli de administrare are se baga banii astia numai de dragul istoriei eu nu prea cred ca banii astia se gasesc in cetate ci mai de graba in buzunarele domnului lungu si a directorului muzeului de istorie si a administratorilor firmelor prin care se executa lucrarile care nu exista la fel cum s-a facut si la podul peste apa sucevei la care pracic nu s-a facut nimic.
Centrul de traditii populare ce porcarie mai este si asta o magarie pt a scoate bani din buget de asta are nevoie suceava, sau de centura ocolitoare de strazi asfaltate trasate, deszapezite si curate cum e toata europa. de locuri de munca pt locuitori, de locuinte pt tinerii care inca nu au plecat din tara. Si lungu ce face: curtea domneasca, centru cultural, cetru traditii populare, cetatea de scaun chestii total neprioritare si neurgente baga banii poporului in buzunarele proprii cu aceste inutilitati. Cultura pestomacul gol si fara loc de muca nu prea se poate domnilor. Luati si faceti ce trebuie de facut ca i 4 ani ati stiut numai sa furati si sa inventati chestii inutile prin care sa furati chestii gen sali de sport pe imas la bosanci si ipotesti dar satele nu aveau drumuri asfaltate nici apa si nici caalixzare. Acuma faceti la suceava inutilitati. Nise hoti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei