Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 12 (5219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Minţi îmbibate în alcool

Crimă între foşti colegi de penitenciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus ieri trimiterea în judecată a unui individ acuzat că şi-a omorât cu un ciocan un fost coleg cu care a stat în penitenciar, după ce-au comis un furt împreună.

Crima s-a petrecut pe data de 25 noiembrie 2012, pe raza satului Plaiu Şarului, comuna Şaru Dornei. Inculpatul, Dumitru Tanasă (51 de ani), şi victima, Ilie Stoica (56 de ani), consăteni, au fost condamnaţi de mai multe ori la închisoare pentru furt. Una dintre infracțiuni au comis-o împreună, fiind închişi în Penitenciarul Botoşani, în perioada 2008-2010.

După ce s-au eliberat, cei doi au rămas prieteni, însă, când consumau băuturi alcoolice, se luau deseori la ceartă.

În ianuarie 2012, Dumitru Tanasă şi fiul său l-au bătut pe Ilie Stoica, acesta având nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale. Pentru că agresorii s-au împăcat cu victima, dosarul a fost închis, însă conflictul dintre cei doi foşti deţinuţi nu s-a încheiat. Pentru ca Stoica să-şi retragă plângerea de la Parchet, Tanasă i-a promis o sumă de bani, însă promisiunea a rămas neonorată, motiv pentru care, de fiecare dată când se întâlneau, primul îşi cerea banii cuveniţi.

Aşa s-a întâmplat şi în după-amiaza zilei de 25 noiembrie, când Tanasă a fost vizitat acasă de mai vechiul său amic Stoica, care a venit cu o sticlă de ţuică. Cei doi au băut-o împreună, iar la un moment dat Stoica şi-a reamintit de banii pe care trebuia să-i primească de la Tanasă şi i-a spus că nu pleacă din casa lui până nu îşi primeşte suma promisă.

Inculpatul povestea la audieri că victima ar fi scos chiar şi un cuţit, iar apoi a ameninţat că-i ia televizorul din casă, în schimbul banilor ce i se cuveneau.

„Inculpatul şi-a pierdut firea, a luat un ciocan şi cu respectivul obiect, chiar dacă situaţia nu impunea în nici un mod acest lucru, a aplicat multiple lovituri victimei în zona cranio-cerebrală, abdominală, toraco-costală etc. Aceste lovituri au fost aplicate victimei chiar şi după ce aceasta a căzut pe podeaua casei, nemaiprezentând atunci vreun pericol potenţial”, se arată în rechizitoriul înaintat instanţei de judecată.

O vecină care a auzit strigăte a venit să vadă ce se întâmplă şi, dând cu ochii de bărbatul plin de sânge, a sunat la 112, la faţa locului ajungând o ambulanţă şi un echipaj de poliţie.

Ilie Stoica a fost transportat la spital, însă în cursul nopții a decedat.

Dumitru Tanasă a fost dat pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crimă între foşti colegi de penitenciar.
 Vizualizări articol: 1369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Crimă între foşti colegi de penitenciar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei