Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 12 (5219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Abateri

42 de medici suceveni au fost sancţionaţi pentru nereguli legate de vaccinarea copiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 15 octombrie - 15 decembrie 2012, inspectori sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au demarat o acţiune de control care viza, printre altele, verificarea imunizărilor copiilor înscrişi pe liste conform calendarului de vaccinări, consemnarea acestora în registrul unic de vaccinări, dar şi condiţiile de depozitare a vaccinurilor. În urma vizitei inspectorilor sanitari, 42de medici au primit avertismente cu termene de remediere, pentru neregulile constatate. Controalele s-au realizat în 109 cabinete medicale individuale din judeţ, fiind făcute verificări prin sondaj, privind vaccinarea în cazul a 4.413 copii înscrişi pe listele medicilor de familie.

Reprezentanţii DSP Suceava au explicat: „Au fost verificate fişele de consultaţie ale copiilor născuţi începând cu anul 2009 şi imunizările gratuite făcute conform calendarului de vaccinări, fişele de consultaţie şi registrul unic de vaccinări pentru toţi copiii născuţi în perioada 1997-2004, precum şi corectitudinea datelor raportate la ancheta privind vaccinarea din august 2012”.

Cât priveşte dotarea cabinetelor cu frigidere şi genţi frigorifice pentru păstrarea şi transportul dozelor de vaccin şi respectate graficele de temperatură, au fost constatate nereguli în cazul unui medic din Vatra Dornei, care nu avea în dotarea cabinetului medical un frigider. Inspectorii sanitari i-au dat termen de 24 de ore pentru achiziţionarea acestui aparat.

Reprezentanţii DSP au precizat că aceste controale au fost dispuse după ce, în anul 2012, în judeţ s-a înregistrat un deces din cauza complicaţiilor rujeolei la o fetiţă în vârstă de 12 ani, din comuna Izvoarele Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 42 de medici suceveni au fost sancţionaţi pentru nereguli legate de vaccinarea copiilor.
 Vizualizări articol: 1171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
42 de medici suceveni au fost sancţionaţi pentru nereguli legate de vaccinarea copiilor4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei