Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 12 (5219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Controale

Elevii, căutaţi de poliţişti la „orele” din baruri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Poliţiştii din tot judeţul au demarat începând de marţi o acţiune de control în barurile frecventate de elevi, scopul raziei fiind reducerea absenteismului şcolar şi prevenirea implicării tinerilor în infracţiuni, ca autori sau victime. 

Ieri, acţiunea poliţiei a vizat barurile din zona centrală a municipiului Suceava.  Nu puţine au fost cazurile în care tinerii rugaţi să se legitimeze au reacţionat destul de vehement la apariţia poliţiştilor. Alţii au râs şi au fost chiar ironici cu poliţiştii.

De exemplu, într-un bar de pe strada Mihai Viteazu, în timp ce un poliţist le explica tinerilor care jucau cărţi că absenteismul şcolar poate creşte fenomenul violenţei şi le ura succes la şcoală, unul dintre ei a replicat: “am picat bacul, nu mai fac şcoală”, gluma sa fiind însoţită de corul de hohote de râs al băieţilor şi fetelor de la masa sa.

Bineînţeles că nu toate cazurile au fost de acest gen. Mulţi dintre elevii găsiţi în baruri nu se aflau în timpul orelor şi nu consumau alcool.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, prin structurile de ordine publică şi prin poliţiştii de proximitate, desfăşoară activităţi de prevenire şi combatere a absenteismului şcolar la nivelul întregului judeţ, acţiuni care au început pe 15 ianuarie şi vor continua până pe 17 ianuarie. Astăzi (n.r. ieri) am mers în barurile din zona centrală a municipiului Suceava, unde au fost identificaţi tineri care absentau de la cursuri”, a precizat inspectorul principal Ionuţ Epureanu, ofiţerul care coordonează Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Poliţiei.

La nivelul municipiului Suceava, marţi şi miercuri,26 de poliţişti au fost implicaţi în această acţiune,identificând 60 de elevi care absentau de la cursuri.

De asemenea, au fost aplicate patrusancţiuni contravenţionale unor minori elevi pentru provocare de scandal în locuri publice. În municipiul Suceava acţiunea continuă astăzi în zona şcolilor din cartierul Burdujeni.

În tot judeţul, poliţiştii au un grafic de controale pentru depistarea elevilor chiulangii, iar rezultatele acţiunilor vor fi centralizate în zilele următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii, căutaţi de poliţişti la „orele” din baruri.
 Vizualizări articol: 2445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Elevii, căutaţi de poliţişti la „orele” din baruri1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta-i, profi prost platiti = ed. zero trimis de
(17 ian 2013, 13:18:57
Parintii au reusit sa scape de ei !?....
2.   Bravo lor trimis de
(17 ian 2013, 13:23:41
pai ce sa caute elevul la ora ? pentru ce sa-i suporte pe profesorii dezaxati si incompetenti care miros a alcool si care predau din manual sau vine in clasa si isi face manichiura . sa li se faca examenul psihologic o data pe luna ca sunt multi profesori cu pasarele lipsa si sa invete cum sa-i capteze atentia elevului pentru ca ulterior acestuia sa-i faca placere sa vina la ora .
2.1  RE: Bravo lor trimis de
(17 ian 2013, 13:45:53

Adevarat, ce sa caute elevul la ora !?

...profii numai treaba nu vor face daca sunt nemultumiti, mai ales sa le capteze elevilor atentia la ore ... asa dar, elevii, profita de situatie si ,,invata” si ei pe unde pot.
Intotdeuna elevii au stiut ce vor, brava lor!
3.   Sau invers trimis de
(17 ian 2013, 13:25:35
ar trebui si elevii sa caute politistii chiulangii prin baruri cu siguranta vor fi mai multi la numar decat elevii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei