Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 12 (5219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Capcana contestaţiilor

Licitaţia de salubrizare a Sucevei va fi reluată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Desemnarea unui nou operator de salubrizare a Sucevei nu se va întâmpla curând, deşi procedurile au fost demarate încă din toamna anului trecut. Serviciul de salubrizare stradală şi deszăpeziri trebuia să fie licitat în data de 15 ianuarie, dar, în urma unei contestaţii, întreaga procedură de licitaţie va fi reluată.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat ieri că deja a fost reluată licitaţia, prin anunţarea ei în sistemul electronic naţional de licitaţii.

„Am dat din nou anunţul pe SEAP şi probabil că licitaţia va avea loc undeva la începutul lunii martie. Ca urmare a contestaţiei celor de la Vitalia referitoare la scăderea cifrei de afaceri, am fost apoi nevoiţi să dăm o erată privind modificarea prevederilor caietului de sarcini. CNSC a dat decizia pe 4 ianuarie, la noi a ajuns pe 10 ianuarie, prin poştă. Ca să dăm erata aveam nevoie de avizul ANRMAP, care ne-a respins cererea, în ideea că erata ar fi apărut pe 11 ianuarie, iar pe 15 ianuarie era programată licitaţia. De aceea, ni s-a transmis că termenul de înştiinţare ar fi fost prea scurt şi ar încălca principiul nediscriminării”, a explicat Ion Lungu cauzele reluării licitaţiei.

Vitalia Servicii Pentru Mediu SA a cerut blocarea licitaţiei şi modificarea cifrei de afaceri pe care operatorii de salubrizare care vor să participe la licitaţie trebuie să o aibă în ultimii trei ani de activitate, de la 24,5 milioane de lei  la 6,217 milioane de lei.

 

Lungu: „Dacă toamna viitoare ne va prinde cu un operator de salubrizare desemnat ar fi minunat”

Edilul sucevean a precizat că nu se aşteaptă ca un nou operator să fie desemnat curând, pentru că sarabanda contestaţiilor va continua, chiar şi după deschiderea ofertelor:

„Această licitaţie are o miză deosebită, după cum se vede, şi ne putem aştepta să fim plimbaţi aşa până în toamnă. Dacă toamna viitoare ne va prinde cu un operator de salubrizare desemnat ar fi minunat”.

Valoarea estimativă a contractului de salubrizare a Sucevei pentru opt ani de zile este de 24.870.000 lei, fără TVA, echivalentul a 5,5 milioane de euro.

Conformdeciziei de Consiliu Local dată la finele anului trecut, actualul operator de salubrizare, Rosal, va efectua în continuare serviciile de salubrizare, până la finalizarea licitaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţia de salubrizare a Sucevei va fi reluată.
 Vizualizări articol: 1054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Licitaţia de salubrizare a Sucevei va fi reluată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei