Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2012 - Anul XVII, nr. 232 (5137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Datoriile Termica către ACET, „stinse” de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Restanţele pe care Termica Suceava le are de plată către ACET pentru apa consumată pentru furnizarea către populaţie a apei calde şi căldurii vor fi achitate de către Primăria Suceava. Mai mult, municipalitatea va achita şi consumul de apă care se va înregistra în sezonul rece care urmează.

Această decizie a fost luată în urma discuţiilor purtate marţi de către directorii de la ACET şi Termica, împreună cu primarul Ion Lungu, pe tema datoriilor de zeci de miliarde de lei vechi a societăţii de termoficare către cea furnizoare de servicii de apă şi canalizare.

„Termica este unul din cei mai mari consumatori ai ACET, iar datoria actuală este de 71,47 miliarde de lei vechi. Din estimările de consum pentru perioada octombrie 2012 – aprilie 2013, adică sezonul rece, în care va fi furnizată căldură populaţiei, a rezultat un consum de încă 70 de miliarde de lei vechi. Total înseamnă 140 de miliarde de lei vechi, pe care le va plăti primăria către ACET, care are nevoie de bani pentru cofinanţarea lucrărilor care vor fi făcute anul viitor pe POS Mediu”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.

Practic, prin această plată vor fi acoperite datoriile actuale şi viitoare ale Termica pentru această iarnă.

Măsura vine şi ca urmare a refuzului băncilor de a credita Termica cu încă 150 de miliarde de lei vechi, necesare achiziţionării cărbunelui în iarna care vine.

„Primăria Suceava a vrut să garanteze un credit de 150 de miliarde de lei pentru plata cărbunelui, dar degeaba avem cărbune dacă nu este apă, şi invers.

Băncile nu s-au arătat dispuse să finanţeze acest credit, iar între timp am primit un răspuns negativ şi de la ministerul de Finanţe, că nu putem garanta credit decât pentru investiţii, nu şi pentru consum”, a precizat Ion Lungu.

Eforturile pe care municipalitatea suceveană le face pentru a asigura căldura populaţiei în iarnă sunt dovedite şi de plata de 10 miliarde de lei vechi pe care a făcut-o către E.ON, în contul energiei electrice şi a gazului metan consumat de Termica pentru a livra apă caldă în această perioadă. În plus, se fac demersuri şi pentru achitarea parţială a primului transport de cărbune ajuns la Termica, de 20.000 de tone, astfel încât noi cantităţi să fie furnizate în perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Datoriile Termica către ACET, „stinse” de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1258 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Datoriile Termica către ACET, „stinse” de Primăria Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   REMEMBER trimis de
( 4 oct 2012, 17:03:34
SI NORMAL ,DOAR UNII FRAIERI PLATESC 10% PIERDERI LA APA, NU POATE FACE ACET ASTFEL DE ACTE DE CARITATE?TOVII SE AJUTA LA NEVOIE!
2.   INTREBARE trimis de
( 4 oct 2012, 17:11:35
ACET SI TERMICA MAI SUNT ACTIONARE LA TPL???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei