Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2012 - Anul XVII, nr. 232 (5137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Povestea de iubire dintre Regina Maria şi colonelul Joe Boyle, duminică, la "Doamne de poveste"

Olivia Steer aduce pe micile ecrane, în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii "Doamne de poveste", difuzată duminică, de la ora 16.30, un reportaj despre povestea de iubire dintre Regina Maria a României şi colonelul Joe Boyle, informează postul Acasă.

Colonelul Joe Boyle - un canadian care a devenit bogat după ce a găsit aur în Alaska, considerat cel mai tare spion al Antantei în Rusia, supranumit James Bond al Primului Război Mondial - a pus la picioarele celei mai frumoase femei din Europa, Regina Maria a României, inima lui neînfricată de viking.

"Tu şi eu suntem bărbat şi femeie şi soarta ne-a adus împreună într-un fel pe care numai foarte puţini îl pot înţelege", îi scria Regina Maria, în anul 1920, colonelului Joe Boyle.

Despre Regina Maria se spunea nu numai că este cea mai frumoasă regină, ci una dintre cele mai frumoase femei din Europa. "La curţile europene, când era prezentă, era ca o stea care strălucea acolo, crease şi invidie acolo, Regina Mary a Angliei o detesta, zicea: «Când vine aici parcă domină tot Buckingam Palace-ul». Era şi o femeie frumoasă şi o femeie voluntară care avea farmecul ăsta al ei personal", spune istoricul Constantin Bălăceanu Stolnici.

Îndrăgită şi iubită de români, la rândul ei, Regina Maria a rezonat întotdeauna emoţional şi a fost apropiată de poporul ei. Sclipitor de inteligentă, a avut viziunea viitorului României în Europa şi a fost un partener de nepreţuit pentru Regele Ferdinand, soţul ei.

"Un rege excelent, dar un rege care era timid, reţinut, un intelectual de mare valoare. Oarecum se refula şi ea pe lângă el, reprezenta exuberanţa, în fond reprezenta viaţa, dacă vreţi, şi cred că l-a influenţat în bine pentru România, pentru că ea a înţeles sufleteşte România foarte bine", spune istoricul Dan Berindei.

Joe Boyle şi Regina Maria s-au întâlnit în timpul Primului Război Mondial. S-a îndrăgostit de ea din prima clipă. "Eu, care riscam în fiecare oră, în fiecare clipă tot ce aveam şi râdeam de cei care se tem, mă rog lui Dumnezeu să mă înveţe să-i mulţumesc şi să mă facă vrednic de tine în toate privinţele", îi scria Joe Boyle Reginei Maria.

"Mi-a strâns mâna promiţându-mi că «Nimeni, niciun om, nici Dumnezeu nu mă va face să te abandonez, atât timp cât tu şi ţara ta aveţi nevoie de mine» şi acest jurământ l-a păstrat cu o obsesie caracteristică persoanei lui", scria Regina Maria.

La 19 iunie 1918, în timpul unui zbor la Chişinău, Joe Boyle a suferit un accident vascular cerebral şi a fost internat de urgenţă în spital. "Când am aflat, am simţit că inima îmi moare. Dumnezeu m-a părăsit. De ce tocmai el? De ce?", scria Regina Maria în memoriile sale.

Şi-au scris până în ultima săptămână din viaţa lui Joe Boyle, iar în una din ultimele scrisori şi-au luat rămas bun. Nu s-au mai revăzut pentru că el nu şi-a dorit să-l vadă în starea în care se afla. "Vreau să îţi aminteşti de mine aşa cum am fost. Nu mai sunt Joe Boyle", îi scria colonelul Joe Boyle, care s-a stins din viaţa în aprilie 1923, în apropiere de Londra. Unul dintre prieteni i-a pus pe mormânt, din partea Reginei Maria, crini portocalii, florile lui preferate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Povestea de iubire dintre Regina Maria şi colonelul Joe Boyle, duminică, la "Doamne de poveste".
 Vizualizări articol: 1408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Povestea de iubire dintre Regina Maria şi colonelul Joe Boyle, duminică, la "Doamne de poveste"5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei