Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2012 - Anul XVII, nr. 232 (5137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Maşini multe, dar vechi

Aglomeraţie de rable, multe cu numere străine, pe străzile judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoselele judeţului sunt împânzite de maşini cu defecţiuni tehnice, în multe cazuri problemele acestora punând în pericol siguranţa traficului şi însemnând risc de producere a unor accidente.

Situaţie reiese din statisticile Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, după ce, în urma unor dispoziţii venite de la Inspectoratul General al Poliţiei, în acest an agenţii rutieri au acţionat foarte intens pentru depistarea maşinilor care au defecţiuni tehnice.

Surprinzător sau nu, foarte multe nereguli au fost depistate şi la maşini înmatriculate în străinătate.

 

Cele mai întâlnite probleme: defecţiuni la sistemul de iluminare şi noxe peste limită 

Per total, la nivel de judeţ, în cadrul acţiunilor independente ale poliţiştilor rutieri şi ale celor care au acţionat în echipă cu inspectorii Registrului Auto Român, numai în primele şase luni ale acestui an au fost depistate 1.249 de vehicule cu defecţiuni tehnice. Din totalul acestora, în 602 cazuri mai grave, echipele de control au ridicat şi certificatele de înmatriculare ale maşinilor. Asta înseamnă că şoferii au fost obligaţi să-şi remedieze defecţiunile şi apoi să treacă pe la Registrul Auto Român pentru o inspecţie în baza căreia să-şi recapete dreptul de a circula.  

Inspectorul Mihai Gabinat, şeful Biroului Drumuri Naţional Europene din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a declarat:

„Am aplicat foarte multe sancţiuni atât în primele şase luni, dar şi în a doua parte a anului. Practic, s-a acţionat zilnic şi au fost verificate maşini în trafic, iar săptămânal am avut acţiuni de amploare cu colegii de la RAR. Cel mai dese nereguli de ordin tehnic sunt legate de defecţiuni la sistemul de iluminare şi semnalizare şi de noxele peste limita legală. Am avut şi cazuri foarte grave, şapte la număr, în care şoferii circulau cu maşini ce aveau grave defecţiuni la sistemul de direcţie sau la cel de frânare, ceea ce înseamnă că puneau în pericol imediat siguranţa traficului”.

De multe ori, echipele de control au aplicat amenzi şi pentru maşini care rulau cu anvelope uzate peste limita admisă. Problemele de acest gen sunt considerate grave, în condiţiile în care exploziile de pneu au dus la producerea de accidente grave. 

 

Amenzi pe bandă rulantă, în august, pentru rable cu numere străine 

În luna august, când foarte mulţi suceveni care lucrează peste hotare au venit acasă cu maşini înmatriculate în alte state, poliţiştii şi inspectorii RAR au organizat şi acţiuni axate pe controlul acestor vehicule.

„Şi la maşinile înmatriculate în străinătate problemele de ordin tehnic au fost des întâlnite. Am avut şi acţiuni în care am ridicat câte 20-25 de certificate de înmatriculare ale unor vehicule cu probleme. Constatăm în toată perioada anului că un număr semnificativ din maşinile la care depistăm defecţiuni sunt înmatriculate în alte state”, a explicat inspectorul Mihai Gabinat.

În cadrul acţiunilor de control de acest gen poliţiştii au depistat şi numeroşi şoferi care circulau cu maşini cu ITP expirat (105), lipsă RCA (78) ori cu folii ilegale care obturau vizibilitatea (79).

Poliţiştii rutieri au explicat că desfăşoară aceste controale pentru prevenirea şi combaterea accidentelor care se produc din cauza defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor, Suceava figurând pe lista judeţelor în care s-au petrecut evenimente rutiere din această cauză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aglomeraţie de rable, multe cu numere străine, pe străzile judeţului.
 Vizualizări articol: 2217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 8 voturi
Aglomeraţie de rable, multe cu numere străine, pe străzile judeţului3.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   @Maxim Andrei trimis de
( 4 oct 2012, 13:44:09
Pt. ce iti trebuie xenoane pe masina? Daca nu vezi bine noaptea, stai acasa si nu incurca ceilalti participanti la trafic!
1.1  RE: @Maxim Andrei trimis de
( 5 oct 2012, 09:54:54
ete cocalaru' !!!! vezi,cand mergi la RAR sa ceri omologare si pentru manicile care-TI rup boxele.big grin eventual sa ceri autorizatie de a purta pe drumurile publice neuronul care inca nu ti-a murit de singuratate.asa, daca te prind astia de la unitatea mobila sa iti interzica de a mai iesi din casa.si cum dracu studiezi tu la ACADEMIE cand tu nu esti in stare sa scrii? numai din cauza voastra si a semianalfabetilor din guvern s-a inceput a se schimba gramatica limbii romane.
2.   Xxox trimis de
( 5 oct 2012, 09:55:54
ca sa te vada pe tine !laughing tzaranu' cu BMW care mergi cu un singur far sau cu ceata pusa .pentru asta ii trebuie xenoane la baiat ...:))
3.   GEO2001 trimis de
( 5 oct 2012, 10:04:30
vad ca esti mai analfabet tu ca el . ,si are dreptate in ceia ce zice , asta se intampla in viata reala . dar vad ca tu atat de redus minta "prost" poti fi incat vezi viata ca un joc de pc .si te irita adevarul spus de altii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei