Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2012 - Anul XVII, nr. 232 (5137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Demersuri

Autorităţile judeţene anunţă că sunt pregătite pentru întreţinerea drumurilor pe timp de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autorităţile judeţene au început pregătirile pentru întreţinerea drumurilor pe timp de iarnă. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că în perioada imediat următoare vor începe lucrările pentru marcajele rutiere pe 300 de kilometri de drumuri judeţene, astfel încât şoferii să beneficieze de condiţii normale de trafic pe timp de ceaţă. Nechifor a mai declarat că firmele care au câştigat contractul pentru întreţinerea drumurilor judeţe au asigurat necesarul de utilaje pentru deszăpezirea căilor rutiere. El a precizat că aceste firme pot interveni cu 28 de utilaje de tip Rabă cu lamă şi sărăriţă, cinci utilaje UNIMOG, patru autogreedere şi cinci utilaje specializate de tip Volă.

„Toate aceste utilaje sunt pregătite pentru a interveni în perioada de iarnă din bazele de deszăpezire din Suceava, Rădăuţi, Brodina, Păltinoasa, Pojorâta, Vatra Moldoviţei şi Praxia, lângă Fălticeni. Din estimările şi prognoza meteo de la acest moment s-ar putea să ne aflăm în situaţia să avem o iarnă foarte dificilă, cu temperaturi foarte scăzute. Suntem pregătiţi să intervenim, în special pe ceea ce înseamnă drumurile cu nivelul 1 şi 2 de viabilitate, adică un total de circa 800 de kilometri, care fac legătura cu principalele localităţi din judeţul Suceava”, a explicat şeful administraţiei judeţene. Cătălin Nechifor a mai spus că pe drumurile care au nivelul 3 sau 4 de viabilitate, intervenţiile pe timp de iarnă se vor face la solicitarea administraţiilor locale sau ale unor agenţi economici din zonele respective.

 

Alunecările de teren de pe drumul Dărmăneşti – Siret ar putea fi remediate până la sfârşitul anului

Pe de altă parte, Cătălin Nechifor a anunţat că alunecările de teren apărute pe drumul judeţean care face legătura între Dărmăneşti şi Siret ar putea remediate până la sfârşitul acestui an. Nechifor a amintit că drumul judeţean 209 D Dărmăneşti – Siret a fost modernizat prin fonduri europene, însă un podeţ şi o porţiune de câteva sute de metri din zona Calafindeşti au fost afectate de alunecări de teren.

„Am avut o întreagă corespondenţă cu firma Tehnostrade care s-a ocupat de aceste lucrări. Şi sper ca în timp scurt să fie remediată situaţia din zona acelui pod. În final am ajuns la un consens, deşi această firmă a solicitat şi o contraexpertiză”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

Cătălin Nechifor a adăugat că în cele din urmă, firma Tehnostrade a recunoscut faptul că problemele de pe acest drum au apărut din cauza lor, motiv pentru care vor reface zona afectată de alunecările de teren.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile judeţene anunţă că sunt pregătite pentru întreţinerea drumurilor pe timp de iarnă.
 Vizualizări articol: 846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autorităţile judeţene anunţă că sunt pregătite pentru întreţinerea drumurilor pe timp de iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei