Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2012 - Anul XVII, nr. 232 (5137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţii

CJ Suceava vrea să modernizeze drumurile care fac legătura cu groapa de gunoi de la Moara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat în cursul zilei de ieri că modernizarea drumurilor care asigură accesul către viitoarea groapă de gunoi de la Moara va reprezenta o prioritate în cadrul programului de asfaltare a căilor rutiere judeţene din anul 2013. Nechifor a spus că noua groapă de gunoi de la Moara va fi funcţională din anul 2014.

„Vrem în acest sens să asigurăm fluenţă în trafic, dar şi scurtarea distanţelor pe care le avem acum, pentru că acest transport va fi unul agabaritic, vor fi costuri foarte mari, şi ne interesează să gândim eficient. În acest moment, groapa de la Moara nu prea este legată la o reţea de transport judeţean aşa cum ar trebui. Avem, dacă vreţi, o singură zonă de acces, o diagonală prin acest spaţiu care face legătura cu Suceava şi Berchişeşti, respectiv drumul naţional care dintre Fălticeni şi Gura Humorului”, a explicat Nechifor.

El a mai adăugat că pentru a se asigura un acces mai rapid către groapa de gunoi de la Moara vor fi modernizate drumurile judeţene Vâlcele – Stroieşti, pe o porţiune de opt kilometri, şi Stroieşti – Frumoasa (trei kilometri). Preşedintele CJ Suceava a spus că pentru transportul din zona Fălticeni ar urma să fie modernizat drumul judeţean 209 A, pe traseul Fălticeni – Horodniceni, cu ieşire în drumul care face legătura între Moara şi Berchişeşti. Cătălin Nechifor a precizat că această investiţie este „un pic mai complicată”, având în vedere că o porţiune din această cale rutieră este un drum comunal care aparţine de Primăria Horodniceni.

„Din punctul nostru de vedere sunt două variante. Ori transferul acestui drum comunal către Consiliul Judeţean, ori o asociere între administraţia judeţeană şi Consiliul Local Horodniceni. Această legătură scurtează foarte mult traseul gunoiului, astfel încât vom evita şi venirea către Suceava pe drumul naţional, şi nu va fi necesar să apelăm şi la o altă variantă, adică transportul pe ruta Fălticeni - Cornu Luncii – Moara”, a explicat Cătălin Nechifor.

El a mai spus că modernizarea acestor rute va contribui atât la scăderea costurilor cu transportul deşeurilor către groapa de gunoi, cât şi reducerea poluării.

„În 2014 vom finaliza groapa de gunoi de la Moara. Şi nu vrem să ne trezim în 2014 că avem funcţional sistemul de management al deşeurilor, dar nu avem căi rutiere. Acesta înseamnă viziune, determinare şi, dacă vreţi, o analiză tehnico-economică pentru a reduce costurile şi pentru a polua mai puţin”, a subliniat Nechifor.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava a arătat că tot ca priorităţi pentru anul viitor vor fi şi lucrările de modernizare a drumurilor Brodina – Ulma, Siret – Muşeniţa, Forăşti – Manolea, Hârtop – Liteni, precum şi modernizarea a patru kilometri din drumul Chiril – Rarău.

„Este vorba despre modernizarea unui tronson de drum din zona rurală Chiril. Nu vom urca pe masiv pentru că din punct de vedere tehnic drumul este subdimensionat, nu are lăţime pentru două benzi, ci doar pentru o bandă şi jumătate. Plus că valoarea de intervenţie este foarte mare şi atunci va trebui să drămuim banii şi să vedem dacă e oportun să-l facem acum sau nu. De asemenea, mai avem şi un proiect pe care îl facem în prezent şi aproape e finalizat, pe drumul  Poiana Micului - Suceviţa, pe o lungime de zece kilometri. Mai rămân încă zece kilometri de drum judeţean care trebuie modernizaţi şi care să facă legătura Gura Humorului – Suceviţa”, a mai declarat Nechifor, care a mai adăugat că o prioritate va fi şi modernizarea drumului care face legătura între Putna şi Moldoviţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava vrea să modernizeze drumurile care fac legătura cu groapa de gunoi de la Moara.
 Vizualizări articol: 1197 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 15 voturi
CJ Suceava vrea să modernizeze drumurile care fac legătura cu groapa de gunoi de la Moara2.2515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Am vrea,vom face, vom da,...bla bla bla trimis de
( 4 oct 2012, 12:05:37
ce idei bune are tovarasul nechifor.
si cum vede el...asa, de la consiliul jud.pana...la groapa de gunoi...
da' nu vede ca ACUM iti clantane dintii in gura la iesirea din sf.ilie la intersectia drumului de beton cu drumul comunal de centura al comunei suceava.

aaaaahh, cum ne clantane dintii in gura cand intram in acel european si magnific VIIITOOOR sens giratoriu...minunat!
daaa, desigur. consiliul judetean vrea, dar...?

si noi am vrea muulte, dar din pacate guvernul acesta nesimtit refuza in continuare sa dea chiaburilor de bugetari drepturile salariale furate de boc-basex.

ai putea sa ne explici si noua tovarase nechifor cam ce eforturi ai facut pt.ca banii oamenilor sa nu mai mucegaiasca in trezoreria statului, in conturile poprite ale ministerelor?

si ai putea sa-i dai un telefon procurorului sa-i amintesti ca era in stare sa-l bata pe boc pt.ca nu respecta hotararile judecatoresti definitive si irevocabile?
dar acum procurorul ce face? mai rau ca boc!

de ce mai platim avocati,magistrati si executori judecatoresti , daca guvernul se _k_ca pe rezultatul muncii lor?

concluzia: in romania nu mai sunt cap_sule de p_utut.
pt. ca daca ar mai fi cap_sule de p_utut am face mai mult decat '' sa gandim eficient''.

ne-am apuca EFECTIV de treaba!
burtile noastre au ajuns pline de austeritate si urechile infundate cu promisiuni!
2.   USL finalizeaza ce n-a facut PDL trimis de
( 4 oct 2012, 13:58:50
Uite ca USL a reusit sa demareze lucrarile la groapa de gunoi de la Moara dupa ce s-a dus gunoiul ani de zile la Botosani cu costuri imense pentru locuitori.E salutar faptul ca se va crea si infrastructura in acest sens.Incepem sa fim un oras ,judet si o tara normala in care totul se realizeaza in interesul cetateanului si nu in interesul clientelei politice PDL.
2.1  RE: USL finalizeaza ce n-a facut PDL trimis de
( 4 oct 2012, 14:23:12
fara suparare,dar putem vorbi despre normalitatea doar in momentul in care si statul roman(prin guvernul romaniei) va decide ca este obligatoriu sa respecte deciziile instantelor si sa puna in aplicare hotararile executorilor judecatoresti.

insasi legea si respectarea legii aduce normalitate! si ar fi cazul sa priceapa si ponta.
nu exista normalitate fara lege!

daca nechifor si baisanu au intentii bune,atunci sa le puna repede in aplicare. chiar si fara cap_sula de p_utut.
unde-s doi puterea creste, nu? chiar si infrastructura...
3.   Comentariu trimis de
( 4 oct 2012, 17:02:26
Va place sa va laudati cu proiectele finalizate de precedenta guvernare domnule Nechifor...drumul dintre Gura Humorului si Poiana Micului a fost finalizat de 1 an de zile si intr-un timp foarte scurt si am observat ca era aproape gata si tronsonul pana la Sucevita inainte de alegeri.....sunt din zona respectiva si cunosc situatia foarte bine..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei