Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2012 - Anul XVII, nr. 232 (5137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Licitaţie

Bunurile unor afacerişti din Suceava, vândute cu executorul judecătoresc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Creditele neplătite la timp aruncă tot mai mulţi afacerişti în zona neagră a executărilor silite. Sute de dosare parcurg ciclurile procesuale prevăzute de lege, pentru ca în final să-şi intre în rol executorul judecătoresc, care are rolul de a recupera sumele datorate de diferiţi patroni. Este şi cazul unor afacerişti din Suceava ale căror bunuri fac obiectul unei licitaţii organizate de un executor judecătoresc din Dorohoi.

Pe 23 octombrie este programat al doilea termen al licitaţiei la care se încearcă valorificarea bunurilor aparţinând SC Sigur Oil Universal SRL. Firma are sediul în Dorohoi şi punct de lucru în municipiul Suceava, pe strada Tudor Ştefaneli, la coborârea spre Mirăuţi, iar administratori sunt soţii Romică şi Elena Burlacu.

În urmă cu câţiva ani, aceştia au contractat un credit de la BRD Dorohoi, dar nu l-au mai returnat. În baza contractului de ipotecă existent, reprezentanţii instituţiei bancare au cerut executarea silită a bunurilor firmei Sigur Oil Universal.

Un termen al licitaţiei a avut deja loc la sediul din Dorohoi al executorului judecătoresc Grigori Şmocot, dar din lipsă de ofertanţi s-a trecut la etapa următoare. Asta a însemnat şi reducerea preţului solicitat cu 25%, iar peste trei săptămâni cine doreşte să achiziţioneze bunurile de pe strada Mirăuţi trebuie să scoată din buzunar aproape 610.000 de lei. În acest preţ este inclus un spaţiu comercial P+1+M, birouri şi sediu de firmă, toate cu o suprafaţă utilă de 292,5 mp, la care se adaugă şi terenul cu suprafaţa de 286 mp.

„Noi aşteptăm ca oameni sau firme interesate să se prezinte la licitaţie. În cazul în care nici de această dată nu vom avea clienţi, preţul bunurilor scade cu încă 25%, iar apoi reducerea care se va opera va fi una mică, de doar câteva procente”, a explicat executorul judecătoresc Grigori Şmocot.

Sumele pe care BRD Dorohoi le are de recuperat de la firma administrată de soţii Romică şi Elena Burlacu se ridică la 110.000 de lei, dar din preţul de vânzare vor trebui achitate şi alte dări.

Numai faţă de bugetul de stat datoriile acumulate la finele lunii iunie a acestui an se ridicau la 64.617 de lei, la bugetul asigurărilor sociale erau datorii de 91.665 de lei, în timp ce la şomaj restanţele erau de 3.680 de lei. Pe lista creditorilor mai apar şi alţi parteneri, astfel încât sumele totale datorate ar putea să depăşească binişor preţul pe care executorul judecătoresc îl va obţine la licitaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bunurile unor afacerişti din Suceava, vândute cu executorul judecătoresc.
 Vizualizări articol: 1440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Bunurile unor afacerişti din Suceava, vândute cu executorul judecătoresc4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Le convine! trimis de
( 4 oct 2012, 12:49:23
Banca are de recuperat 110 000 lei si vinde la un pret de 2 lei ditamai cladirea din centrul Sucevei...
2.   Comentariu trimis de
( 4 oct 2012, 13:32:22
Doi ragateni imputiti! Dorohoiul si Botosaniul ar trebui sa-si tina jigodiile acasa! Toti botosanenii vin la noi si imput orasul cu mirosul lor de nespalati!
2.1  RE: Comentariu trimis de
( 4 oct 2012, 16:14:10
Boule!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3.   Afacere trimis de
( 4 oct 2012, 15:54:00
In España in fiecare zi 50 familii isi pierd casele si bunurile.Nu se spinzura nimeni pt ca a pierdut casa sau afacerea si mereu e cu capul sus . La noi cum sintem o natie de ca--t toti se baga in seama si te birfesc de .....fac spume.Si cum avem si mindrie.....mai ramine funia si sapunul.
4.   Pt. DIVINUL trimis de
( 4 oct 2012, 18:03:54
Inteleg ca esti din tara paielor mai boratule! Stii cum se boteaza copii la voi? Cand termina popa slujba, le zice: la Suceava, la Suceava, la Suceava!
5.   Xyz trimis de
( 4 oct 2012, 20:26:30
Am facut scoala acolo. Au fost niste oameni foarte buni. Nu mai vorbiti aiurea daca nu cunoasteti...
6.   Pt toti regatenii trimis de
( 5 oct 2012, 10:09:02
stiti care e visul oricarui regatean?
sa-si faca buletin de Suceava

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei