Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 sep 2012 - Anul XVII, nr. 214 (5119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afaceri dubioase

La societatea Test Prima, autoutilitare furate din străinătate şi lucrări suspecte, obţinute prin instanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Afaceri suspecte se derulează la societatea Test Prima, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, precum şi unui cotidian central care aduce în discuţii mai multe lucrări dubioase ale firmei sucevene conduse de patronul Viorel Juravle (54 de ani), lucrări pierdute în urma licitaţiilor, însă câştigate ulterior la Curtea de Apel Suceava.

 

Autoutilitare de 160.000 de euro, furate din străinătate, înmatriculate la Test Prima

Potrivit IPJ Suceava, în urmă cu două zile, în urma unor controale la mai multe societăţi cu obiect de activitate balastieră, staţii de betoane şi staţii de sortare, pe linia combaterii traficului de autovehicule şi utilaje, la Test Prima au fost găsite două autoutilitare-betoniere, în valoare de aproximativ 160.000 de euro, furate din străinătate.

Poliţia susţine că la punctul de lucru din comuna Bilca al Test Prima, acolo unde funcţionează o balastieră, staţie de sortare şi staţie de betoane, au fost verificate trei utilaje şi cinci autoutilitare, printre acestea fiind găsite cele două betoniere care figurează ca fiind sustrase de pe teritoriul altor state.

Betonierele în cauză, informează poliţia, sunt înmatriculate în circulaţie în România şi erau utilizate la transportul betonului de la staţia de betoane din comuna Bilca spre punctele de lucru ale societăţii din oraşul  Vicovu de Sus.

„Cele două betoniere figurează ca fiind urmărite la nivel internaţional de către autorităţile din Italia, întrucât fac obiectul unor infracţiuni comise pe teritoriul acestui stat”, se arată în comunicatul IPJ Suceava, precizându-se că betonierele respective au fost date în urmărire în iulie 2007, respectiv iunie 2008.

 

Dosar penal pe numele lui Juravle pentru tăinuire. „Nu ştiu, nu cunosc nimic”

Biroul de Presă al IPJ Suceava susţine, de asemenea, în comunicatul remis mass-media că pe numele patronului de la Test Prima s-a întocmit un dosar penal, Viorel Juravle fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

În cursul zilei de ieri, l-am contactat telefonic pe Viorel Juravle pentru a-i lua un punct de vedere legat de aceste acuzaţii ce i se aduc.

„Nu ştiu, nu cunosc nimic”, a fost prima reacţia a omului de afaceri.

Apoi, însă, după ce i-am citit integral comunicatul de presă al IPJ Suceava, Juravle a început să-şi mai amintească câte ceva.

„Eu le-am cumpărat legal, există facturi în acest sens. RAR-ul le-a înscris, le-am înmatriculat. O să ne judecăm şi se va stabili cine şi de ce e vinovat”, a declarat patronul de la Test Prima.

 

Încă o betonieră furată din Italia, găsită la Test Prima

În septembrie 2010, tot la Test Prima, şi tot de la punctul de lucru de la Bilca al societăţii sucevene, a fost găsită o altă betonieră care figura furată tot din Italia, în iunie 2008.

Şi la acea vreme, Viorel Juravle s-a ales cu dosar penal pentru tăinuire, iar reacţia patronului a fost asemănătoare cu cea de ieri:

„Am acte pe ea (n.r.-betonieră), am factură, am tot. Am cumpărat-o de la un afacerist din Fălticeni. Maşina a fost la RAR (n.r.-Registrul Auto Român), a fost verificată”.

 

Lucrări pe bani grei pentru Test Prima, pierdute la licitaţii, dar câştigate la Curtea de Apel Suceava 

Cotidianul „Puterea” prezenta în ediţia de ieri, pe prima pagină, un articol despre mai multe contracte pe care firma lui Viorel Juravle le-a obţinut prin intermediul Curţii de Apel Suceava, deşi, iniţial, a pierdut la licitaţiile organizate pentru lucrările respective.

În cotidianul amintit, sunt date şi două exemple, ale presupusei influenţe pe care Juravle ar avea-o la Curtea de Apel Suceava.

E citat în „Puterea” primarul din Ciprian Porumbescu, Dumitru Nimitean:  „Este cunoscut aici că are câştig de cauză în tot ceea ce face (n.r.-Viorel Juravle). Spre exemplu, pe măsura 3.22 care priveşte sistemul de apă, canal şi staţie de epurare, diferenţa între firma căreia i-am atribut contractul şi firma lui Juravlea, Test Prima SRL, a fost de 5 miliarde de lei vechi. O groază de bani! De circa trei ori a depus contestaţii la CNSC şi de două ori la Curtea de Apel Suceava, unde a şi avut câştig de cauză. Ceilalţi doi candidaţi au fost eliminaţi! Ce aş mai putea să fac în acest caz?”.

 

Fostul rector al Universităţii: „Am fost obligaţi, pe nişte căi nedrepte, să executăm cu firma Test Prima SRL două din obiectivele campusului universitar”

O altă persoană publică care susţine prin declaraţia sa teoria celor de la „Puterea” este fostul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Adrian Graur.

 „La selecţia ofertelor, firma condusă de Viorel Juravle avea omisiuni în ofertă. Pentru acest amănunt, departamentul de investiţii a respins această ofertă, de altfel, ca şi pe cele ale altor concurenţi. Am fost obligaţi, pe nişte căi nedrepte, să executăm cu firma Test Prima SRL două din obiectivele campusului universitar, mansardarea corpului C şi reabilitarea corpului A, pentru ca, după o întreagă tevatură, să descoperim că tâmplăria nu avea armătură. Personal, nu mi se pare drept ce s-a întâmplat la Curtea de Apel”, este citat Graur în cotidianul bucureştean.

I-am solicitat patronului de la Test Prima şi un punct de vedere legat de aceste acuzaţii, însă Viorel Juravle a dat un răspuns: „Nu cunosc, sunt nişte înscenări. Eu nu am neamuri la judecătorie, cauza e străină de mine. Eu am avocat, nu merg eu în instanţă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La societatea Test Prima, autoutilitare furate din străinătate şi lucrări suspecte, obţinute prin instanţă.
 Vizualizări articol: 1620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
La societatea Test Prima, autoutilitare furate din străinătate şi lucrări suspecte, obţinute prin instanţă4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   . trimis de
(13 sep 2012, 11:46:26
sunt socat
1.1  RE: . trimis de
(13 sep 2012, 20:31:44
AFIRMA JAVRA DE JURAVLEA CA NU CUNOASTE NIMIC? DAR. CAND LE-A INMATRICULAT NU A VERIFICAT PRIN ORGANELE ABILITATE PROVENIENTA MASINILOR? O LEPADATURA IMPUTITA CU TUPEU DE PORC. JURAVLEA! DACA TE INTERESEAZA EU TE-AM DAT IN GAT FIINDCA STIAM DE MIZERIILE TALE DE GUNOI PENTICOSTAL CE ESTI. CAND O f.u.t.i. pe vaca de HUTANU STI? SAU UITI SI AIA? E UNA DIN PORUNCILE VOASTRE LEPADATURILOR SA-TI F.U.T.I CURVELE DIN FIRMA? JIGODIILOR SI MIZERII UMANE CE SUNTETI.
2.   Ce 10 porunci! trimis de
(13 sep 2012, 12:21:07
ACESTE STARPITURI ALE SOCIETATII NOASTRE CARE SE AUTOINTITULEAZA CRESTINI SUNT NISTE LEPADATURI ORDINARE. POCAITII SUNT CEI MAI PERVERSI SI ORDINARI MAFIOTI CARE SE ASCUND SUB MASCA CREDINTEI, LUCRU DOVEDIT. ACEST MUNTE CE C.A.C.A.T. CARE SE NUMESTE JURAVLEA VIOREL ESTE CEL MAI MARE GUNOI IMPUTIT AL SUCEVEI. MERGE-TI IN FIRMA PATRONATA DE EL. NU VETI VEDEA DECAT PUTORI CARE MANACA SEMINTE SI STAU CU CRACII IN SUS CUM AR FI CICA DIRECTOAREA ECONOMICA HUTANU, O HANDICAPATA DE O TONA CARE SIO TRAGE CU JURAVLEA CARE CICA E POCAIT SI ALTE SPECIMENE DEMNE DE ZOO. NU EXISTA RESPECT SI ONOARE IN ACEEA SOCIETATE, NU SE PLATESTE LA OAMENI SALARII, NU SE ASIGURA CONDITII DE MUNCA. MERGETI APOI LA AUTO TEST BUCOVINA, FOSTUL AUTOSERVICE CARE ESTE PATRONATA TOT DE ACEASTA JAVRA SI VETI GASI ALTA JIGODIE POCAITA. CROITOR SORIN. O SPERIETOARE DE CIORI CU AERE DE IONTELECTUAL DAR CARE IN LOC DE CREIAER ARE VASELINA. ASTIA SUNT POCAITII. MAI SUNT SI CORNEA DE LA DENIS, TETEL DE LA DMV, ETC. PUSI LA ZID SI UCISI FARA MILA. HAI SA INCALCAM UNA DIN CELE 10 PORUNCI. NU NE VA FI PACAT. LA DRACU CU VOI LEPADATURILOR NU IN SOCIETATEA ACEASTA SI ASA DEZMEMBRATA.
2.1  RE: Ce 10 porunci! trimis de
(13 sep 2012, 13:41:27
ADEVARAT VORBIT , BRAVO QWER50 , FELICITARI . Astia sunt satanisti , nu pocaiti , secta lui SATAN .
2.2  RE: Ce 10 porunci! trimis de
(13 sep 2012, 21:23:50
clovnule, cele 10 porunci sunt valabile doar pt. "pocaiti"???tu mi-ai dat 2-3 exemple de oameni pe care tu ii consideri "mafioti"..eu iti pot da sute de exemple concrete(nu aberatii) de mafioti(in adevaratul sens al cuvantului) ortodoxi(chiar si popi)

QWER50-Cate clase ai si cu ce te ocupi tu in viata de zi cu zi???(pun pariu ca esti un incult cu maxim 8 clase si un amarat de somer, traiesti din alocatia copiilor si te roade invidia)
3.   Bani,bani,bani trimis de
(13 sep 2012, 12:44:29
qwer era frumos daca scriai fara majuscule si citeai un pic la viata ta de boschetar
de ce toata lumea huleste pocaitii,nu am auzit de vreo confesiune religioasa numita pocaiti,DAR am auzit de penticostali,baptisti etc Nu inteleg de ce se face confuzia asta
O simpla intrebare pt desteptii cultului predominant la noi tot ce nu este crestin ortodox se cheama sectant si pocait ca asa vad ca merge
Atunci cum le spunem la catolici?
3.1  RE: Bani,bani,bani trimis de
(13 sep 2012, 13:03:52
imi pare rau stimate domn. in primul rand prin modul tau de exprimare esti un incult. boschetari sunt si oameni destepti. nu merita aceste specimene sa li se spuna ceea ce afirmi tu. nu sunt demni nici pt sinonimul tigan sau lepadatura. sa-ti fie clar stimate domn destept
4.   Tara asta sufera de palmasi si nu de docti. trimis de
(13 sep 2012, 13:02:56
Apai , d-n prof. Graur, cica stiinta n-are legatura cu onestitatea. Pai pentru 20000 lei/ luna, ti-ai ca.ca.t tot stiafu`, inclusiv facultatea. Era o vorba, ca pestele de la cap se-n pute. Pensie usoara, si greu e sa-ti faci un nume, dar si mai usor e sa-l pierzi.
5.   :))) nu ma mira trimis de
(13 sep 2012, 13:24:30
pai cum mama dracului daca fiusu umbla cu seria 7laughing) de unde bani???de unde intretinere la masina respectiva?si nu mai zic de alte masini ... de unde atatia bani???a fi omul bogat dar nici chiar asa!
5.1  RE: :))) nu ma mira trimis de
(13 sep 2012, 13:27:46
apropo si ei sunt la fel ca si noi...numai ca diferenta ca noi recunostem ca furam iar ei se jura ca ei sunt curati ca lacrima ... vezi Doamne ei sunt penticostali!
5.2  RE: :))) nu ma mira trimis de
(13 sep 2012, 13:48:29
Cica ei se jura ca nu fura dar i-am prins cu p......'n gura . Sectantii astia se cred ocrotiti de Dumnezeu , insa ei nu constientizeaza ca sunt paraleli cu credinta , o stiu doar comenta , dar fapte ZERO . Fii lui SATAN , asta reprezinta aceasta gasca de sectanti
6.   Ce-mi place!!! trimis de
(13 sep 2012, 14:06:13
Angajatii de la auto best bucovina au citit si ei comentariul lui qwer50 super tare:)) Frumoase complimente....
7.   Bine-ar fi daca...... trimis de
(13 sep 2012, 16:49:12
Am citit si eu acest articol,si comentariile bine-ar fi daca cei care scriu comentariile sa comenteze direct despre articol si sa nu se lege de religie sau confesiuniile religioase ori-care ar fi ele: (ORTODOXA,CATOLICA,PENTICOSTAL ca padure fara uscaturi nu exista si sa-l faci pe un alt om intr-un fel sau altu e foarte urit. Cit despre firma TEST PRIMA si cel ce o conduce odata si odata tot o sa plateasca.
8.   Invidia va roade trimis de
(13 sep 2012, 20:20:51
Dna Burlui e o DOAMNA adevarata
9.   Hjsydbds????? trimis de
(14 sep 2012, 00:06:06
omul asta daca e vinovat sa plateasca, angajatii sa denunte daca se intampla nereguli in orice firma.....cat despre amestecul religiilor in comentarii mi se par aberatii ......patineaza neuronii rau de tot....amestecati varza cu avioanele....adica e hot pt ca e de o alta religie decat noi majoritatea???? ...cred ca ai momente cand prostia ar trebui sa doara....e clar ca nimeni, nici macar unul din bogatii Romaniei nu au ajuns acolo fiind usa de biserica...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei