Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 sep 2012 - Anul XVII, nr. 214 (5119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reuşită

Noua centrală termică a Sucevei se construieşte cu finanţare austriacă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Realizarea unei noi centrale termice care să asigure sucevenilor căldură şi apă caldă, folosind drept combustibil principal biomasa, devine o certitudine, odată cu identificarea exactă a surselor de finanţare a acestui proiect.

Mai exact, noua centrală termică, care va fi construită de firma Adrem Invest, va fi finanţată de austrieci, prin două bănci importante, ai căror reprezentanţi au fost prezenţi zilele trecute la Suceava.

Astfel, o delegaţie a reprezentanţilor băncilor Raiffeisen Bank International şi Oesterreichische Kontrollbank AG, reprezentanţi ai companiei austriece Urbas, care va monta componentele noii centrale, însoţiţi de preşedintele Adrem Invest, Adrian Bodea, directorul zonal, Constantin Plăcintă, precum şi directorul Termica Suceava, Ovidiu Dumitrescu, au purtat discuţii, timp de mai bine de două ore, cu primarul Sucevei, Ion Lungu, pe tema termoficării municipiului.

“Reprezentantul Raiffeisen Bank International, dl Philipp Czaika, şeful delegaţiei, mi-a transmis că a fost aprobată finanţarea proiectului de realizare a unei noi centrale termice de la Suceava, şi vizita de ieri a fost ultima etapă. Am recapitulat strategia primăriei în privinţa termoficării şi garantarea funcţionării acestui proiect pe perioadă îndelungată, iar vizita lor ne dă speranţa că în primăvara anului viitor vom avea o nouă centrală termică la Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu.

Lucrările de amenajare a noii centrale termice deja au început, pe un teren de şapte hectare de lângă Termica, unde au fost demolate vechile construcţii şi se toarnă fundaţii pentru viitoarele capacităţi de producţie.

“Garantarea proiectului de către primărie, implicarea sa în proiect le-a dat certitudinea că va funcţiona, mai ales că Adrem va avea un contract de exclusivitate în ceea ce priveşte cumpărarea agentului termic”, a precizat Ion Lungu.

Conform contractului semnat de Primăria Suceava cu Adrem Invest, noua centrală termică, dimensionată la necesităţile actuale a populaţiei, va fi pornită în primăvara anului 2013, cu o parte din capacitatea totală de producţie, preluând activitatea prestată în prezent de Termica Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noua centrală termică a Sucevei se construieşte cu finanţare austriacă.
 Vizualizări articol: 851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Noua centrală termică a Sucevei se construieşte cu finanţare austriacă2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(13 sep 2012, 11:22:13
"Adrem va avea un contract de exclusivitate în ceea ce priveşte cumpărarea agentului termic”, a precizat Ion Lungu ??? E contrar legilor concurentei. Suntem in UE. Bancile austriece l-au crezut?
1.1  RE: Comentariu trimis de
(13 sep 2012, 13:31:48
Vrabia malai viseaza. Placinta, asta si-a dovedit capacitatea intelectuala, cand, fiind pe tura, imi spunea ca porii de la un cazan se pot suda si cu guma. E un arivist sadea, a dat contracte si cele mai multe cu dedicatie pentru el, iar reparatiile faceau cu restul de la reparatii, chiar daca erau in garantie. Poarta lui de acasa e legata de cea de la cet. E usor e verificat si mai sunt o gramada.
2.   Vreu sa stiu! Ce mai este cu Aeroportul Salcea? trimis de
(13 sep 2012, 13:46:58
Domnule Primar, ziceti daca Aeroportul Salcea se modernizeaza din aceasta toamna , asa cum s-a planificat cu mult timp in urma!
2.1  RE: Vreu sa stiu! Ce mai este cu Aeroportul Salcea? trimis de
(13 sep 2012, 14:26:10
ce treaba are lungu cu Salcea? El e doar aici in municipiu.

Intrebarea asta sa i-o pui lu nea' Nechifor cu burduhanu' ala mare a lui. Flutur a facut proiectu, a facut si rost de bani, intre timp a ajuns un samantzar la conducere si....cam atat a fost. 30 milioane de euro pe apa sam...Sucevei. Probabil din banii aia isi fac campanie electorala in noiembrie si decembrie.
3.   Comentariu trimis de
(13 sep 2012, 14:54:57
Monte,spune-le tu de unde  ☭  mea vine,,biomasa,,asta,ca austriecii cumpara lemnul pe picior la noi fac cheresteaua o duc in austria o stanteaza austriaca o exporta la pret UE in vest,apropo sunt rusii milionari care fac afacerea astasi nou ne ramane biomasa si muntii golasi...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei