Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 sep 2012 - Anul XVII, nr. 214 (5119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urbanism

Municipiul Rădăuţi va fi „îmbrăcat” cu noi marcaje rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea rădăuţeană a dat startul, încă de la începutul săptămânii în curs, unei ample campanii de marcare rutieră a principalelor artere de circulaţie din localitate, pentru evitarea oricăror confuzii în rândul conducătorilor auto, cât şi pentru evitarea pericolului, în cazul pietonilor care traversează prin locuri nemarcate corespunzător.

Inginerul Viorel Cărbune, şef sector mecanizare-spaţii verzi din cadrul primăriei municipiului Rădăuţi, a declarat: „Lucrările pentru marcajul arterelor de circulaţie din municipiul Rădăuţi au debutat la începutul acestei săptămâni şi au vizat, până acum, principalele străzi din aşezare, amintesc  Calea Bucovinei, Calea Cernăuţi, străzile Constantin Dobrogeanu-Gherea, Putnei, Iraclie Porumbescu, Ştefan cel Mare. Urmează străzile Volovăţului, 1Mai, Bogdan Vodă, şi celelalte străzi cu trafic intens. Lucrările au presupus marcaje longitudinale, marcaje pentru parcări, apoi cele de la trecerile de pietoni, şi au fost făcute cu vopseluri speciale. Am lucrat pe parcursul ultimilor nopţi, între orele 22.00 şi 06.00, cu o echipă specializată din primărie şi am avut la dispoziţie un utilaj de profil. Cel mai probabil, până la finele acestei săptămâni vom finaliza lucrările”.  

 

Olărean: Am decis ca şi marcajele de pe străzile din municipiul nostru să fie comparabile cu cele din oricare oraş european

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a afirmat că noile marcaje de pe străzile rădăuţene dau o notă estetică aparte localităţii, şi în acelaşi timp au un rol important în desfăşurarea şi fluidizarea traficului rutier din localitate.

„Marcajele iniţiale pe arterele de circulaţie rădăuţene au fost făcute în urmă cu zeci de ani, iar până acum, noi, practic, le refăceam în fiecare an. Pentru că suntem în anul 2012 şi pentru că ne dorim să trăim într-o localitate modernă, am decis ca şi marcajele de pe străzile din municipiul nostru să fie comparabile cu cele din oricare oraş european. În aceste condiţii, pe străzile vizate de modernizare au fost aplicate marcaje conform normelor europene, la fel şi în intersecţiile din municipiu. Aceste lucrări vizează majoritatea arterelor din urbea noastră, şi ne-am propus ca pe viitor să realizăm întreţinerea acestora de două ori pe an, la sfârşitul primăverii şi  în toamnă. Până la urmă, marcarea străzilor dă o notă estetică aparte oraşului, dar are un rol important şi în normalizarea traficului rutier. Doresc să mai menţionez că am decis să executăm aceste lucrări numai pe parcursul nopţilor pentru a nu crea probleme în traficul rutier din municipiu”, a arătat primarul Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Rădăuţi va fi „îmbrăcat” cu noi marcaje rutiere.
 Vizualizări articol: 785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Municipiul Rădăuţi va fi „îmbrăcat” cu noi marcaje rutiere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Marcaje in gropi? trimis de
(13 sep 2012, 12:08:39
Strazile sunt pline de cratere si el le "imbraca" cu marcaje rutiere? Cei de la Acet trebuie sa inceapa sapaturile pentru schimbarea tevilor de apa si canalizare si el face marcaje? Satul arde si baba se piaptana!
oly bate campii si ne cheltuie banii pe lucrari inutile!
Mai bine ar da banii la scoli ca stau cu acoperisurile sparte si nu au niciun leu!
2.   Radauti trimis de
(13 sep 2012, 12:14:49
Nu pot sa cred , pe 1 Mai si pe Putnei sunt guri de canal uitate in fundul pamantului si el face marcaje. Asta ati votat asta aveti , e adevarat nici nu a avut contracandidat.
3.   De toata mana trimis de
(13 sep 2012, 13:50:20
drumurile sunt varza, aleele din cartiere sunt pline de gunoaie, parcurile in care au fost bagati o gramada de bani sunt si ele distruse si mizerabile. si el face marcaje si cismele pe care nu le poti folosi......ce sa mai spunem......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei