Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 sep 2012 - Anul XVII, nr. 214 (5119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mobilităţi

86 de studenţi ai USV au obţinut burse de studiu în străinătate, pentru anul universitar viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un număr de 86 de studenţi, de la toate facultăţile Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, au fost selectaţi şi vor primi burse de studiu în străinătate pentru anul academic viitor. 

Cei mai mulţi dintre studenţii bursieri în străinătate, şi anume 24, sunt de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică. De la Facultatea de Istorie şi Geografie sunt 19 studenţi, 14 de la Facultatea de Litere, 12 sunt de la Facultatea de Inginerie şi Ştiinţa Calculatoarelor, opt de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, cinci de la Facultatea de Inginerie Alimentară, trei de la Facultatea de Inginerie Mecanică şi unul de la Facultatea de Silvicultură.

Selecţia studenţilor care participă la mobilităţi de studiu se face la nivelul fiecărei facultăţi, pe baza rezultatelor obţinute la învăţătură, a unei bune cunoaşteri a limbii ţării în care pleacă, fiind şi alte criterii stabilite la nivelul facultăţii. Bursa lunară asigură doar o cofinanţare, cheltuielile nefiind acoperite în totalitate.

În anul universitar 2011-2012, 65 de studenţi ai USV au desfăşurat mobilităţi Erasmus în străinătate. Studenţii bursieri vor pleca la studii în Spania, Italia şi Portugalia.

 

Mobilităţi în străinătate şi pentru profesorii de la USV

Şi cadrele didactice de la USV vor beneficia, în anul academic următor, de mobilităţi de predare şi formare în străinătate. În aceste cazuri, granturile de finanţare au fost împărţite pe săptămâni de derulare a mobilităţilor, la toate facultăţile din cadrul USV.

Pentru mobilităţi de predare, Facultatea de Istorie şi Geografie are alocate şapte săptămâni finanţate, Ingineria Electrică şi Literele, câte cinci săptămâni, Facultatea de Ştiinţe Economice, trei săptămâni, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei şi Facultatea de Inginerie Mecanică, câte două săptămâni, iar facultăţile de Educaţie Fizică şi Sport şi Inginerie Alimentară, câte o săptămână.

Pentru mobilităţile de formare a cadrelor didactice în străinătate se vor finanţa 21 de săptămâni, iar cinci săptămâni sunt alocate formării personalului nedidactic din USV.

USVare încheiate 152 de acorduri bilaterale Erasmus cu aproape toate ţările din Uniunea Europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 86 de studenţi ai USV au obţinut burse de studiu în străinătate, pentru anul universitar viitor.
 Vizualizări articol: 812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
86 de studenţi ai USV au obţinut burse de studiu în străinătate, pentru anul universitar viitor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei