Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 sep 2012 - Anul XVII, nr. 214 (5119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Potocnik, despre exploatările cu cianură: Adevăraţii bani şi locurile de muncă sunt în reciclare

Joi, 13 Septembrie 2012 (18:34:37)

Comisarul european pentru Mediu, Janez Potocnik, a declarat, joi, că deciziile de a face exploatări cu cianuri depind de statele membre UE, dar a insistat asupra concentrării României asupra activităţilor de reciclare, arătând că în reciclare se găsesc adevăraţii bani şi locurile de muncă.

"Este absolut clar că asemenea decizii (privind exploatările cu cianură - n.r.) depind integral de statele membre, care decid dacă proiectul este aprobat sau nu. Dar, pe de altă parte, este absolut clar că există o legislaţie europeană care trebuie respectată - legată de evaluarea impactului asupra mediului - şi avem o legislaţie specifică în legătură cu mineritul pe care am adoptat-o din cauza accidentului din Baia Mare", a precizat Potocnik, răspunzând unei întrebări privind concepţia sa despre exploatările cu cianuri.

El a precizat că orice activitate economică, în special dacă are la bază cianura, trebuie să fie făcută integral în siguranţă.

"Asta încercăm să facem întotdeauna cu întreaga noastră legislaţie. Asta înseamnă că nu este suficient doar să urmăm aceşti paşi, e important, de asemenea, ca mai târziu, prin inspecţii, să monitorizăm cu regularitate. Noi nu avem nevoie de accidente cum au fost în trecut şi cred că e important ca exploatările să fie făcute cum trebuie", a spus Potocnik.

Comisarul european a sfătuit autorităţile române să se concentreze pe reciclare, arătând că prin reciclarea telefoanelor mobile poate fi recuperat inclusiv aur.

"Aş spune că reciclarea este una dintre activităţile prin care multe dintre materiale, inclusiv aurul, pot fi recuperate. Reciclarea, de exemplu, a telefoanelor mobile ne oferă foarte mult potenţial de a găsi aur", a spus Potocnik.

Comisarul european a arătat că managementul deşeurilor din România nu stă foarte bine la capitolul reciclare, că România iroseşte integral deşeurile şi a arătat că în reciclare se găsesc "adevăraţii bani" şi "adevăratele locuri de muncă".

"Dacă vă comparaţi cu alte ţări europene - unde avem, de exemplu, şase ţări europene care nu mai au practic gropi de gunoi - voi aveţi gropi de gunoi şi irosiţi deşeurile practic integral. Ar fi foarte important să vă concentraţi activităţile în acest domeniu. Acolo sunt adevăraţii bani şi adevăratele oportunităţi pentru locuri de muncă", a spus comisarul european.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Potocnik, despre exploatările cu cianură: Adevăraţii bani şi locurile de muncă sunt în reciclare.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potocnik, despre exploatările cu cianură: Adevăraţii bani şi locurile de muncă sunt în reciclare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei