Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iul 2012 - Anul XVII, nr. 166 (5071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Moment istoric

Unificarea ucrainenilor, un ideal vechi de 22 de ani, aproape de înfăptuire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Idealul de peste 22 de ani al ucrainenilor din România este aproape de a se realiza. Procesul de unificare dorit de toată lumea este la numai câteva ore de înfăptuire. Mâine, începând cu orele 11.00, istoria etnicilor ucraineni poate fi rescrisă, odată cu Referendumul şi Congresul Extraordinar al Uniunii Ucrainenilor din România, acţiuni care se vor derula în sala mare a Casei de Cultură.

„Este un pas important pe care toţi ucrainenii care trăiesc pe teritoriul României şi-l doresc de ani şi ani de zile. În acest fel, proiectele pe care dorim să le promovăm în interesul etnicilor ucraineni vor fi mai bine gestionate. De asemenea, obiceiurile şi tradiţiile acestei etnii vor putea fi conservate şi promovate în mod eficient. Bisericile vor fi sprijinite în mod constant, iar relaţiile cu Ucraina trebuie intensificate”, a declarat Dumitru Morhan, prim-vicepreşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, funcţie pe care o deţine din această iarnă.

La referendumul de vineri, 20 iulie, sunt aşteptaţi toţi membrii fondatori, membrii activi, membrii de onoare, precum şi toţi cetăţenii români de naţionalitate ucraineană, respectiv membrii simpatizanţi români sau din rândul altor minorităţi naţionale din România. Organizatorii estimează că vor fi prezenţi la Casa de Cultură din Suceava în jur de 1.000 de delegaţi din toate judeţele unde ucrainenii sunt reprezentaţi, în special din Maramureş şi Suceava.

 

Ce se va discuta la Congresul Extraordinar de vineri

Referendumul va fi urmat la scurt timp de un Congres Extraordinar al Uniunii Ucrainenilor din România.

Ordinea de zi este următoarea: analiza activităţii UUR; revocarea şi radierea preşedintelui, a prim-vicepreşedinţilor, a vicepreşedinţilor, a secretarului general, a membrilor Consiliului  Uniunii Ucrainenilor din România; alegerea preşedintelui, a prim-vicepreşedinţilor, a vicepreşedinţilor, a secretarului general, a celorlalţi membri ai Consiliului pentru o perioadă de 4 ani; modificarea Statutului Uniunii Ucrainenilor din România.

La punctul 5 al ordinii de zi sunt trecute „diverse”. Convocarea este semnată de Dumitru Morhan, în calitate de prim-vicepreşedinte al Uniunii Ucrainenilor din România, funcţie pe care o deţine de la începutul acestui an, după procesul de unificare al ucrainenilor din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unificarea ucrainenilor, un ideal vechi de 22 de ani, aproape de înfăptuire.
 Vizualizări articol: 4189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.9 din 9 voturi
Unificarea ucrainenilor, un ideal vechi de 22 de ani, aproape de înfăptuire1.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa nu fiti exclusuvisti! trimis de
(19 iul 2012, 14:18:46
Ii bine sa va realizati idealul de secole de-a fi impreuna, dar sa nu uitati ca si romanii de dincolo de granita, au si ei aceleasi drepturi istorice. Acum 5 ani am trecut granita, dupa ce am fost terorizat de controale daca detin dolari, apoi, dupa ce am platit la granita dind,, traditia”, am vizitat Cernautiul unde a invatat tata si am constat ca nu se mai vorbea deloc romaneste. Am intrat in citeva librarii si n-am gasit macar o singura carte in l. romana!
Este normal sa se duca acest razboi impotriva romanilor ce sunt pe paminturile lor!?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei