Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iul 2012 - Anul XVII, nr. 166 (5071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Haine la mâna a doua

Spaţiile comerciale cu vad din centrul Sucevei, transformate de criză în magazine second-hand

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Criza a închis, rând pe rând, nenumărate spaţii comerciale din centrul Sucevei, unde odată erau sedii de bănci, reprezentanţe auto sau magazine vestimentare. În locul acestora au apărut magazinele cu haine la mâna a doua, afacere care a căpătat amploare în ultima perioadă în municipiul Suceava.

Chiar în centrul oraşului, pe esplanada principală, în ultimele luni au apărut două astfel de magazine cu haine la mâna a doua, la o distanţă de câţiva zeci de metri unul de celălalt. Puţin mai încolo, un alt magazin second-hand cu vechime în municipiul Suceava îşi aşteaptă clienţii. În zona Pieţei Mari, alte două magazine second-hand, care deţin spaţii comerciale mari, se află la o aruncătură de băţ unul de celălalt. De la Piaţa Mare, în orice direcţie ai lua-o, fie spre staţia de autobuz din Centru, fie spre fostul Cinema Modern, găseşti în cale alte magazine second-hand.

 

Gamă variată de produse, la preţuri avantajoase

Aşa se face că în centrul municipiului Suceava ajungi să-ţi cumperi mai uşor o haină la mâna a doua decât una nouă, întrucât magazinele second-hand sunt mai numeroase decât cele cu haine noi.

În magazinele la mâna a doua găseşti aproape tot ce îţi doreşti, de la ţinute vestimentare şi încălţăminte, până la jucării, poşete, perdele sau lenjerii de pat. Marfa este adusă de obicei din Germania şi din Anglia, iar în prima zi cu produse nou venite, magazinele sunt mereu supraaglomerate. „Avem clienţi fideli, ştiu când aducem marfă şi vin chiar de la prima oră când deschidem. Găsesc lucruri foarte bune, multe dintre ele noi şi de firmă, la preţuri extraordinare”, ne-a spus o vânzătoare dintr-un magazin cu haine la mâna a doua.

În ceea ce priveşte categoriile de clienţi, aceasta ne-a spus că i-au călcat pragul tot felul de oameni, de la tineri, până la bătrâni. „Hainele de copii se vând şi ele foarte bine. Sunt ieftine şi părinţii preferă să dea mai puţini bani, având în vedere că haina aceea va fi purtată puţin, fiindcă cei mici cresc rapid”, a mai spus vânzătoarea.

 

Hainele second-hand se vând la kilogram sau la bucată

Preţurile la hainele second-hand sunt stabilite în funcţie de calitatea produselor. Hainele aspectuoase, fără defecte, sunt vândute la bucată, în timp ce hainele de copii şi cele mai puţin moderne sau aspectuoase sunt comercializate la kilogram. Preţul porneşte de la 30-40 de lei pe kilogram în primele zile cu marfă nouă şi coboară treptat, astfel că înainte de a se băga un lot nou de marfă în magazin, produsele vechi rămase se vând la 1-2 lei bucata.

Comercianţii „pe fază”, care şi-au făcut magazine second-hand în această perioadă de criză, nu au avut decât de câştigat.

Nici sucevenii, clienţi ai magazinelor cu haine la mâna a doua, nu se plâng. Aici găsesc haine bune, la preţuri mult sub preţul hainelor pe care le-ar fi cumpărat noi din magazine şi chiar din Bazar.

Ileana Luca, o pensionară din municipiul Suceava, a spus: „Vin în fiecare săptămână aici (n.r. - într-un magazin second-hand din zona Pieţei Mari). Locuiesc în apropiere şi, când se aduce marfă, vin şi-mi iau haine şi pentru mine, şi pentru soţul meu. Iau de aici cămăşi şi tricouri cu 4-5 lei, din bumbac, de foarte bună calitate. La haine noi nu găseşti materiale aşa de bune”.

Pentru că sunt la mare căutare, tot în centrul municipiului Suceava, de ceva vreme s-a înfiinţat un depozit cu haine la mâna a doua, locul de unde proprietarii unor astfel de magazine vin să se aprovizioneze.

Magazinele second-hand s-au înmulţit nu numai în zona centrală a municipiului. În orice cartier te-ai afla, în orice staţie de autobuz sau punct cu vad din oraş ai fi este aproape imposibil să nu găseşti cel puţin un magazin în care se comercializează haine la mâna a doua.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spaţiile comerciale cu vad din centrul Sucevei, transformate de criză în magazine second-hand.
 Vizualizări articol: 2190 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Spaţiile comerciale cu vad din centrul Sucevei, transformate de criză în magazine second-hand4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cam asa sint considerati si romani de catre UE trimis de
(19 iul 2012, 12:54:24
De mina a doua sintem o colonie acesta este adevarul.
2.   Hahahaha trimis de
(19 iul 2012, 15:36:58
mi-a placut introducerea "Criza a închis, rând pe rând, nenumărate spaţii comerciale din centrul Sucevei, unde odată erau sedii de banci", ...de parca bancile ar fi disparut! stati linistiti, copii, bancile o duc mai bine ca orice alta afacere din oras...uitati-va in jur si spuneti-mi....ce firme au sedii mai "bengoase" ca bancile? nu, criza nu a inchis nicidecum bancile, mai degraba le-a deschis, datorita perosnelor ce apeleaza la elehappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei