Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iul 2012 - Anul XVII, nr. 166 (5071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Programul de votare la referendum, de la 07.00 la 23.00

Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, proiectul de modificare a Ordonanţei de Urgenţă 41/2012 privind organizarea referendumului, fiind menţinută forma adoptată în plenul Senatului, cu extinderea intervalului orar de votare, votul fiind dat în absenţa PDL.

În favoarea modificării Ordonanţei au votat 157 voturi "pentru", 6 abţineri şi nici un vot împotrivă.

Reprezentanţii PDL au părăsit şedinţa în semn de protest pentru divergenţele la modificarea Ordonanţei 41.

Proiectul prevede în textul de modificarea a Ordonanţei un interval de votare în cazul referendumului de la ora 7.00 la ora 23.00.

La dezbateri, reprezentanţii PDL Mircea Toader şi Daniel Buda au susţinut că respingerea în totalitate a Ordonanţei de urgenţă este singura modalitate de a răspunde cerinţelor Curţii Constituţionale şi a raportului de ţară pe justiţie. "Era mai simplu retragerea Ordonanţei, aţi păstrat de ruşine sau de frică prevederea ca validarea referendumului să se facă cu jumătate plus unu din cetăţenii înscrişi în liste", a spus Toader.

Ei au criticat prevederea introdusă în ordonanţă referitoare la intervalul de desfăşurare a referendumului de la 7,00 la 23,00.

 

Deputat PDL: Teama noastră este că în puterea nopţii se va putea fura mai bine

"Atunci când se întunecă nu mai vine nimeni la vot. Veţi vedea că participarea la vot după ora 20,00 – 21,00 este nesemnificativă", a spus Toader. "Teama noastră este că în puterea nopţii se va putea fura mai bine", a spus şi Daniel Buda.

Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, a declarat, ieri, după adoptarea legii referendumului, referitor la declaraţia democrat-liberalilor: "Da, sigur, cei de la PDL sunt meseriaşi şi îşi amintesc cum au făcut şi la alegerile de acum patru ani, îşi amintesc cum au făcut şi la alegerile de acum opt ani de zile, sunt meseriaşi. Probabil că întotdeauna hoţul strigă hoţul. Nu cred că, în cazul unui referendum unde totul este foarte simplu, pe un buletin de vot foarte simplu, numărătoarea este foarte simplă, se pot crea fraude. Şi am demonstrat-o la alegerile locale, că nu au fost incidente deosebite în centralizarea şi numărarea voturilor.

Social-democratul a adăugat că Guvernul va lua măsuri ferme pentru ca referendumul să se desfăşoare conform legii şi că referendumul de 16 ore nu va deveni din excepţie regulă.

"Reglementarea se referă la întreg corpul legii. Legea are un singur articol, 34, care reflectă foarte clar că referendumul se desfăşoară într-un anumit interval", a spus Mircea Duşa.

 

Duşa: Modificarea intervalului orar oferă posibilitatea unui număr mai mare de români să participe la vot

"Sigur că noi avem în vedere perioada aceasta de vară şi dreptul constituţional al românilor de a vota, am insistat astăzi ca, în proiectele de legi privind aprobarea ordonanţelor legate de referendum, să mărim intervalul orar între 7.00 şi 23.00. Este, cred eu, o modificare constituţională şi îmi amintesc că, în anul 2003, Curtea Constituţională, prin Decizia nr. 1, a afirmat că o asemenea modificare pe lege este constituţională. Vă amintiţi că în 2003 a fost modificată tot Legea referendumului, atunci când s-a făcut referendum pentru modificarea Constituţiei şi s-a desfăşurat în două zile, s-a făcut modificarea printr-o ordonanţă de urgenţă şi Curtea a zis că e constituţională. Sper ca şi colegii noştri de la PDL să înţeleagă că această modificare este constituţională şi că nu au nici un motiv să atace la Curtea Constituţională cele două proiecte de lege, pentru că, într-adevăr, proiectul de lege privind modificarea intervalului orar oferă posibilitatea unui număr mai mare de români să participe la vot şi să-şi exprime dreptul constituţional", a explicat ministrul.

În cursul dezbaterilor, deputatul PNL Mihai Voicu a spus că modificarea Ordonanţei este o punere în acord a legislaţiei referendumului cu decizia Curţii Constituţionale.

El a explicat că CCR a decis că referendumul trebuie validat dacă se prezintă 50 la sută plus unu din cetăţenii înscrişi în liste şi crearea unui cadru necesar pentru ca cetăţenii să se prezinte la vot şi amândouă cerinţele au fost îndeplinite prin modificarea Ordonanţei 41.

Camera Deputaţilor este for decizional cu acest proiect, care a fost adoptat de Senat anterior, în cursul zilei de ieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul de votare la referendum, de la 07.00 la 23.00.
 Vizualizări articol: 3367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 8 voturi
Programul de votare la referendum, de la 07.00 la 23.004.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(19 iul 2012, 11:24:05
românu' guantanamizat mai are-o şansă
prin stropul de putere unificat, la referendum
întrebarea e : vor ieşi suficienţi din casă ?
sau ..ne vom lăsa (iar) învăluiţi în vrăjeală şi fum ?
1.1  RE: * trimis de
(19 iul 2012, 11:45:45
:)) abcdare cu toate ca trebuie sa fac 200 de km ca sa votez ,de al naibi ma duc sal sustin pe basescu . Nici nu iti poti imagina figura lui antonescu.....:)))))))))))
1.2  RE: * trimis de
(19 iul 2012, 11:51:14
CAPSUNAR scrie pe fruntea ta. De ce nu vrei sa-ti depasesti conditia? Daca nu intelegi ce-am vrut sa-ti spun...scuze!
1.3  RE: * trimis de
(19 iul 2012, 12:02:10
Ileano fa, poti incepe prin ami pupa capsuna . Tu ai auzit de proxy sau e un limbaj prea dificil pentru zona Bosancicity... apropo daca nu intelegi ce am vrut sa iti spun .... scuze
1.4  RE: * trimis de
(19 iul 2012, 12:34:34
Nu are rost să combați contra indivizilor plafonați de mizeria mediocrității, care-și închipuie că sunt „ombelico del mondo”, Axis Mundi trece taman pe la ei prin sufragerie iar timpul universal este doar GMT+2. ( când ei se fac că muncesc vrea să însemne că tot mapamondul trebăluiește ca un furnicar – după cum a sintetizat un „ilustru” engineer în inginerie industrială.)
În raționamentul maimuțăresc , unilateral și superficial, girafa nu există pentru că nu au „văzut-o ei cu ochii lor” și prin extra ☭ re, nu există nici un alt concept decât cele ce se materializează metafizic în spațiul-timp delimitat de barierele de intrare în comuna suceava.
Inutil de precizat prejudecata lor, ferm ancorată în experiența brusturilor din spatele curții copilărești, le postulează irevocabil argumentul că nu există fusuri (orare) ci numai fuse, cel mai probabil strâmbe, de un leu nouț bucata, asemenea celor cu care se îndeletnicesc studenții USV-iști amploiați pe post de ideologi mercenari pe site-urile publicațiilor locale.
p.s. berea aia când o trimiți? că și acum aștept la capătul țevii și tot nica!
1.5  RE: * trimis de
(19 iul 2012, 12:36:22
comentariul era pentru Alex de la 'nămiaz.
1.6  RE: * trimis de
(19 iul 2012, 16:09:51
he he he tazmanica berea o vom servi noi odata la o mare adunare populara ( congres) al pcr scuze usl pfui ca de emotie scriu aiurea dar acu este imposibil .Distanta de la domiciliu la standul cu bere usl (ista) e cam mareeeeeeeeeeeee sper sa intelegi..... dar te anunt cand ajung in zona... si promit ca nici mititei nu vor lipsi...:)))
1.7  RE: * trimis de
(19 iul 2012, 18:18:49
micul şi berea (electorală)nu se mai "poartă "
Taz , trebe,frate,musai să-nfiletăm o bere !
Alex , stai acasă ! ( nu vreau să fie ceartă )
sau ... VINO !!! (dacă schinarea ţi-o cere)happy
1.8  RE: * trimis de
(19 iul 2012, 18:29:49
:)) hai ca esti simpatic abcdare, dar nu inteleg de unde si pana unde te autoinviti ....in fine.( fara cuvinte )... in privinta ,,schinarii,, nui bai sa fi tu in stare sa masezi cat pot eu duce.. dupa aia vedem des multumit ori ba
1.9  RE: * trimis de
(19 iul 2012, 19:03:29
pe când se vindea caracteru' ( la kilogram )
io stăteam la altă coadă .. ( la bere )
când se preda Educaţia io-n altă parte eram
aşea că lasă-mă,cultule,nu-ţi da ..aerehappy

nu uita să mergi la vot ! ( vezi ce votezi )
nu cumva , din greşeală ,să te-mpungă păcatu'
să nu iasă Băse şi apoi să crezi
că nu l-ai votat pe el ci(din greşeală) .. pe altu'

1.10  RE: * trimis de
(19 iul 2012, 19:16:41
abcdare cu tot respectul... fa fum ca nu de alta dar mirosi a prost , sau or fii asa zisele aere ? Uf uf uf probabil fasolea din conserva ce-o halisi stand la coada ( la bere) Apropo nu uita sa mergi la vot
1.11  RE: * trimis de
(19 iul 2012, 19:47:01
d-nu abcdar referitor la unitatile de masura cred ca una ti se potriveste: debilometru. de ce nu stai tu cuminte toata ziua cu o bere-n mana la alimentara de la bucovina (esti cam ieftin ca postac!)? esti si luat in evidenta la burdujeni, se face excursie la Iasi, nu poti sa ramai acolo pe soseaua Bucium?
ps. vezi ca zilele trecute ai gresit si pe aceasta cale ii propun ospatarului sa te sanctioneze: in loc de "te speli" trebuia sa pui "il speli"! asa ne bagai pe toti in aceeasi oala dupa cum e comanda di pi la partid!
1.12  RE: * trimis de
(19 iul 2012, 20:16:28
fiindcă demenţa e doar un tip de temperament , vă iert
dar , băsiştilor , nu vă-ncearcă o senzaţie de inutilitate ?
echinoxul românesc ( prin voi ) se-ndreaptă-n ritm alert
spre mugetul paranoic al vorbelor stupide şi alterate

dar ... cretinismul nu-i o trăsătură medicală , să ştiţi !
cu idioţenii gata mestecate amândoi sunteţi burduşiţi

( vedeţi cât sunt de drăguţ ? nu vă fac nici proşti,nici tâmpiţi )happy
1.13  RE: * trimis de
(19 iul 2012, 20:43:11
te deranjeaza faptul ca ai gresit "poiezia" sau ca ca nu ti-ai primit rachiul de la ospatar?
2.   Xxx trimis de
(19 iul 2012, 11:24:40
VOTATI NU.
3.   VOTATI, DA. trimis de
(19 iul 2012, 13:04:58
VOTATI, DA, SI NU SA FIE RASPUNSUL LA INTREBAREA DACA MAI E BASESCU PRESEDINTE PE 30.
4.   Ce-i mai rau, este ca RAUL instalat, va dura mult! trimis de
(19 iul 2012, 14:00:09
Daca v-a placut asa de mult de Base, votati-l iar!
Uite asa alegem noi prostimea cu incredere, din toata inima!…Dar sa vedem dupa,… dupa ce-l veti vota, daca mai sta de vorba si are grija de voi: ,,sa traiti bine”!
Vedeti cum sunt oamenii …cit de repede uita !? Ati uitat ce a fost pina azi? Nu stiu cum va fi cu USL-ul, dar eu nu pot uita de raul trait si regret ca mi s-a distrus viata in acesti ani…
Ce-i mai rau, este ca RAUL instalat, lipasa de cultura, va dura mult …

4.1  RE: Ce-i mai rau, este ca RAUL instalat, va dura mult! trimis de
(19 iul 2012, 14:30:46
Daca nu se schimba nimic in politica asta a lor, de ce sa mai votam!?
Promovarile, angajarile se fac ca pe timpuri: PCR (pile, cunostinte si relatii) plus bani, haosul, lipsa profesionalismului si a raspunderii sunt sustinute si agreate . Totul e pe principiul dominoului. Daca dispare o piesa, este repede inlocuita pt sustinerea unui sistem mafiot. Statul este mafiot pentru ca legile care guverneaza, multe dintre ele, sunt facute mafiot, de mafioti, pt mafioti.
4.2  RE: Ce-i mai rau, este ca RAUL instalat, va dura mult! trimis de
(19 iul 2012, 18:40:23
nu cumva te-ai blocat?
4.3  RE: Ce-i mai rau, este ca RAUL instalat, va dura mult! trimis de
(19 iul 2012, 18:51:07
...intrebare filosofica!?

Draga domnule, nu masurile de austeritate au stricat imaginea PDL-ului. Un partid responsabil, care si-ar fi respectat promisiunile n-ar fi ajuns sa fie blamat de popor. Trebuia, fara sovaire, sa se fi respectat legile si institutiile statului!

Sila cu care s-a condus Romania au facut sa plece - afara - mii de oameni …
Poporul s-a imputinat si viata este dusa cu disperare!
La cei multi si ,,prosti” li s-a taiat, iar lor s-au umlut cu virf si indesat buzunarile.
Uitati-va cat sunt de bogati… si mai si afiseaza ostentativ, iar pe noi, ne gonesc din tara!
Macar pentru copiii si nepotii nostri ar trebui de luat atitudine, sa nu se mai ajunga asa niciodata !

Va exista viata si dupa Basescu si ai lui!
Poate vom avea norocul sa fie normala, fara mirsavii, smecherii si fara acel hahait sinistru!
4.4  RE: Ce-i mai rau, este ca RAUL instalat, va dura mult! trimis de
(19 iul 2012, 19:13:48
nu stiu ce pregatire ai sau cati ani ai. din 48 pana-n 89 am stat asa cum a cantat PCR. dupa 89 am trait doar din ceea s-a vandut pana-n 2004. economia aia functionala a lui Tariceanu a cazut ca un bostan putred de pamant in fata crizei. noi mai prosti cu fundul gol credeam ca stam bine. istetul de base n-a avut ce face si ne-a spus verde-n fata cum stam, iar ca o veche vorba spune ca "solul cu vestea proasta trebuie decapitat" s-a marsat de catre niste iresponsabili pe destituire. mai sacalilor nu am incredere nici cat intr-un fir de ceapa degerata in ceia pe care ii tot plimbati pe la tembeliziuni. ponta nu e prim ministru, tara o conduce de fapt f. georgescu care stie stie sa foloseasca inflatia cum a mai facut-o in 2000-2004. la nivelul jud. sv va dau un sfat: faceti poze la investitiile lui nea gheorghita si dupa patru ani comparati! nu prea am chef sa intru in polemici insa daca pdl lua masura taierii buzunarelor la halatul medicilor (ma refer strict la tinuta) cred ca si gradul de calitate al actului medical crestea cu sula-n coaste. sper ca cei care se vor duce la Iasi sa ramana acolo sau sa se duca mai la vale in Vaslui pe apa sambetei!
4.5  RE: Ce-i mai rau, este ca RAUL instalat, va dura mult! trimis de
(19 iul 2012, 20:23:19
...va inteleg convingerile, dar va rog sa observati situatia in care suntem noi ca tara:
revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni va insemna inca 2 ani de scandal si acuzatii si tot asa pana la terminarea mandatului sau in 2014. Eu unul nu mai suport atita bulversare a tarii cu mofturile lui. M-am saturat, nu mai vreau asa ceva, devine de nesuportat hahaitul si apucaturile lui de mahalagiu!
Daca e rau cu Georgescu in umbra lui Ponta, cu toate nulitatile depersonalizate din anturajul lui Basescu, e mai bine!?
Romania are nevoie de liniste, economia tarii are nevoie de stabilitate...
Romania trebuie sa mearga mai departe, scandalul trebuie oprit, el influenteaza negativ, viata nostra este mereu in stres.
4.6  RE: Ce-i mai rau, este ca RAUL instalat, va dura mult! trimis de
(19 iul 2012, 20:50:47
pai acum imi dau seama ca esti un pensionar cu ciuda pe maidanezii care latra. afla ca linistea acestei tari inseamna ceea a fst pana acum: curs valutar previzibil, salarii si pensii platite la timp. hahaiala lui base nu ma deranjeaza fiindca nu stau cu telecomanda-n sus toata ziua, dar ma deranjeaza modul cum imi dispar banii din buzunar si din economii din cauza tov. georgescu, fiindca asta e adevaratul prim ministru. lolek si bolek cred ca oameni stau cu fundul pe bani, cum credea si un flacau mustacios de la est prin anii 1920'-1935' insa realitatea este ca oamenii nu cred ca ar mai putea suporta o minciuna inflationista!
5.   Epoca de aur trimis de
(19 iul 2012, 15:40:07
Nu inteleg ce asa graba mare au usl-asii sa-l indeparteze pe base…in toamna oricum sunt electii.Motivatia lor nu e una crestineasca,dreapta ci una egoista,a intereselor.Din motivele acestea voi face efortul sa merg la referendum votind impotriva motiunii.
5.1  RE: Epoca de aur trimis de
(19 iul 2012, 19:30:23
mister jonn raspunsul la ceea ce ai sesizat este urmatorul. oameni nu trebuie sa-si dea seama exact de ceea se intampla. decapitarea in "democratie" trebuie facuta repede, iar acapararea parghiilor statului pe baza de promisiuni sau frustrari trebuie EXECUTATA RAPID asfel incat chiar daca nu oferi nimic in plus (pecuniar versus inflatie si curs valutar) sa ai motive sa iesi in pe tembelizor cu fruntea sus si sa te asezi comod la masa cu bucate. iar miza cea mai mare este sa ingenunchezi justitia si aparatul represiv (politie+jandarmerie) astfel incat sa-ti consolidezi pozitia. partea proasta vine din vest la cu ocazia vizitelor institutiilor financiare care-ti sustin pana la un punct magariile. aici ai doua variate: sa faci ceea ce ti se recomanda sau sa MINTI ca faci in scopul mentinerii puterii. oare astia de la fmi, be &co sunt niste naivi?
6.   Comentariu trimis de
(19 iul 2012, 20:18:24
Amarule, filosofia ta de basist convins si irecuperabil nu sta deloc in picioare.
Nu am sa stau sa fac analiza pe textele tale pline de clisee pedeliste aruncate zilnic in mass-media pt a fi digerate de cei cu minte odihnita ci tin sa-ti amintesc ca referendumul asta nu are cu nimic de-a face cu Ponta sau Antonescu.
Referendumul asta e pentru a se decide soarta lui Basescu si punct. Ai sa alegi tu pe cine vrei in toamna.
Ca s-a facut treaba asta repede si ca au inceput sa guitze tot felul oficiali europeni, majoritatea din aceeasi familie politica cu Basescu, ne intereseaza foarte putin spre deloc, intru-cat nu Merkel sau Baroso au locuit in Romania condusa de Basescu cu nivelul de trai pe care-l stim cu totii.
Ideea e ca majoritatea oamenilor din tara asta vor sa-l vada plecat de la putere pe un individ care a devenit presedinte sub sloganul " Arde-i pe corupti" dar a adus cu el mai multa coruptie decat pe vremea PSD-ului si odata cu coruptia, a pus o gramada de nulitati obediente in niste posturi cheie ca sa faca el ce doreste cu tara asta.
Eu cred ca cei care voteaza impotriva demiterii, nu dau 2 lei pe faptul ca asta iarna mii de oameni au iesit in frig sa scandeze "Jos Basescu" si sa nu uita de ce, pt ca nenea Base a vrut sa-l flituiasca pe unul din putinii oameni care au facut lucruri bune in tara asta, medicul Raed Arafat, si asta pt ca avea el niste combinatii si vroia sa privatizeze SMURD-ul.
Daca Basescu ramane, scandalul continua.
6.1  RE: Comentariu trimis de
(19 iul 2012, 20:41:01
probabil din aer ti se par mii! las-o jos cu arafatul ca stiu mai bine decat tine ceea ce urmareste. intreaba un medic de AMBULANTA din Suceava si vezi ce parere are despre smurdu-l impus cu sila aici. ca sa-ti exemplific un echipaj smurd la SV se prezinta la eveniment cu o nepregatita, il targheaza pe victimizat si-l debarca fuga mars la UPU SV. nu se compara cu serviciile AMBULANTEI SV nici pe departe. insa dotarile, licitatiile pt. caricatura aia de medic de urgenta sunt exagerate. ceea ce nu pricepe nimeni este faptul ca arafatul prin fundatia sa si lobiul mediatic a reusit sa sa se impuna in fata AMBULANTEI, desi ei nu salveaza vieti cu adevarat ci se prezinta primii la accident, lasand greul in sarcina adevaratilor profesionisti. e ca si cum ai exploata o nisa din piata.
ps. vezi ca presa o citesc doar pe diagonala si nu am nevoie sa bag citate ca altii de pe aici din elucumbratiile politice din panarama cotidiana.
lectia de istorie: Petre Tutea " Sunt cel mai mare idiot, am facut 13 ani de temnita pentru un popor....." gasiti voi continuarea.
6.2  RE: Comentariu trimis de
(19 iul 2012, 21:00:04

Dle AMARUL,

In concluzie trebuie sa stit ca in perioada Base, s-au impopotionat la conducere falsii patrioti, lichelele, care au urit visceral oamenii necajiti. Adevaratii semidocti, mai bine spus animale, care au si acuma in cap innavutirea si preamarirea cu orice chip!.
Oamenii au murit cu zile flaminzi si bolnavi....iar prin orase suna strident, zilnic, sirena salvarilor…

"Tara de secaturi, tara minora, cazuta rusinos la examenul de capacitate in fata Europei...Aici ne-au adus politicienii ordinari, hotii improvizati astazi in moralisti, ministrii care s-au vandut o viata intreaga, deputatii contrabandisti...Nu ne prabusim nici de numarul dusmanului, nici de armamentul lui, boala o avem in suflet, e o epidemie infricosata de meningita morala".
Octavian Goga - 1916
6.3  RE: Comentariu trimis de
(20 iul 2012, 09:55:30
@amarul
6.4  RE: Comentariu trimis de
(20 iul 2012, 10:03:22
Poate cei de la SMURD ajung primii că-s militari și n-au timp să se scarpine în cap până pleacă cu mașina. Și spui cu așa un ton că-i lasă pe răniți la UPU, de parcă ambulanța îi ia acasă să-i trateze pe oameni. Să nu înțelegi greșit. Nu contest calitățile celor de pe ambulanță, dar de multe ori la cazuri grave s-au dus doar șoferii sau cel mult o asistentă, care nici să-l targheze pe bolnav n-au putut!
Dar nu ăsta e subiectul!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei