Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iul 2012 - Anul XVII, nr. 166 (5071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Probă în dosar

Maşina unui italian ucis de români, ridicată de la Suceava de carabinieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un autoturism de teren VW, care a aparţinut unui cetăţean italian omorât în bătaie în 2010, crimă pentru care sunt judecaţi trei români, printre care şi un tânăr din Marginea, a fost ridicat, ieri, de carabinieri, din curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Maşina se afla în custodia poliţiştilor suceveni de aproape doi ani de zile, când a fost depistată în trafic, fiind ridicată acum ca mijloc de probă în dosarul de omor aflat pe masa procurorilor italieni.

 

L-au bătut ore în şir până şi-a dat duhul

Conform anchetatorilor din Italia, în martie 2010, întreprinzătorul italian din domeniul construcţiilor Carmelo Casale a fost ucis de fraţii români Liviu Marchidan, de 30 de ani, şi Ionuţ Radu Marchidan, de 21 de ani, ambii domiciliaţi la Torino, în complicitate cu Constantin Ionel Dochiţei, în vârstă de 25 de ani, din comuna Marginea, care la acea vreme se afla şi el la Torino.   

Mobilul crimei ar fi fost legat de împrumuturile bancare obţinute de fraţii Marchidan, cu ajutorul lui Casale, şi neînţelegerile ce au apărut ulterior.

Conform anchetatorilor, în noaptea de 30 martie 2010, între cei trei a avut loc o certă violentă, în incinta unui club, după care italianul s-a urcat la volanului unei maşini şi a plecat, fără a mai fi văzut în viaţă.

Ancheta ulterioară a stabilit că maşina condusă de italian a fost blocată în trafic de către cei doi fraţi, cărora li s-ar fi alăturat tânărul din Marginea. Urcat într-o altă maşină şi dus cu forţa într-o casă, italianul a fost legat de mâini şi de picioare, bătut şi torturat timp de câteva ore. Necropsia a arătat că Carmelo Casale a decedat după câteva ore de bătaie, toţi cei trei români fiind puşi sub acuzare pentru omor. 

 

Arestările, la un an de la crimă 

Corpul neînsufleţit a fost descoperit de poliţişti câteva zile mai târziu, declanşându-se o anchetă care s-a desfăşurat destul de anevoios. Abia un an mai târziu, în martie 2011, au fost arestaţi şi puşi sub acuzare fraţii Marchidan. Ulterior, în iulie 2011, a fost emis un mandat european de arestare şi pe numele lui Constantin Ionel Dochiţei, din Marginea, acesta fiind săltat de poliţiştii suceveni, iar apoi extrădat.

Anterior acestor arestări, pe 29 iulie 2010, poliţiştii suceveni au identificat o maşină VW înmatriculată în Italia, despre care a rezultat că a fost furată. S-a stabilit apoi că maşina în cauză i-a aparţinut italianului omorât, fiind adusă în ţară de unul dintre suspecţi şi apoi înstrăinată.

 

Maşina, urcată pe platformă şi dusă în Italia, de ofiţerii italieni veniţi la Suceava 

Maşina italianului a rămas în custodia Camerei de Corpuri Delicte a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava până ieri.

Inspectorul principal Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a explicat de ce au venit acum italienii după maşină. 

„În urma corespondenţei cu autorităţile judiciare italiene, a reieşit că autovehiculul constituie şi mijloc de probă în dosarul penal de omor comis în Italia, în care sunt implicaţi cetăţeni români. La sediul IPJ Suceava s-a prezentat o delegaţie a poliţiei judiciare din cadrul Comandamentului de Carabinieri din Asti/Italia, împuterniciţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul din Asti să preia autoturismul menţionat şi să supravegheze transportul acestuia în Italia. În baza rezoluţiei Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava s-a procedat la predarea autovehiculului în cauză celor doi ofiţeri italieni delegaţi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşina unui italian ucis de români, ridicată de la Suceava de carabinieri.
 Vizualizări articol: 1340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maşina unui italian ucis de români, ridicată de la Suceava de carabinieri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei