Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iul 2012 - Anul XVII, nr. 166 (5071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sub povara lipsurilor

Şi-a lăsat bebeluşul care abia a împlinit două săptămâni în grija statului, din cauza sărăciei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O mamă şi-a lăsat în grija statului bebeluşul care abia a împlinit două săptămâni, din cauza sărăciei. Femeia mai are doi copii în întreţinere, în vârstă de 9 ani, respectiv 3 ani, pe care îi creşte cu mari dificultăţi în casa părinţilor ei. După cum ne-au explicat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, femeia a solicitat ca bebeluşul să fie dat unui asistent maternal profesionist, pentru că, a explicat ea, nu are cu ce să-l crească.

Directorul executiv adjunct al DGASPC Suceava, Florin Tărnăuceanu, a declarat că asistenţii sociali din cadrul instituţiei pe care o reprezintă au evaluat situaţia socială a mamei şi au constatat că nu are cu ce să-şi întreţină cei trei copii. Femeia a povestit că a fost bătută în repetate rânduri de concubinul ei, alungată de-acasă, în prezent locuind la părinţii ei, împreună cu copiii. Mama copiilor a terminat doar două clase, nu are nici o calificare şi nu a fost angajată niciodată în câmpul muncii. Bunicii materni, singurii care le-au întins o mână de ajutor nepoţilor traumatizaţi, flămânzi, batjocoriţi de tatăl lor şi de sărăcie, sunt persoane în vârstă, suferind de mai multe boli.

 

11 persoane, în două camere

Casa în care locuiesc 11 persoane, bunicii, fiica cu cei doi nepoţi şi alte rude, este formată doar din două camere. Pensia bunicului „hrăneşte” atâtea suflete, pentru că celelalte persoane din casă nu au venituri.

„Din discuţiile purtate atât cu mama bebeluşului, cât şi cu bunicii materni ai sugarului, rezultă că nu au posibilităţi pentru a creşte şi acest copil. Pe lângă lipsa banilor necesari îngrijirii şi educaţiei minorului, o problemă mare o constituie şi spaţiul locativ. Pentru că nici o altă rudă nu şi-a manifestat dorinţa de a se ocupa de copil, DGASPC Suceava a luat decizia ca bebeluşul să fie dat spre îngrijire unui asistent maternal profesionist. Acesta se va ocupa de îngrijirea sugarului până când mama, respectiv familia lărgită, va avea posibilităţi pentru reintegrarea copilului în familia naturală”, a completat Florin Tărnăuceanu.

 

Zeci de copii, neglijaţi de cei care le-au dat viaţă

La sfârşitul lunii trecute, trei fraţi, cu vârste cuprinse între 2 şi 7 ani, au ajuns în grija statului, după ce părinţii i-au lăsat fără hrană, fără apă, într-o mizerie greu de imaginat. Copiii provin din relaţii de concubinaj, având aceeaşi mamă, dar taţi diferiţi.

Fraţii sunt acum îngrijiţi de un asistent maternal profesionist.

În luna iunie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a sesizat instanţa judecătorească cu propunerea de instituire a măsurii de plasament în regim de urgenţă pentru opt copii din familii diferite, o parte dintre ei fiind grupuri de fraţi. Şapte copii au fost aduşi la Centrul de primire în regim de urgenţă Suceava de către autorităţile locale din diferite primării din judeţul Suceava, cu propunerea de internare în sistemul de protecţie socială, „întrucât climatul din familiile naturale era nefavorabil creşterii şi îngrijirii corespunzătoare”. Sunt cazuri în care părinţii, din cauza lipsei banilor, a unei locuinţe, a conflictelor din familie, solicită ca unul sau mai mulţi fraţi să fie luaţi în grija statului, dar sunt şi minori care cer ajutorul statului, îşi doresc să fie „smulşi” din familia naturală, unde au parte doar de scandaluri, bătăi, vorbe urâte, unde le lipseşte hrana, îmbrăcămintea, educaţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a lăsat bebeluşul care abia a împlinit două săptămâni în grija statului, din cauza sărăciei.
 Vizualizări articol: 3606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şi-a lăsat bebeluşul care abia a împlinit două săptămâni în grija statului, din cauza sărăciei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(19 iul 2012, 15:06:17
numai asistentii maternali pot ingriji acesti copii?
2.   Comentariu trimis de
(19 iul 2012, 15:08:35
ce acte ar trebui ca sa luam si noi un copil acasa decat sa stea pe la orfelinat sau cum se poate lua legatura cu cineva sa ne dea mai multe detalii?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei