Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iul 2012 - Anul XVII, nr. 164 (5069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Gunoiul de la Suceava şi domnul de la conducerea judeţului Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nici măcar prima celulă a gropii ecologice de gunoi de la Moara nu este gata, în ciuda declaraţiilor optimiste pe care le tot făcea liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, pe vremea când era şeful administraţiei judeţene. Din această cauză, municipiul Suceava a fost nevoit să transporte deşeurile la Botoşani. Însă, din data de 16 iulie, acest lucru nu mai este posibil, fiindcă autorităţile de mediu au închis definitiv platforma de gunoi din oraşul cu tramvai, teatru şi filarmonică. Chiar dacă groapa de gunoi de la Botoşani nu ar fi fost închisă, oricum basculantele cu deşeuri de la Suceava nu ar mai fi putut fi descărcate acolo, din pricina opoziţiei noului preşedintele al Consiliului Judeţean Botoşani, uselistul Florin Ţurcanu.

În urmă cu o săptămână consemnam în această rubrică una dintre declaraţiile aspre ale domnului Ţurcanu: „Nu sunt de acord să mai primim nici o zi gunoiul de la Suceava. Să îşi facă la ei (groapă de gunoi - n.a.) în Dumbrăveni, unde stau ca boierii în vile”.

Fără să-mi cer voie de la preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi de la presa botoşăneană mi-am permis să scriu că Florin Ţurcanu consideră judeţul ca fiind propria sa moşie şi că domnia sa se comportă ca un ţărănoi. Aceste cuvinte au stârnit un val de reacţii de nemulţumire în presa de la Botoşani.

În primul rând, nu mi-am închipuit niciodată că, la Botoşani, presa îşi iubeşte atât de mult conducătorii, încât aceştia nu trebuie atinşi nici măcar cu un cuvânt. Bravo lor, bravo lor, bravo ziariştilor!

În al doilea rând, oamenii de rând, de oriunde ar fi, nu merită să rămână cu gunoiul în curte, din cauză că activişti de partide care ocupă vremelnic funcţii cheie în administraţie nu sunt capabili să rezolve problemele importante ale comunităţii. Distinşii colegi de la Botoşani ar trebui să-şi pună problema că ar fi fost posibil ca groapa din oraşul cu tramvai, teatru şi filarmonică să fie închisă, iar cea de la Suceava să rămână funcţională. Şi, astfel, gunoiul de la Botoşani să fie adus la Suceava. Sunt convins că sucevenii n-ar fi început să ţipe că nu mai vor ca gunoiul de la Botoşani să fie depozitat la Suceava. Şi mai sunt convins că un candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava care ar fi spus că nu va mai primi gunoiul de la Botoşani nu ar fi câştigat alegerile, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Florin Ţurcanu, cel care a promis în campanie că va ţine departe de Botoşani basculantele cu deşeuri de la Suceava.

Apoi, gunoiul de la Suceava nu a fost pus pe şinele de tramvai, şi nici în faţa teatrului sau a filarmonicii din capitala judeţului vecin. Gunoiul a ajuns la groapa special amenajată şi a fost depozitat contra cost.

Totodată, nu cred că mirosul gunoaielor de la Suceava a fost mai puternic decât cel al parfumului de trandafiri cu care autorităţile botoşănene spală zilnic străzile oraşului. Şi nu cred nici că prezenţa basculantelor cu gunoi de la Suceava i-a deranjat pe Al Pacino, atunci când acesta a venit să joace pe scena teatrului din Botoşani, sau pe membrii orchestrei filarmonice din Viena, care vin în fiecare lună la Botoşani pentru a susţine concerte. Probabil că presa de la Botoşani a reacţionat cu atâta indignare pentru că are informaţii că actori celebri de la Hollywood urmează să vină la Botoşani pentru a lucra la un remake după „Un tramvai numit dorinţă”. Iar vedetele i-au cerut lui Florin Ţurcanu să nu vadă roată de basculantă cu gunoi de la Suceava. Ei, dacă aşa stau lucrurile, atunci este de înţeles comportamentul presei de la Botoşani şi al lui Florin Ţurcanu, de la care îmi cer scuze că l-am făcut ţărănoi, acesta fiind, de fapt, un adevărat domn.

În rest, e rău că s-a închis groapa de Botoşani, iar gunoiul din municipiul reşedinţă de judeţ va trebuit transportat, pe bani mulţi, la Săveni sau la Darabani. Dar măcar e bine că vor muri caprele vecinilor de la Suceava, intoxicate de mirosul emanat de munţii de gunoaie care se vor forma.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gunoiul de la Suceava şi domnul de la conducerea judeţului Botoşani.
 Vizualizări articol: 3880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 8 voturi
Gunoiul de la Suceava şi domnul de la conducerea judeţului Botoşani1.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Groapa de Gunoi a Istoriei sau... trimis de
(17 iul 2012, 11:07:41
... Răsbelul fratricid fesenist

Moto:
„Croim haine din piele de damă cu materialul clientului!”

Tovalul pieilor de damă fiind reprezentat de 2 afirmații ciudate dintr-o campanie și mai stranie:

A) „Românii trebuie să voteze împotriva restaurației”
B) „ Vara aceasta se poartă alb!”
--------------
Repede pe față care-i cusurul logic al acestor două argumente și de ce acestea, însumate, constituie un raționament ERONAT în fond.
Trecem peste superficialitatea termenilor cazoni adoptați de tabăra antisuspendacilor – tranșee, mobilizare, lupte, ranițe, tactică, umăr la umăr, ultima suflare, ultimul glonț, ultimul pârț, etcaetera - și le considerăm doar un curent superfluu și jalnic al polcovnicilor rădicați în cin la apelul bocancilor.
Dar nu poate să nu irite evidența grosolană prin care aceste sloganuri grobiene fac trimitere la Revoluția bolșevică din anul 1917.

„Vara asta purtăm alb” – spun în cor niște tavarișci reșapați – „adicătelea vrem să sugerăm la electorii LOR (care nu-s la fel de proști ca electorii NOȘTRI) că noi ne asimilăm conjunctural Albilor – monarhiști, liberali sau conservatori”.
Bine măi deștepților, fie ca voi și cu materialul vostru.

(În paranteză trebuie subliniată evidența faptului că diferența dintre matrozul Zeus și amiralul Kolceak e identică în proporție cu diferența dintre babă și mitraliera jumelată cal. 14,5 mm.)

Deci băieții antisuspendaci cică sunt Armata Albă care luptă din răsputeri* prin răspântii împotriva dictaturii hoardelor Roșii ale bolșevicilor socialiști.
1.1  RE: Groapa de Gunoi a Istoriei sau... trimis de
(17 iul 2012, 11:09:48
Ș-atunci ce caută în discursul de campanie afirmația B) care invită tot natul să se pronunțe cu determinare patriotică împotriva restaurației?
Ori suntem cu toții niște nătărăi sadea ori cam acesta este standardul evaluativ cu care ne gratulează Leaderii noștri!
Alooo! Nenea Zeus! În timpul revoluției bolșevice din 1917 , cei care erau REVOLUȚIONARI erau bolșevicii iar componenta conservatoare de sorginte țaristă erau REACȚIONARII.
Iar când facem trimitere la aceste două concepte fundamentale ale analizei doctrinare și/sau socio-istorice, renunțăm la modul de abordare marxist și adoptăm semantica elaborată și definită de Emil Cioran în inegalabila sa „Schimbare la față a României”.
Ce zice maître într-un capitol ce tratează metodele prin care un popor își poate făuri condiția superioară de națiune:

„O națiune nu poate face decât o singură mare revoluție”
„Prin revoluție, un neam își realizează un sumum de auto-conștiință. Dar acest lucru nu este central fenomenului revoluționar, nu-i este calitatea lui diferențială. Aspectul social o caracterizează specific. Prin revoluție, masele iau conștiință de ele însele și realizează un acces la putere, corespondent nivelului acelei conștiințe. Fără fenomenul maselor nu se poate înțelege nimic din structura revoluției.”

Pentru ca paroxismul explicativ să fie cuprins în corolarul:
„O revoluție adevărată trebuie să epuizeze sensul social al unei națiuni. De aceea, NU ESTE REVOLUȚIE ACEEA CARE NU MODIFICĂ ESENȚIAL STRUCTURA SOCIALĂ.”

Iar în baza acestor repere conceptuale se creionează și definițiile de REVOLUȚIONAR – reprezentatntul acelei mase care urmărește transformarea radicală a societății, de modificare din temelii a structurii sale sociale, de modificare a formei de proprietate asupra bunurilor, bla, bla, bla….
1.2  RE: Groapa de Gunoi a Istoriei sau... trimis de
(17 iul 2012, 11:10:48
Prin contrapondere – REACȚIONARUL este reprezentantul conservatorimii care se opune acestor transformări obiective.

Bun! Revenim la cele două pielicele de damă propagandistă:
Voi, potrocalii, vreți să vă asimilați alb-gardiștilor care luptă din toate încheieturile împotriva bolșevicilor. Pentru ca mai apoi, la nici cinci minute zăbavă distanță, să vorbiți de lupta împotriva restaurației! Restaurația cui, coane Leonida?
În 1917 Alb-gardiștii au luptat împotriva restaurației bolșevice care, ÎN FAPT, erau în plină REVOLUȚIE, nu au acaparat nici putere și nici mijloace de producție, deci pe cale de consecință NICI NU AVEAU CE SĂ RESTAUREZE?
Aloooo! Cam multe butelci goale de Black Labbel și Jack Daniels pe sub mesele de campanie!
Sau nu cumva albul face trimitere la Revoluția socialistă din 1917 iar lupta contra reacțiunii este referință la restaurația unui sistem existent în România înainte de 1989? Păi atunci ce ne facem cu mișcarea asta din „poignet” care saltă mintea maimuței electoare peste ditamai secolul (cu aproximație), o violentează prin împingere caragialească producându-i amețeli severe?
Ei bine, dacă indivizii, care își susțin o campanie de informare pe baza unor analogii străvezii cusute cu funie albă, vor ajunge la Lada de Gunoi a Istoriei, atunci își vor merita soarta. Pentru că s-au înconjurat numai de tâmpiți și au început să delireze abulic crezându-i și pe cetățenii urbei la fel de tâmpiți ca yesmenii lor înconjurători.
DIXI!
1.3  RE: Groapa de Gunoi a Istoriei sau... trimis de
(17 iul 2012, 11:11:54
Înainte de ultimul cuvânt mai trebuie precizate câteva amănunte lămuritoare:
Pentru adepții fanatici ai celor două tabere, unii iritați și alții entuziasmați, le propun alte subiecte de meditație pe marginea caracteristicilor sintetice ale unei revoluții versus Ciolaniada fesenistă aflată în plină desfășurare în Rromanica.
Primul vine tot de la Maître Cioran care stipulează că „În Romania naționalismul este revoluționar”.
Iar al doilea vine din comunicatele oficiale ale unor formațiuni naționaliste din Romania care prevăd expres faptul că „Mișcarea naționalistă nu se va implica în lupta dintre partidele politice din România!”
Es ist KLAR?
E clar de ce procentul celor care au declarat că se vor prezenta la vot a scăzut de la peste 70 % la puțin peste 50% - amănunt** care a fost trecut cu vederea și pus sub oboroc de toți cei care au prezentat rezultatele sondajului de opinie Avangarde ( astă remarcă fiind degetul index proptit în obrazul suspendacilor care, pare-mi-se, au cam aceleași metode ca și frățiorii lor ideologici, metodologie creionată și implementată efectiv de idolul lor spiritual Felix Djerjinski!).

Revenim concluzional la tema de debut a prezentei analize: revoluția rusă, albgardiști, bolșevici, revoluție și reacțiune.
Taberele combatante din războiul civil rusăsc erau Roșii – revoluționari și Albii – conservatori.
Pe lângă aceștia au existat o a treia formațiune – „Verzii” care nu s-au implicat în conflagrația fratricidă ci doar au hărțuit simultan ambele tabere.
Alții care și-au băgat năsucul în influențarea desfășurării evenimentelor au fost oarecare puteri europene , în special țările ce făceau parte din Antanta cordială și care au intervenit favorizându-i pe albi.
1.4  RE: Groapa de Gunoi a Istoriei sau... trimis de
(17 iul 2012, 11:12:49
Cum a debutat revoluția? Cumva prin asaltul asupra Palatului de Iarnă?
Sau amănuntul hazliu că, după conturarea celor două Armate, Albii erau avansați direct pe câmpul de luptă prin înscrierea noilor semne de grad cu CRETĂ, direct pe epoleți.
Ha! Ha! Ha! Ce spunea Iorga despre repetabilitatea didactică a istoriei?
Unii se vor asemuiți albilor. Care luptă contra roșilor. Roșii au atacat palatul de vară/iarnă… Cotroceni. Antanta Bruxelleză intervine ferm în favoarea albilor. Albi care-și avansează coloneii prin înscrierea cu creta a gradelor în dosarul de cadre inexistent.

Ha! Ha! Ha! e pitorească Rromânica asta! Circ fără pâine! Chiar și cu 2 barabule și un boț de mămăligă și tot merită de trăit aici! Măcar pentru umor.

Redevenind serioși!
Indiferent cine pierde sau câștigă din lupta LOR, pe NOI nu ne afectează câtuși de puțin. Sau ne afectează în totalitate concluzionându-se că TOT AI LOR AU IZBÂNDIT. Probabil acesta este și imboldul lăuntric al majorității ultra-scârbite care preferă să stea înafara războiului fratricid fesenist. Înțelepciune și prudență!
Pentru că ceea la ce asistăm acum nu este nici măcar o revoluție, nu este nici continuarea celei din ’89 și nici repetarea evenimentelor din Rusia țaristă a începutului de secol XX.
Este doar o luptă intestină dintre două facțiuni neo-socialiste, evoluate în mod anapoda și anistoric din coasta comună a FSN-ului tătucului ILICI – bufnița zâmbăreață ce a clipit din ochi și a ascuns îndărătul băștii proletare aurora boreală a revoluției Române.
Atâta timp cât își sar cu colții și ghearele și se mușcă de beregată EI între EI, de ce ne-ar interesa în vreun fel pe NOI?
Pe loc repaus, kamarazi!
1.5  RE: Groapa de Gunoi a Istoriei sau... trimis de
(17 iul 2012, 11:13:36
NU NE INTERESEAZĂ RĂZBOIUL CIVIL FESENIST!
Acesta nu este decât UN RĂZBOI DINTRE MENȘEVICI ȘI BOLȘEVICI.
Un simplu război ciolănard ce are ca scop hegemonia unei oligarhii. ATÂT. Revoluția e cu totul altceva.
Nu au nici o implicare socială nici Albii liberali, monarhiști sau conservatori dar nici Verzii naționaliști pur-sânge.
DOAR EI ÎNTRE EI!
E criză, bunurile și mijloacele de capital s-au diluat, ciolănarzii sunt obișnuiți cu luxul desfrânat și nemeritat, teritoriile marcate în haitic cu chișăt feromonic s-au încălcat și acum sar unii la beregata celorlalți.

Șo pe EI, ZEUS!
Șo pe EI, Bulldog!
Șo pe EI, pudelBoc!
Șo pe EI, Lilium!
Șo pe EI, CTRL +Vi+Ctor+Aș!
Șo pe EI, Felix!

Pe Ei, pe Ei, pe Ei, pe mama lor!

(iar) AM ZIS!
--------------------
p.s. NAȚIONALISM nu înseamnă neapărat o stare de fapt materializată prin înregimentarea de tip politic, cât mai ales reprezintă O STARE DE SPIRIT din ce în ce mai accentuată în redescoperita conștiință românească.

Note:
* „răsputerile” angrenate-n „lupta de clasă” având ca sursă de inspirație atât metodologia cât și finalitatea acțiunilor „mistice” ale lui Rasputin – călugărul nebun.

** „67% dintre români ar vota pentru demiterea președintelui, în timp ce 33% ar vota împotrivă la referendumul din 29 iulie pentru demiterea șefului statului, potrivit unui sondaj realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale „Avangarde”.

De precizat că aceste procente se referă la cei 56% dintre respondenți care au declarat că sigur vor participa la vot.”

Sursa: sondajul Avangarde realizat în perioada 07.07-11.07.2012, publicat de Agerpres la data de 13.07.2012.
2.   * trimis de
(17 iul 2012, 11:29:09
domnul şi doamna Contribuabil cetesc şi se crucesc
(ştiam io că inteligenţa lu' Flutur stârneşte ..îndoieli)
deşi vreau să uit,prin fiecare damf al zilei 'mi-amintesc
cât de greu se-nlătură gunoiul băsist ..oricât te speli !

3.   Obs trimis de
(17 iul 2012, 13:15:30
lungu stia de la inceputul primului mandat ca expira autorizatia gropii de gunoi de la suceava.stiti de ce nu a construit-o pe cea noua??din doua motive:
1.gunoiul dus la botosani de firma lui prigoana este greu de contabilizat ca si cantitate=>bani pt PDL
2.proiectantii nu au prevazut in proiect folosirea pavelelor pt noua groapa:)))
4.   Sarcasm gratuit trimis de
(17 iul 2012, 13:58:26
"Domnule" Avram, sper sa citesti acest comentariu. Indiferent de cate editoriale se scriu de o parte si de alta a Siret-ului situatia nu se va schimba, adica raca (complet idioata) dintre cele doua judete. Sunt mai multe teorii care explica de unde a pornit totul, dar nu mai conteaza. Faptul ca sucevenii au o anume aroganta fata de botosaneni este de-a dreptul gretos. Am facut facultatea la Suceava (botosanean fiind) si stiu ca nu sunteti cu nimic mai presus ca noi. La fel cu ardelenii si miticii, la fel cu bucurestenii si moldovenii etc. Legat de filarmonica si teatru stiu ca este o frustrare in randul sucevenilor, de aceea ai incercat sa fii sarcastic. Nemultumit de atitudinea celor din presa pot spune ca nu ar trebui sa te mire ca s-a luat atitudine. Nu apara nimeni pe taranul de Turcanu (chiar e taran) si s-a folosit de aceasta placa in campanie, gadilind ego/ul celor mai saraci cu duhul. Repet, singurul lucru ce provoaca indignare si greata este asa zisa aroganta a voastra a sucevenilor, ce considerati ca ne sunteti superiori. La ultimul recensamant municipiul Botosani avea 100.000 de locuitori iar Suceava 70.000. Pe buletinele de presa ale Politiei sunt aceleasi fapte si la Botosani si la Suceava. Aveti un nou presedinte de CJ mult sub Flutur (care este si a fost un nenorocit) astfel ca nici voi nu sunteti condusi de un geniu. Cat timp veti alimenta aroganta si ideea de superioritate botosanenii nu vor raspunde decat cu mai multa ura si agresivitate in luari de pozitii (cum a fost si in acest caz). Astfel ca de cate ori incerci sa devii arogant cazi in derizoriu

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei