Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iul 2012 - Anul XVII, nr. 166 (5071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dialog social

Sindicatele cer sprijinul Prefecturii pentru modificarea Legii Educației

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanții Sindicatului Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar şi a Uniunii judeţene C.NS.L.R. Frăţia au cerut Prefecturii în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social care a avut loc ieri, sprijinul pentru modificarea Legii nr.1/2011 a  Educaţiei Naţionale şi pentru executarea hotărârilor judecătoreşti referitoare la prima de vacanţă.

Potrivit prefectului Florin Sinescu, care a condus ședința Comisiei de Dialog Social, din cele 17 puncte propuse de către sindicaliști au fost selectate numai şase puncte considerate a fi cele mai importante și anume: renunţarea la sistemul de finanţare per capita, finanţarea unităţilor de învăţământ, din cote defalcate din TVA, prin alocarea resurselor direct de la bugetul de stat, fără veriga intermediară reprezentată de autorităţile administraţiei publice locale, degrevarea de post a directorilor de grădiniţe, structura sistemului naţional de învăţământ preuniversitar, precum şi reînfiinţare învăţământului profesional, componenţa consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ – peste 50% personal din unitate, reinstituirea concediilor fără plată pentru personalul didactic titular, care din proprie iniţiativă solicită să se specializeze sau să participe la cercetare ştiinţifică în ţară sau în străinătate, cu o durată totală ce nu poate depăşi trei ani într-un interval de şapte ani, care să constituie vechime în învăţământ.

Sinescu a declarat că reprezentanţii sindicatelor doresc ca aceste revendicări să ajungă pe masa Guvernului pentru a fi analizate în vederea modificării şi aplicării coerente a noii legi a învăţământului.

În ceea ce privește solicitarea cu privire la executarea hotărârilor judecătoreşti referitoare la prima de vacanţă a cadrelor didactice, concluzia a fost că nu pot fi aplicate deoarece nu există cadrul legal, neexistând un act normativ în acest sens.

„Eu cred că trebuie să fie făcute propuneri de modificări structurale în sistem. Sindicatele trebuie să se reunească împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, după care în cadrul Comisiei de Dialog Social şi să fie propuse soluţii pentru fiecare problemă identificată. Vom propune o altă întâlnire a factorilor de resort care să identifice toate problemele cu care se confruntă sistemul de învăţământ, după care să se creioneze o idee concretă din partea Comisiei de Dialog Social a judeţului Suceava”, a precizat Florin Sinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele cer sprijinul Prefecturii pentru modificarea Legii Educației.
 Vizualizări articol: 1600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Sindicatele cer sprijinul Prefecturii pentru modificarea Legii Educației2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei